CD + Interview: Treble - Free

Morgen, 18 mei staat Treble namens Nederland in de halve finale van het Eurovisiesongfestival. Op de valreep hebben ze nog even hun tweede album Free uitgebracht. Dit keer niet alleen met liedjes in Treble-taal, maar ook een aantal Engelstalige liedjes.



Treble wil hun droom achterna en dat lijkt ze aardig te lukken. De drie Limburgse dames hebben na hun hit Ramagana niet stil gezeten en proberen nu ook internationaal door te breken. Na een spontane reis naar Cannes om tijdens een muziekfestival hun muziek ten gehore te brengen in de hotellobby en zo nieuwe contacten op te bouwen. Daardoor hebben ze sinds januari een nieuw management, Warren Wyatt. En heeft ex-Santana zanger Alex Ligterwood hen vocal coaching gegeven. Dit laatste is goed te horen aan hun Engelstalige liedjes. Het Nederlandse accent is uit de stemmen verdwenen.



Onderleiding van producer Keith Olsen (bekend van onder andere Fleetwood Mac en Santana) hebben ze nu Free uitgebracht. Op dit nieuwe album vind je naast het Amambanda wat ze tijdens het Eurovisiesongfestival laten horen ook en aantal nieuwe liedjes. Er staan een paar prachtige Engelstalige liedjes op, ballads maar ook snellere nummers, waaraan je kunt horen dat de dames heel goed op elkaar zijn ingespeeld. Hun samenzang gaat niet alleen goed tijdens de Engelstalige liedjes maar natuurlijk ook bij de liedjes in hun eigen taal die niet mogen ontbreken op deze CD. Er staat ook een liedje op wat zeer goed bij hun past Crystal, deze is eerder uitgebracht door Fleetwood Mac in 1975 en was toen een nummer 1 hit.

Ik persoonlijk houd van meezingers en daarmee passen de aanstekelijke nummers van Treble heel goed in mijn straatje. Van de CD kon ik geen genoeg krijgen. In het boekje dat bij de CD staan naast de songteksten ook een vertaling, mini woordenboekje, van Treble-taal. Grappig vond ik het toen ik dat ontdekte. Eigenlijk ook nooit bij nagedacht dat achter hun woorden ook een betekenis zat.




Label: CNR Music Releasedatum: 28 april 2006
Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!



In aanloop van alle drukte rond het Eurovisiesongfestival hebben de dames van Treble toch nog even voor ons FOK! tijd vrijgemaakt om een paar vragen te beantwoorden, waarvoor onze dank.



We hebben jullie de afgelopen weken 'on tour' door Europa zien gaan ter promotie van jullie deelname aan het Songfestival. Waar zijn jullie zoal geweest en wat hebben jullie precies gedaan?
We hebben 37 landen bezocht waar we allerlei tv optredens, interviews etc hebben gedaan. Het was wel heel druk, maar verschrikkelijk leuk om te doen. Het was vooral heel gaaf om te zien hoe populair het songfestival in andere landen zoals Turkije en Israël is.

Als we de bookmakers moeten geloven (en dat doen we gewoon lekker niet) zijn jullie kansen om het Songfestival te winnen niet erg groot. Hoe schatten jullie dat zelf in? En wie is, mochten jullie niet winnen natuurlijk, jullie persoonlijke favoriet voor de overwinning?
Die polls nemen we niet zo serieus, we gaan gewoon een hele goede show neerzetten. We hebben alle inzendingen beluisterd en daaruit was Macedonië toch wel onze favoriet.

De dagen voor het Songfestival staan bekend om de vele feestjes. Zijn jullie van plan daar lekker van te gaan genieten, of worden de dagen voorafgaand aan het Songfestival alleen maar gevuld met repeteren en voorbereiden?
We gaan ons keihard voorbereiden voor de finale. Veel repeteren met onze choreograaf. Maar we hopen natuurlijk ook veel van de andere deelnemers te ontmoeten, dat hoort er toch ook bij.

Tenslotte: heel veel succes namens het gehele team van FOK! Hoe hoog jullie ook eindigen, maak er in ieder geval wat leuks van!
Dank je wel en jullie succes met FOK!