Blu-ray: Maleficent

Het werd, enigszins onverwacht, een van de grootste kaskrakers van dit voorjaar. Toen Disney aankondigde dat zij een standalone film wilden maken over een van de meest iconische animatieschurken, waren de reacties gemengd. Zou Disney wel bij het originele verhaal kunnen blijven of zouden ze dezelfde kant opgaan als Snow White & The Huntsman? FOK!film bekeek het nog eens rustig, wederom op de bank, ditmaal in haarscherp blu-ray.

Een uitgebreide bioscooprecensie van Maleficent is overigens hier te vinden. Maar is er nog iets op te merken op deze film, in negatieve zin? Eigenlijk was Maleficent gewoon heel leuk, met een goed lopend script, uitstekend gecaste hoofdrolspelers en gaf het in voldoende mate het echte Disneygevoel door. Door Angelina Jolie kreeg de film pas echt body en werd het ook nog eens een genot om naar te kijken. Nu is de film dan op blu-ray verschenen, met een lading aan extra's!

De blu-ray wordt ingeleid door verschillende previews van:

  • Cinderella, dat verschijnt in 2015. Zal deze film net zo succesvol worden als Maleficent?
  • Agents of Shield, de successerie van ABC en Marvel (eigendom van Disney) waarvan het eerste seizoen inmiddels op dvd en blu-ray is verschenen.
  • Disney Infinity 2.0, de succesvolle interactieve game van Disney. In deze preview worden er meer ingame-materialen getoond.
  • Planes 2, het vervolg op de spin-off-film van Cars. 

Disney weet meestal waar de release op dvd en blu-ray voor bedoeld is, namelijk het bijvoegen van leuke extra's als een making-of en verwijderde scènes. Ze herhalen het kunstje ook weer met Maleficent.

Extra's:

  • (00:04:53) Aurora: Becoming A Beauty: in deze featurette zien we Elle Fanning, die vertelt over haar ervaringen met het worden van Aurora. Was het moeilijk om zo'n iconische prinses neer te zetten? Ook laat Angelina Jolie zich nog horen over de fijne ervaring die ze heeft gehad met de ''jonge, intelligente'' Elle Fanning.
  • (00:08:13) From Fairy Tale to Feature Film: de schrijvers, de producers en de regisseur vertellen hoe ze het klassieke verhaal hebben kunnen focussen op Maleficent. Door uitvoerige research naar het sprookje heeft schrijfster Linda Woolverton kunnen doen wat ze wilde doen.
  • (00:05:48) Building an Epic Battle: hoe is het epische gevecht aan het begin van de film gecreëerd en geregisseerd. Indrukwekkende effecten blijken dit mogelijk te maken!
  • (00:01:34) Classic Couture: er wordt een licht geschenen op de authentieke kleding van Maleficent.
  • (00:04:45) Maleficent Revealed: achter de schermen bij de special effects van de film. De voor- en na-stadia van verschillende scènes worden blootgegeven. Waar is er allemaal gefilmd en wat is er precies voor een bluescreen gefilmd, maar voornamelijk: hoe is alles precies op beeld gebracht.
  • (00:06:41) Deleted Scenes: vijf nog nooit vertoonde scènes die het niet hebben gered.

Wat er uiteindelijk geconcludeerd kan worden na het zien van deze blu-ray, is dat het een echte musthave is voor Disneyliefhebbers. Dit schijfje zal niet alleen verkocht worden om de film, maar om het uitgebreide pakket extra's die er ook op staan.