FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 17 mei 2006

Voetbal: Uitslag finale Champions League

Icoon Champions LeagueBarcelona heeft de finale van de Champions League gewonnen. De Spaanse club wist met 2-1 te winnen van de ploeg van Arsène Wenger en haalde hiermee haar tweede Champions League titel binnen.

Het Stade de France in Parijs, thuisbasis van het Franse nationale elftal, was het toneel van de Champions League finale tussen FC Barcelona en Arsenal. De wedstrijd kende een aantal Nederlanders: Giovanni van Bronckhorst en Mark van Bommel stonden in de basis bij de Spanjaarden en bij de Engelse ploeg zaten Dennis Bergkamp en Robin van Persie op de bank bij de aanvang van de wedstrijd.

De wedstrijd werd vooraf gegaan aan een ceremonie ter ere van het 50-jarig bestaan van de Europacup. Na deze ceremonie gingen beide ploegen aanvallend van start met in het begin een kans voor Henry, maar doelman Valdés wist de Fransman te beletten van een doelpunt. De eerste kans voor Barcelona was voor Giuly, die gebruik wist te maken van het balverlies van Cole, maar Lehmann wist het schot te stoppen.

Na zeventien minuten kreeg Barcelona nogmaals een kans door balverlies op de eigen helft bij Arsenal. In de achttiende minuut maakt de arbiter een kapitale fout. Ronaldhino stuurde Eto'o weg en kwam in aanraking met Lehmann, waardoor Giuly wist te scoren voor Barcelona. De Noorse scheidsrechter Treje Hauge besloot anders en keurde het doelpunt af. In plaats daarvan kreeg Arsenal-keeper Lehmann rood en kreeg Barcelona een vrije trap toegewezen. Na alle commotie wist Ronaldhino de vrije trap niet te benutten.

Hierna hing er een grimmige sfeer tijdens de wedstrijd. Eboue maakte in de 22ste minuut een trapbeweging naar Van Bronckhorst, maar kwam met een gele kaart weg. Even later was het Márquez die op een grove wijze Henry van achteren onderuit haalde, maar ook hier werd alleen een vrije trap toegekend. Gelukkig bedaarden beide teams en kwam Ronaldhino met een voortreffelijke pass op Giuly, maar door het optreden van Ashley Cole werd een doelpunt verijdeld.

Na de rode kaart van Lehmann speelde Arsenal steeds defensiever. De Engelse club bleef continu op haar eigen helft en Barcelona had moeite om door de Engelse defensie te komen. In de 36ste minuut beging de arbitrage wederom een fout. In een actie van Puyol zag de arbiter aan de zijlijn een overtreding en kreeg Arsenal een vrije trap toegekend. Henry maakte gebruik van deze vrije trap en vond Campbell bij de eerste paal, die deze kans verzilverde. In de extra tijd van de eerste helft kreeg Eto'o een grote kans, maar schoot op de paal.

In de tweede helft maakte Edmilson plaats voor Iniesta die het middenveld kwam aansterken. In de 51ste minuut kreeg Henry een gele kaart voor een overtreding op Van Bommel, die door de Fransman van de bal afgezet werd. Gedurende de tweede helft werd het veld veel gladder door een regenbui die de stad teisterde. In de 69ste minuut kreeg Oleguer een gele kaart voor een tackle op Ljungberg. Met nog vijftien minuten te spelen was het Eto'o die de gelijkmaker scoorde. De Kameroenees kreeg de bal mooi aangespeeld door Larsson en wist de laatste man te passeren. Barcelona rook de kans op een overwinning met steeds meer kansen en even later was het Beletti die de 2-1 op zijn naam kon schrijven. Na wederom een pass van Larsson kreeg Beletti de bal mooi voor zijn voeten en was de doelman van Arsenal voor de tweede keer gepasseerd.

Meer voetbalnieuws lees je op FOK!sport!

