Xiaomi Yi sports camera, wat haal je in huis voor 70 euro?

5. Beeldmateriaal

 

Voor het maken van foto's is zo'n klein apparaatje toch minder geschikt. Je hebt geen duidelijk beeld waar je nu een foto van maakt en om nou via de app te kijken waar je op richt is niet iets wat ik zal doen. Mogelijk kan je het wel gebruiken om een time-lapse te maken waarbij je natuurlijk wel je telefoon gebruikt om de camera goed in te stellen. Toch even twee foto's om een idee te geven van de kwaliteit. 

xiaomifotos (Foto: rene90)

xiaomifotos (Foto: rene90)

Dan komen we toch uit bij het beeldmateriaal. Helaas worden er geen accessoires bijgeleverd en heb ik dus geen beschikking over bevestigingsmaterialen of een waterdichte behuizing. Jammer dat Xiaomi dit niet gelijk beschikbaar stelt als ze ook de camera lanceren. Twee korte clipjes, de eerste waarbij het schemert op 1080p met 30fps, en de tweede kan je in de instellingen van Youtube instellen op een snelheid van 0,25 zodat je het in slowmotion kan bekijken omdat het in 1080p 60fps is opgenomen.

Daarnaast heb ik zelf geen vergelijkingscamera's beschikbaar, maar gelukkig zijn er op YouTube genoeg filmpjes te vinden waarbij er meerdere soorten camera's naast elkaar worden gelegd. Hieronder een aantal voorbeelden, maar kijk anders vooral zelf wat rond op YouTube en gebruik daarbij zoektermen als 'Xiaomi yi cam vs. .....' zodat je zelf een beeld kan vormen.