DVD: Dinner for Schmucks

In Dinner for Schmucks spelen Paul Rudd en Steve Carell alweer voor de derde keer samen in een film. De vorige keren was in Anchorman (met Will Ferrell in de hoofdrol) en in The 40 Year Old Virgin, waarin Steve de hoofdrol had. De film over het 'diner der idioten' is een Amerikaanse remake van het Franse Le Dîner de Cons uit 1998. Maar regisseur Jay Roach (Austin Powers) verzekerde dat alleen het basisidee hetzelfde is en ze de humor een eigen wending hebben gegeven.

Paul Rudd speelt de rol van Tim en heeft een functie als directielid. Tims baas is erg tevreden over hem en als Tim op een dag met een goed idee komt, staat hem zelfs promotie te wachten. Maar eerst moet Tim mee naar een maandelijks etentje. Alleen dat blijkt geen normaal etentje te zijn, maar een 'diner voor idioten'. Iedere gast moet een enorme idioot meenemen en de grootste idioot wint. Tim lijkt de grootste idioot te hebben gevonden in de belastingdienstmedewerker Barry (Steve Carell), maar het etentje blijkt anders te verlopen dan verwacht. Ook Tims leven blijkt negatief beïnvloed te worden door de aparte Barry. 

De film begint met beelden van een opgezette muizenverzameling. 'Idioot' Barry verzamelt namelijk muizen en dat is zijn grootste hobby. Als Tim en hij elkaar tegenkomen, raakt Tim niet meer van Barry af. Vanaf dat moment gaat ook alles mis in de film. Voornamelijk Barry zorgt voor de meeste humor in de film door zijn dommige en naïeve houding. Naast Barry valt er eigenlijk weinig te lachen, op leuke bijrollen van Zach Galifianakis (The Hangover) en David Williams (Little Britain) na. De humor is heel erg flauw en nergens val je van het lachen van de stoel. 

Ook duurt de film erg lang voor een komediefilm. Als alle scènes kwaliteit hadden, dan was dit niet zo erg geweest. Maar bijna twee uur lang Dinner for Schmucks is een beetje teveel van het goede. Helaas is het einde te voorspelbaar en zoetsappig. 

Steve Carell en Paul Rudd in één film, het had veel grappiger kunnen worden. Steve lukt dat ook deels, maar de meeste grappen zijn veel te flauw. Daarnaast is de film te langdradig en is het einde te voorspelbaar. Wel zijn de bijrollen van The Hangover's Zach Galifianakis en Little Britain's David Williams vermakelijk. Wellicht hadden de makers ze meer aandacht moeten gunnen. 


Extra's

Helaas bevatte het recensie-exemplaar geen extra's met uitzondering van enkele trailers van Paramount (onder andere Paranormal Activity 2). Op de verkoop-dvd staan een aantal verwijderde scènes.