Geen voedselvergiftiging maar virus voor Spurs

Voorafgaand aan de laatste competitiematch tegen West Ham United is Tottenham Hotspur niet geveld door een voedselvergiftiging, zoals werd aangenomen, maar door een acute virusinfectie. Dat is de uitkomst van een onderzoek van de HPA, een gezondheidszorginstelling uit het Verenigd Koninkrijk.

De Engelse club dacht zelf eerst met een voedselvergiftiging te maken te hebben, omdat men de avond voor de match lasagne had gegeten. Naar nu blijkt bleek niet het voedsel, maar een virus de oorzaak van ernstig verzwakte spelers aan de kant van Tottenham Hotspur, waardoor men de match tegen West Ham United verloor en ook deelname aan de Champions League verspeelde.

Uitslag Finale Champions League

Barcelona heeft de finale van de Champions League gewonnen. De Spaanse club wist met 2-1 te winnen van de ploeg van Arsène Wenger en haalde hiermee haar tweede Champions League titel binnen.

Het Stade de France in Parijs was het toneel van de Champions League finale tussen FC Barcelona en Arsenal. De wedstrijd kende een aantal Nederlanders: Giovanni van Bronckhorst en Mark van Bommel stonden in de basis bij de Spanjaarden en bij de Engelse ploeg zaten Dennis Bergkamp en Robin van Persie op de bank bij de aanvang van de wedstrijd.

De wedstrijd werd vooraf gegaan aan een ceremonie ter ere van het 50-jarig bestaan van de Europacup. Na deze ceremonie gingen beide ploegen aanvallend van start met in het begin een kans voor de Engelse club. Henry kreeg de bal mooi aangespeeld maar doelman Valdés wist de Fransman te beletten van een doelpunt. De eerste kans voor Barcelona was voor Giuly. Giuly wist gebruik te maken van het balverlies van Cole maar Lehmann wist het schot te stoppen. In de twaalfde minuut kreeg Barcelona een vrije trap na de overtreding van Arsenal, maar deze bal ging net over.

Na zeventien minuten kreeg Barcelona nogmaals een kans door balverlies op de eigen helft bij Arsenal. In de achttiende minuut maakt de arbiter een kapitale fout. Ronaldhino stuurde Eto'o weg en kwam in aanraking met Lehmann, waardoor Guily wist te scoren voor Barcelona. Maar de Noor Treje Hauge besloot anders en keurde het doelpunt af. In plaats daarvan kreeg Arsenal-keeper Lehmann rood en kreeg Barcelona een vrije trap toegewezen. Na alle commotie wist Ronaldhino de vrije trap niet te benutten. Daarna hing er een grimmige sfeer tijdens de wedstrijd. Eboue maakte in de 22ste minuut een trapbeweging naar van Bronckhorst maar kwam met een gele kaart weg. Even later was het Márquez die op een grove wijze Henry van achteren onderuit haalde ,maar ook hier werd alleen een vrije trap toegekend. Gelukkig bedaarden beide teams en kwam Ronaldhino met een voortreffelijke pas op Giuly, maar door het optreden van Ashley Cole werd een doelpunt verijdeld.

Na de rode kaart van Lehmann speelde Arsenal steeds defensiever. De Engelse club bleef continu op haar eigen helft en Barcelona had moeite om door de Engelse defensie te komen. In de 36ste minuut beging de arbitrage wederom een fout. In een actie van Puyol zag de arbiter aan de zijlijn een overtreding en kreeg Arsenal een vrije trap toegekend. Henry maakte gebruik van deze vrije trap en vond Campbell bij de eerste paal die deze kans verzilverde. In de extra tijd van de eerste helft kreeg Eto'o een grote kans. Ronaldhino gaf een pass aan de Kameroenees, maar de bal raakte de paal. Een laatste kans in de eerste helft van Arsenal strandde al snel toen het schot van Henry ver over het doel ging.

