LocoRoco Remastered

Noem eens een paar games voor de PSP? Nou? Juist, jij had ook LocoRoco! En nu met zijn allen meezingen en de tekst maakt helemaal niet uit, want wat er gezongen werd weet niemand. De game die uit kwam op de PSP in 2006 is nu te spelen op het grote scherm en het allerbelangrijkst, de muziek komt uit mijn dikke Dolby Surround set.

Bajumbo moi noi noi jecker
Dabatto bunkergait jun jun
Nora juerue-rotto pura-pura petto
Puraret dum dum
Papuranoi noi noi jecker
Dabatto bumperget tum tum
Ora poerketino bookeran tan-tan-so

Bokeretyo kyenturanai mimani unlalhood-cha-la
Terra hooki-ra pishi-to diki-ra poody-to
Seni-kidi koseibo
Kokorenkyo kyenturanai mimani unlalhood-cha-la
Terra hooki-ra shishi-sho tusura hajiki yo

Bajumbo moi noi noi jecker
Dabatto bumperget tum tum
Nora juerue-rotto rokorolo-petto
Pura-purarun dum dum
Papuramoi noi noi jecker
Dapatto bumperget tum tum
Ora poerketino bookeran tan-tan-so

 

En dat op repeat.

 

En repeat.

 

Repeat.

Totdat iemand in je directe omgeving er gek van wordt. 

En dan zet je het geluid harder en blèr je nog harder mee.

Geen enkele andere game is iconisch vanwege zijn soundtrack, en LocoRoco is de enige game waarbij de soundtrack beter is dan de gehele game. Want hoe leuk de gameplay dan ook is, het valt gewoon in het niets bij het geluid wat uit de speakers gepompt wordt. 

Het is namelijk de bedoeling dat jij een LocoRoco, die er uit ziet als een rond blopje, loodst door een level vol met gevaren. Onderweg vind je eitjes die andere blopjes bevatten. Als je het einde haalt, word je getrakteerd op een dansje en een nog vetter liedje.

De besturing van LocoRoco is simpel. Met R2 kantel je de wereld naar rechts, met L2 naar links, en omdat ze rond zijn, rollen ze zo door de wereld. Je kunt springen door beide buttons in te drukken. En zo rol je dus door de levels heen, spring je een beetje, ontwijk je vijanden en zoek je naar geheime plekjes. Op deze geheime plekjes vind je onderdelen voor je LocoRoco huisjes of andere LocoRoco’s. 

De gameplay is simpel, de levels zijn simpel, en nergens wordt het uitdagend. De 40 levels heb je binnen drie uur uitgespeeld als je een beetje opschiet. Maar lekker belangrijk, je speelde dit spel vroeger alleen al voor de catchy soundtrack, en na tien jaar is de soundtrack nog steeds zo aanstekelijk. Luister zelf maar, en probeer hem dan maar eens te vergeten…

Gespeeld op PS4. Ook beschikbaar voor PSP.