Mobiele Reviews: Week 1

Het is weer tijd om Om Nom, het groene monsterstje uit Cut the Rope, snoepjes te voeren. Het spel bevat negentig levels, dus je voert het beestje in korte tijd bijna honderd snoepjes. De game ziet er schattig uit, maar in feite is het een gruwelijke game waarin je Om Nom voert tot hij aan diabetes sterft.

In Cut the Rope: Time Travel reist Om Nom terug in tijd. In elke wereld ontmoet hij een van zijn voorouders, die eveneens gek zijn op de ronde lekkernijen. Het basisbeginsel van de franchise blijft gehandhaafd. Je moet nog altijd touwen met snoepjes aan het uiteinde doorsnijden en ervoor zorgen dat ze hun weg naar de mond van het hongerige beestje vinden.

Time Travel breidt het concept uit met het feit dat je nu twee monsters moet voeren. Dat betekent dat je nu ook twee snoepjes hebt. Een extra uitdaging vormt zich door uit te zoeken welk snoepje naar welk monster moet, terwijl je tegelijkertijd een route probeert te vinden die je de drie sterren bezorgt.

Elke wereld (her)introduceert ook nieuwe en oude gadgets: raketten, trampolines, portals, draaiende messchijven, blaasmachines. ZeptoLab brengt deze voorwerpen langzaam in het spel, maar tegen het eind worden meerdere gadgets in levels gestopt. Op die momenten bewijst Cut the Rope toch weer een slim spelletje te zijn dat voor echte hersenkrakers kan zorgen.

Time Travel is net zo toegankelijk als zijn voorgangers. Een goede leercurve en het feit dat je binnen een seconde een level kunt herstarten maken het, zoals een smartphone-game betaamt, een soepele ervaring. Dat de game er verder prachtig uitziet helpt ook natuurlijk. Wanneer je een wereld uitspeelt kun je ook een geinig animatiefilmpje bekijken.

Cut the Rope: Time Travel is een zinnige uitbreiding op de inmiddels bekende puzzel-formule. Het introduceert genoeg nieuwe elementen om vers te blijven, terwijl het ook niet de basis uit het oogt verliest.

Vier sterren
Prijs: €0,89 of € 2,69 voor HD-versie (iOS).
Gespeeld op iPhone 5. Ook beschikbaar voor Android.

Geschreven door: Kensuke

Zie hier de FOK!games beoordelingsrichtlijnen.