In de tweede helft maakte Edmilson plaats voor Iniesta die het middenveld kwam aansterken. In het begin was het Van Bommel die een goede kans kreeg, helaas ging zijn schot net over. Even later kreeg Deco een kans tot een schot maar deze werd gestopt door Almunia, de vervanger van Lehmann. In de 51ste minuut kreeg Henry onterecht een gele kaart voor een overtreding op Van Bommel die door de Fransman van de bal afgezet werd. Gedurende de tweede helft werd het veld veel gladder door de regenbui die de stad teisterde. In de 55ste minuut was het wederom Barcelona die een kans kreeg nadat Ronaldhino onderuit gehaald werd net voor de zestien meter. De vrije trap belandde helaas voor de Spanjaarden in de muur en de rebound ging naast door Eto'o.

Even later kreeg de Engelse club het even Spaans benauwd toen het druk in de zestien meter werd en Almunia in een verkeerde positie verkeerde. Farbegas wist de bal vakkundig weg te werken. Midden in de tweede helft was het Henry die nog een mooie kans kreeg maar deze in een corner zag opgaan. Hendrik Larsson maakte zijn opwachting, hij verving Van Bommel in de 61ste minuut. In de 63ste minuut kwam Fabregas met een counter na een fout van Puyol, uiteindelijk was het Hleb die de bal net naast het doel schoot. Even later was het Henry die langs Puyol wist te komen. De Fransman beet zich daarna stuk op Valdez, de doelman van Barcelona. Twee minuten later washet weer raak met Ljungberg. Ook hij kwam tot Valdez maar niet verder.

In de 69ste minuut kreeg Oleguer een gele kaart voor een tackle op Ljungberg. Even later was het Belleti die het veld op kwam hij verving de met een gele kaart bestrafte Oleguer. Met nog twintig minuten te spelen, wist Ronaldhino langs de verdediging te komen, maar de bal belandde in het zijnet. In de 74ste minuut kwam ook de tweede wissel van Engelse zijde. Flamini kwam het veld op voor de middenvelder Fabregas. Met nog vijftien minuten te spelen was het Eto'o die de gelijkmaker scoorde. De Kameroenees kreeg de bal mooi aangespeeld door Larsson en wist de laatste man te passeren. Barcelona rook de kans op een overwinning met steeds meer kansen maar in de 79ste minuut wist een pass van Iniesta de Zweed Larsson niet te bereiken. Even later was het Beletti die de 2-1 op zijn naam kon schrijven. Na wederom een pass van Larsson kreeg Belletti de bal mooi voor zijn voeten en was de doelman van Arsenal voor de tweede keer gepasseerd.

In de laatste minuten van de wedstrijd bracht Arsenal-manager Wenger, Reyes het veld in voor de Rus Hleb. Terwijl de laatste minuten wegtikten drong de Engelse club niet meer aan om tot een aanval te komen. In de extra tijd kreeg Larsson nog een gele kaart nadat hij de Engelse doelman Almunia ervan weerhield uit te werpen.

FC Barcelona - Arsenal FC: 2 - 1

'Chelsea wil Roberto Carlos hebben'

Volgens Real Madrid-speler Roberto Carlos heeft Chelsea concrete plannen om hem in te lijven.

”Er is nog niks bevestigd, maar ik heb gehoord dat Chelsea mij wil hebben”, aldus de Braziliaan. De toekomst van de verdediger bij de Madrilenen is onzeker, omdat volgend seizoen zowel de trainer als de voorzitter worden vervangen. In de Spaanse media wordt al het gehele seizoen over de toekomst van Carlos, die nog een contract heeft tot volgend jaar, gespeculeerd.

Mogelijk komt de transfer tot stand door middel van een spelersruil. Asier del Horno, verdediger bij Chelsea, wordt genoemd als opvolger van Carlos bij Madrid.

Zware brand in Belgische gevangenis

Icoon MisdaadIn de gevangenis van het Belgische dorpje Nijvel is vandaag brand uitgebroken. Een deel van het in Waals-Brabant gelegen gebouw stond op punt van instorten. De oorzaak zou een van de gevangenen zijn, die de brand zou hebben gesticht tijdens een staking van de cipiers.

