Chuwi Vi8, dual-boot tablet

5. Prestaties

 

Benchmarks Android

  • Geekbench: 2106 Multi-Core score
  • Antutu: 34876
  • Ice Storm Extreme: 14884
  • Vellamo: metal 1203, multi-core 1400
  • Quadrant: 15587

vi8-antutu (Foto: Karina)

vi8-antutu2 (Foto: Karina)

Wifi

Prima zolang het werkt, helaas valt de wifi af en toe uit, de enige oplossing is dan om opnieuw verbinding te maken. De ene keer is het een hele dag niet, en de andere keer een paar keer achter elkaar. De afstand tot mijn router schijnt er niet echt iets mee te maken hebben, het gebeurt zowel als ik er ca. 4 meter vanaf zit als dat ik er wat verder (bijvoorbeeld buiten op balkon) vanaf zit. Ook het aantal apparaten dat met mijn wifi is verbonden, heeft er niet merkbaar invloed op. De signaalsterkte is verder wel goed als ik verbinding heb.

Na wat meer testen en lezen op internet lijkt het ermee te maken hebben dat de wifi uitgaat wanneer je de tablet in slaapstand zet, en dat die bij het ontwaken niet zelfstandig meer aan gaat. Mogelijk dat hier later nog een fix voor komt, maar voorlopig is dit wel iets om rekening mee te houden. Bij tablets die hiermee te maken hebben, is er op internet een mogelijke fix te vinden die hier staat. 

Geluid

Als je de tablet op zijn ‘rug’ legt is het geluid vrij zacht, de speaker zit aan de onderzijde. Met de tablet in je hand is het geluid stukken beter, het volume zou wat hoger moeten kunnen, want zelfs op de hoogste stand is het geluid nog niet echt hard te noemen. Voor het afspelen van muziek is de tablet niet echt geweldig, het geluid is vrij vlak. Voor een filmpje met gesproken tekst is het geluid prima, maar wil je langer luisteren, dan kan je het beste via oortjes of een koptelefoon luisteren. Bluetooth is hier dan ook handig bij. 

vi8-speaker (Foto: Karina)

Opslag

In de specificaties kan je vinden dat er 32 GB opslag te vinden is op de tablet, maar dit is verdeeld over zowel Android en Windows 8.1 waarbij beide systemen ook de nodige ruimte gebruiken. Wat je overhoudt is 4 GB onder Android, en 7 GB onder Windows. Uitbreiden via microSD kan dus zeker handig zijn als je er veel bestanden op wilt zetten. 

Overige

Een beetje gamen (onder Android) gaat lekker, bijvoorbeeld Plants vs Zombies 2, zelfs met een scherm vol zombies loopt het spel goed zonder vast te lopen, terwijl ik daar bij een vorige Chinaphone wel last van had. Als je dan een spelletje Hearthstone onder Windows speelt, is dat ook allemaal prima te doen, alleen hier kreeg ik weer te maken met het uitvallen van de wifi. 

vi8-gamen3 (Foto: Karina)

Onder Windows is het mij niet gelukt Office te installeren. Geen idee wat het probleem was, er was genoeg ruimte en internettoegang beschikbaar. Zelfs na het compleet verwijderen van de reeds aanwezige Officebestanden is het helaas niet gelukt.