Xiaomi Yi sports camera, wat haal je in huis voor 70 euro?

4. Applicatie

 

Xiaomi heeft geen Engelse handleiding meegeleverd dus zal je het moeten doen met de QR-code die te vinden is in de handleiding. Deze stuurt je naar de pagina waar je de app kan downloaden voor Android, maar sinds kort is er ook een iOS-versie beschikbaar. 

Bij het opstarten van de Android app kom je in een soort korte handleiding waarin wordt uitgelegd hoe je de app moet gebruiken. Wel zit er nog een fout in de app bij het verbinden via WiFi. Er wordt aangegeven dat je de WiFi-knop lang moet indrukken tot het blauwe ledje aan de zijkant gaat branden, maar dit hoeft niet 'lang'. Gewoon kort indrukken is voldoende en na 10 seconde gaat het lampje knipperen en staat hij in de juiste stand om verbinding te maken met de telefoon.

xiaomicam-screen1 (Foto: rene90)xiaomicam-screen2 (Foto: rene90)

xiaomicam-screen3 (Foto: rene90)xiaomicam-screen4 (Foto: rene90)

Als je vervolgens verbonden bent (standaardwachtwoord staat in de app genoemd) kom je op de hoofdpagina. Eigenlijk spreekt het allemaal voor zich. Je ziet gelijk dat je een verbinding hebt met de camera en je ziet ook duidelijk welke instellingen gebruikt worden. Verdere informatie op het scherm is ook erg duidelijk en nuttig. 

xiaomicam-screen6 (Foto: rene90)

 

Dan kan je nog vanuit het instellingenmenu alle wijzigingen maken, wat zichzelf wijst. Waar veel mensen het over hebben is dat de camera vaak zo'n fish-eye beeld geeft. Dat komt omdat er gebruik wordt gemaakt van een lens om zo veel mogelijk beeld te kunnen pakken. Er is wel een instelling die dit tegen gaat, dus hier kan je voor kiezen. Die instelling is te vinden bij 'lens rectification'. 

xiaomicam-screen7 (Foto: rene90)xiaomicam-screen8 (Foto: rene90)

xiaomicam-screen9 (Foto: rene90)xiaomicam-screen10 (Foto: rene90)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Als laatste functie kan je de app ook gebruiken om te bladeren door alle bestanden op de camera. Je kan de video's bekijken en in de app gelijk downloaden naar je telefoon of verwijderen van de camera. Op die manier wordt het dus erg gemakkelijk gemaakt om na het maken van opnames even door de bestanden heen te gaan om te kijken wat je wel of niet wilt bewaren. 

xiaomicam-screen11 (Foto: rene90)xiaomicam-screen12 (Foto: rene90)