De brandweer heeft de brand met veel moeite onder controle kunnen krijgen, er waren zelfs troepen uit omringende dorpen nodig. In de vleugel waar de brand uitbrak zaten zo'n 60 gevangenen in voorarrest. Deze werden naar een andere vleugel van de gevangenis gebracht. Het leger heeft extra matrassen voor de gevangen geleverd, en de politie stuurde versterking om te zorgen dat niemand ontsnapte.

De brand was aangestoken door een van de gedetineerden omdat de cipiers staakten. Dit kwam omdat de gevangenisdirecteur twee weken terug tegen de pers zei "dat de cipiers hetzelfde niveau hebben als de gevangenen".

Monteiro boos op Aguri's

Tiago Monteiro werd in de eerste ronde van de GP van Spanje aangereden door Franck Montagny en is daar nog altijd boos over. Door de botsing moest Midland de strategie van de Portugees aanpassen waarna hij zijn race teleurstellend op een zestiende plaats uitreed.


Monteiro sprak met SkySports en sprak zijn ongenoegen over Super Aguri uit. "Zoals gewoonlijk werd ik bij de start ingehaald door de twee Super Aguri's. Ik wist Sato weer te passeren en kwam daarna achter Montagny terecht. Ik haalde hem aan de buitenkant in, maar hij reed tegen me aan waardoor mijn achterband lek raakte. Daardoor spinde ik en verloor ik veel tijd. Ik maak mij hier wel een beetje kwaad over. Opnieuw nemen de Super Aguri's te veel risico's. Franck heeft veel meer ervaring dan Ide. Hij zou moeten weten dat de race niet in de eerste ronde beslist wordt."

Rolling Stone fans

The Rolling Stones, ze leven nog steeds. Al valt er zo nu en dan wel eens een uit een boom. Dus echt lang gaat het niet meer duren als ze zo doorgaan.
Daar zijn we op voorbereid. Op deze site kan je een MP3 downloaden (geheel legaal) die bedoeld is voor iedereen die de Rolling Stones een warm hard toedragen, zo omschrijven ze het zelf tenminste.

Maar er is meer, jawel, je kan zelfs meedoen met deze ode. Onderaan op de pagina staan een paar instrumenten en plectrums waar je met je muis over heen kan gaan. Kortom, voel je als een echte Rolling Stone.

Met dank aan een anonieme submitter

Paul McCartney en Heather Mills uit elkaar

Icoon ShowbizzNa een huwelijk van bijna vier jaar gaan Paul McCartney en Heather Mills van elkaar scheiden. De 63-jarige ex-Beatle en het 37-jarig voormalige fotomodel voeren de voortdurende media-aandacht aan als oorzaak waardoor het huwelijk op de klippen is gelopen.

"We vonden het door de constante bemoeienis met onze privélevens steeds moeilijker een normale relatie te onderhouden", zo stellen de twee in een persverklaring, "We hebben heel hard geprobeerd er het beste van te maken, ondanks de dagelijkse spanningen om ons heen. Het doet ons dan ook verdriet dat we hebben moeten besluiten ieder onze eigen weg te gaan." Voor McCartney komt daarmee een einde aan zijn tweede huwelijk. Sir Paul was eerder getrouwd met de fotografe Linda Eastman, van 1969 tot 1998, toen zij bezweek aan borstkanker. In 2002 hertrouwde hij met Mills, die hem in oktober 2003 dochter Beatrice schonk.

We hopen dat we de ruimte en tijd krijgen om door deze moeilijke periode heen te komen, aldus het tweetal, dat tevens aangeeft als vrienden uit elkaar te gaan.

Paul McCartney en zijn aastaande ex-eega Heather Mills
Paul McCartney en aanstaande ex-eega Heather Mills

Met dank aan Herald en toppicelli voor de submit.

