Gadget: De Boekenpoef

Een ergernis die waarschijnlijk door velen herkend zal worden, is dat het lezen van een goed boek nooit zonder ongemakkelijke posities, kramp in je vingers, koude handen of omvallende boeken gaat. Geen fijne plek om je boek neer te zetten of leggen, een dik boek lezen op je zij is zo goed als onmogelijk, en kookboeken vallen om.

Een Australische dame heeft de koe bij de horens gevat en gewerkt aan deze boekenpoef, de Bookseat. De oplossing voor alle bovenstaande ergernissen en nog meer.
De zak, gevuld met polystyreen bolletjes, kan in elke gewenste positie neergezet worden, om vervolgens waar je maar wil je favoriete boeken te lezen. De Bookseat maakt het mogelijk om op elke gewenste plek, in elke gewenste positie je boek te lezen, zonder kramp in je handen of lamme schouders.

De Bookseat is een lichte zak (slechts ongeveer 250 gram), wat het makkelijk maakt om mee te nemen naar bijvoorbeeld het strand.
De zak is makkelijk en stabiel neer te zetten, zodat je bijvoorbeeld ook op je zij liggend een boek kunt lezen.

Aan de voorzijde van de Bookseat bevindt zich een inkeping in de stof, die het makkelijk maakt je boek goed te positioneren.
Een elastieken koord met een doorzichtig plastic houdertje maakt het mogelijk je boek als het ware klem te zetten, zodat de pagina’s niet omwaaien, of je boek omvalt. Je boek blijft mooi open liggen, en als het tijd is de pagina om te slaan wip je simpelweg het plastic houdertje naar voren, sla je de pagina om en wip je het houdertje weer op z’n plek.
Aan de achterkant van de Bookseat zit een enorm handig gsm-vakje, zodat je tijdens het lezen je gsm ook in de buurt hebt. Vooral handig op bijvoorbeeld het strand, of in het park.

 

Het grote voordeel van deze boekensteun is wel dat het comfortabel handenvrij lezen mogelijk maakt.
Voor mij persoonlijk is lezen nogal eens een ergernis, aangezien ik graag dikke boeken lees, en het liefst in bed, op mijn zij. Boeken vallen uit mijn handen, ik krijg een lamme arm en schouder, in de winter heb je koude handen en kramp in je vingers. Met deze boekensteun wordt een groot deel van de ergernis weggenomen, heel fijn!

Ook in de keuken is deze boekenpoef ideaal.
Zet simpelweg je kookboek, of nog beter, je iPad erop, blader naar je favoriete recept, en koken maar.

De Bookseat is onder andere in de betere boekenwinkel en op Boekenpoef.eu verkrijgbaar, en kost zo'n 29,95. Maak ook kans op een boekenpoef bij onze prijsvraag.