NBA: Miami Heat naar Conference finale

De Miami Heat hebben door een overwinning op de New Jersey Nets de Conference Finals bereikt. De Nets werden met 106-105 verslagen waardoor de eindstand in de best-of-seven series op 4-1 werd gebracht.

De wedstrijd was tot in de laatste seconden spannend. Met nog 1,4 seconden te spelen met de stand 106-105 in het voordeel van Miami, hadden de Nets een kans om de wedstrijd te beslissen. Het was echter Dwyane Wade die de bal van Vince Carter afsnoepte waardoor Miami voor de tweede keer op rij in de Conference Finals staat. Vorig jaar was Detroit in een heuse thriller na zeven wedstrijden te sterk.

De Phoenix Suns zijn eveneens dicht bij een plekje in de Conference Finals. De Los Angeles Clippers werden in een bloedstollende wedstrijd, die twee verlengingen nodig had, met 125-118 verslagen. Het was de forward Shawn Marion die de hoofdrol opeiste. De 'Matrix' scoorde 36 punten, waarvan zes in de laatste verlenging, en pakte 20 rebounds. De Suns staan nu op een 3-2 voorsprong in de series, de volgende wedstrijd is in Los Angeles.

Standen series:

Detroit Pistons - Cleveland Caveliers 2-2
Miami Heat - New Jersey Nets 4-1
San Antonio Spurs - Dallas Mavericks 1-3
Phoenix Suns - Los Angeles Clippers 3-2

Ketnet-presentator downloadde kinderporno

Tom GernaeyEen presentator van de Belgische jongerenzender Ketnet is op non-actief gezet nadat bekend is geworden dat hij kinderporno heeft gedownload. De 28-jarige Tom Gernaey liep tegen de lamp in een Amerikaans justitieel onderzoek naar een site waar bezoekers tegen betaling met hun creditcard kinderporno van het internet kunnen halen. Namen van betrokkenen werden doorgespeeld naar het land waar ze vandaan kwamen.

Gernaey werd gisteren door de politie gearresteerd. In zijn huis en bij de Belgische publieke omroep VRT is vervolgens huiszoeking gedaan. Tijdens een verhoor heeft de presentator bekend dat hij al sinds 1997 kinderporno van het net haalde. Hij heeft geen beelden geruild met anderen, zo verklaarde hij. Gernaey is inmiddels onder voorwaarden vrijgelaten. "Die voorwaarden houden onder meer in dat hij niet meer in contact mag komen met minderjarigen en dat hij ander werk moet zoeken", liet een woordvoerder van de Belgische justitie weten. Daarnaast moet de televisiepersoonlijkheid psychiatrische hulp zoeken.

Tom Gernaey was pas sinds een maand in dienst van Ketnet. Hij presenteerde Shoot, een praatprogramma dat zich richt op jonge tieners. Eerder was Gernaey verbonden aan Studio Brussel. Volgens een woordvoerster van de VRT is de arbeidsovereenkomst geschorst. "Over de feiten zelf geven we geen commentaar. Die horen tot de privé-sfeer."

Met dank aan Super7fighter voor de submit.

Pamela: zonder vlees beter orgasme

Pamela AndersonSinds Pamela Anderson vegetariër geworden is, is haar seksleven veel beter geworden, zegt ze. Volgens haar ligt dit eraan dat ze geen vlees meer eet. "Vrouwen die vegetariër zijn, bereiken een geweldig hoogtepunt", aldus de actrice.

De Amerikaanse dierenrechtenorganisatie PETA, in Nederland voornamelijk bekend van South Park, valt haar bij. Volgens PETA slibben door vlees, met name rood vlees, de aderen dicht en wordt daardoor bij vrouwen een orgasme enigszins tegengehouden.

Anderson doet haar uitspraken vlak voor National Orgasm Day, een dag die volgens PETA al jaren in Brazilië gevierd wordt, maar die nu overgewaaid is naar de Verenigde staten. Pamela Anderson steunt PETA sinds enige tijd. De organisatie adviseert iedereen die geweldige seks wil beleven om vegetariër te worden.

Vlees
Nooit meer vlees voor Pamela Anderson

RvC: Hushovd sprint naar etappezege

Hij stond een tijdje droog, maar Thor Hushovd heeft weer eens een overwinning geboekt door de derde etappe in de Ronde van Catalonië te winnen.

De derde etappe van Salou naar Sant Carles de la Ràpita had een afstand van 177 kilometers. Ondanks dat de sprint vrij lastig was, vond Hushovd dat deze zege een speciaal feestelijk tintje had: "Het was een zware sprint. Met name de harde wind maakte het erg lastig. Maar de overwinning van vandaag is extra mooi omdat 17 mei een Noorse feestdag is."

Door de sprintzege van Thor Hushovd neemt hij ook de leiding in het algemeen klassement over van Fabian Cancellara. Morgen zal een etappe naar het bergachtige mini-staatje Andorra plaatsvinden, waardoor hij de leiderstrui naar alle waarschijnlijkheid kwijt zal raken.

Uitslag derde etappe Salou - Sant Carles de la Ràpita (177 km):

#CoureurPloegTijd
1.Thor Hushovd (Noo)C.A4:16.14
2.Rene Haselbacher (Oos)GSTz.t.
3.Robert Hunter (Zaf)PHOz.t.
4.Erik Zabel (Dui)MRMz.t.
5.Alexei Markov (Rus)CEIz.t.

Nintendo Release Kalender 2006


Nintendo heeft in een press release de voorlopige Europese game kalender van 2006 gegeven voor de DS, GBA en GC.
Naast de te verwachten hoeveelheid DS titels komen er ook nog opmerkelijk veel GBA spellen uit dit jaar.

Nintendo DS

TitelUitgever/OntwikkelaarDatum
Dragon BoosterKonamiQ2
Tao's Adventure: The Curse of the Demon SealKonamiQ2
Golden Nugget CasinoMajesco/THQmei
Monster TrucksMajesco/THQmei
Texas Hold 'em PokerMajesco/THQmei
Pokémon Link!Nintendo5 mei
Metroid Prime HuntersNintendo5 mei
X-Men 3: The Official GameActivision19 mei
TamagotchiBandai/ATARI19 mei
Super Princess PeachNintendo26 mei
Miss SpiderGame Factory/K.E. Media26 mei
Beetle KingD3DBeind mei
Brick’em all DSD3DBeind mei
CameltryDigital Brosmei/juni
Guru Guru Naget*Digital Brosmei/juni
Over the HedgeActivisionjuni
Beta-BlocD3Pjuni
Fossil League (Dinosaur Tournament Championship)D3Pjuni
Warlords ChampionD3Pjuni
Age of Empires II: Age Of KingsMajesco/THQjuni
Rainbow Island RevolutionMarvelous/Rising Star Games/ATARIjuni
Dr Kawashima’s Brain Training: How Old Is Your Brain?Nintendo9 juni
PotC: Dead Man ChestDisney/Buena Vista Games21 juni
Disney/Pixar's CarsTHQ16 juni
New SUPER MARIO BROS.Nintendo30 juni
Monster HouseTHQjuli
Superman ReturnsEA5 juli
Big Brain AcademyNintendo7 juli
ElecktroplanktonNintendo7 juli
Alex Rider StormbreakerTHQjuli
Guilty GearMajesco/THQAug
Strawberry ShortcakeGame Factory/K.E. MediaAug
Harvest Moon DSRising Star Gamesseptember
Tenchu Dark SecretNintendoseptember
Club House Games*Nintendoseptember
English Training*Nintendoseptember
Petit VirusDigital Brosseptember
Garfield 2 (The Movie)Game Factory/K.E. Mediaseptember
Disney’s American Dragon: Jake LongDisney/Buena Vista Gamesseptember
LEGO Star Wars IIEidos/TT Games/Activision12 sept
Cooking MamaDigital Brossept/oct
Steel Horizon*Konamiherfst
ContactMarvelous/Rising Star Gamesherfst
CatzUbisoftQ3
*voorlopige titel

Nintendo GameCube

TitelUitgever/OntwikkelaarDatum
X-Men 3: The Official GameActivision19 mei
Chibi-Robo!Nintendo26 mei
Franklin – A Birthday SurpriseGame Factory/K.E. Media26 mei
Over the HedgeActivisionjuni
Namco MuseumTM 50th Anniversary Arcade CollectionNamco/EA2 juni
Super Monkey Ball AdventureSEGA2 juni
Disney/Pixar's CarsTHQ16 juni
Monster HouseTHQjuli
Harvest Moon: Magical MelodyRising Star GamesSeptember
BarnyardTHQseptember
Tom Clancy's Splinter Cell Double AgentUbisoftseptember

Game Boy Advance

TitelUitgever/OntwikkelaarDatum
Disney’s The WildDisney/Buena Vista Gamesapril/mei
Brick’em allD3DBmei
Funny CardsD3DBmei
Dr. SudokuDigital Brosmei
Cabbage Patch Kids: The Patch Puppy RescueD3Pmei
Scrabble ScrambleZOO Digital12 mei
Street Racing SyndicateZOO Digital12 mei
X Men 3: The Official GameActivision19 mei
BabarGame Factory/K.E. Media26 mei
Over the HedgeActivisionjuni
Postman PatGame Factory/KE Mediajuni
Final Fantasy IV AdvanceNintendo2 juni
Pirates of The Caribbean: Dead Man ChestDisney/Buena Vista Games21 juni
Disney/Pixar's CarsTHQ16 juni
My vet practicedtpjuli
Monster HouseTHQjuli
Alex Rider StormbreakerTHQjuli
Matchbox Kids CompilationZOO Digital14 juli
Hot WheelsZOO Digital28 juli
Harlem GlobetrottersZOO Digital11 augustus
Rockem SockemZOO Digital25 augustus
Disney’s American Dragon: Jake LongDisney/Buena Vista Gamesseptember
BarnyardTHQseptember
LEGO Star Wars IIEldos/TT Games/Activision12 sept
Bratz DiamondzTHQoctober

Nintendo benadrukt dat er nog meer games aankomen van third-party developers; deze zijn nog niet opgenomen in het overzicht.

update
Er waren wat DS titels weggevallen. Deze zijn inmiddels toegevoegd.

Keepsake patch uitgebracht

Lighthouse Interactive heeft een universele patch uitgebracht voor de adventure Keepsake (ontwikkeld door Wicked Studios). Deze patch is dus geschikt voor alle taal-versies van Keepsake en brengt het spel op versie 1.6.

De patch brengt de volgende veranderingen en verbeteringen met zich mee:
- Uninstallen verwijdert niet langer meteen ook de save games
- Enkele Zak overlap problemen gefixed
- Walkthrough cheat in het observatorium gefixed
- Mountain bottle world map toegevoegd
- World map crash problemen gefixed
- Met de ESC Key kun je het save & quit menu oproepen
- Opties om EAX of sounds uit te zetten toegevoegd
- Crashes gerelateerd aan tekst problemen opgelost
- Crashes in het laboratorium in de Franse versie opgelost
- Install folder locatie in Franse versie gecorrigeerd

Je kunt de patch downloaden vanaf de site van Lighthouse Interactive

Gaudio onderuit in Hamburg

Gaston Gaudio is uitgeschakeld in Hamburg. De Argentijn moest zijn meerdere erkennen in de jonge Fransman Gilles Simon.

De dit jaar op gravel slecht presterende Argentijn speelde inspiratieloos. Gaudio produceerde te veel unforced errors. Hij verloor dan ook met 6-4 3-6 6-4 van de Franse belofte. Tommy Robredo won wel. De kleine Spanjaard bleek met 3-6 6-3 6-2 te sterk voor Florent Serra.

Davydenko had een makkie in de tweede ronde. De Rus hoefde maar drie games af te staan: 6-1 6-2. James Blake won in een boeiend duel van de Britse hoop Andy Murray. De als nummer vijf geplaatste Amerikaan boekte met 6-3 6-3 een regelmatige zege.

Door de afzeggingen van Roger Federer, Rafael Nadal en David Nalbandian is dit voor spelers als Davydenko, Robredo en Blake dé kans om eens een Masterstoernooi te winnen. Daar komt nog bij dat de favorieten Guillermo Coria en Gaston Gaudio al vroeg in het toernooi te sneuvelden.


Uitslagen 2e ronde:
Robredo (Spa/8) – Serra (Fra) 3-6 6-3 6-2
Davydenko (Rus/4) – Seppi (Ita) 6-1 6–2
Nieminen (Fin/13) – C. Rochus (Bel) 6-1 6-0
Stepanek (Tsj/15) – Pau (Dui) 6-4 6-3
Mirnyi (WRi) – Kiefer (Dui/9) 6-2 6-2
Söderling (Zwe) – Monaco (Arg) 6-4 6-4
Simon (Fra) – Gaudio (Arg/6) 6-4 3-6 6-4
Ferrer (Spa/16) – Saretta (Bra) 6-1 7-6
Gonzalez (Chi/7) – Hrbaty (Slo) 6-7 6-1 6-3
Verdasco (Spa) – Djokovic (SMo) 6-4 6-3
Ancic (Kro/12) – Garcia-Lopez (Spa) 3-6 6-4 6-0
Ferrero (Spa) – Schüttler (Dui) 6-3 3-6 6-2
Blake (USA/5) – Murray (GBr) 6-3 6-3

Spring Break!

Springbreak! Lekker feesten en je kater wegslapen op het strand. Een betere tijd kan je niet hebben, tenzij er een stel lekkere meiden op het strand liggen, dat wordt versieren. Die kan je dan altijd weer gebruiken als je je kater weg hebt gedronken en weer fit genoeg bent om je uit te sloven in de eerste de beste bar.
Deze jongens zijn anders behoorlijk kieskeurig, een lekker kontje is een lekker kontje. Klaar uit, toch?

Met dank aan de anonieme submitter.

Italiaanse voetbalbond onder curatele

Het CONI, het Italiaans Olympisch Comité, heeft de Italiaanse voetbalbond FIGC onder curatele gesteld. Dit naar aanleiding van het grootschalige schandaal dat vorige week de kop opstak.

Na het aftreden van bondsvoorzitter Franco Carraro en vicevoorzitter Innocenzo Mazzini, alsmede dat van Juventus-directeur Luciano Moggi, is duidelijk geworden dat het schandaal zich niet beperkte tot scheidsrechterstoewijzingen. Inzake dit deel is Juventus de meest genoemde club. Wegens omkoping of intimidatie dienen van de Serie A-clubs Juventus, Lazio, AC Milan en Fiorentina zich te verantwoorden en in een gokschandaal verwikkeld is keeper Gianluigi Buffon van Juventus.

Zelfs de Italiaanse politiek blijft niet buiten schot; Giuseppe Pisanu, nu nog minister van binnenlandse zaken, heeft Moggi gevraagd om Torres, een club uit de Serie C, te helpen. Aan de andere kant zou Moggi Pisanu hebben gevraagd om Serie A-wedstrijden door te laten gaan ondanks het destijds aanstaande overlijden van Paus Johannes Paulus II, wat Juventus een door blessures en schorsingen geplaagd Fiorentina als tegenstander zou opleveren. Uiteindelijk stak de paus daar met zijn overlijden hoogstpersoonlijk een stokje voor.

Als curator heeft het CONI Guido Rossi aangesteld, een voormalig hoofd van de Italiaanse beurswaakhond Consob en expert in sportrecht. Een eerste taak voor Rossi zal zijn om duidelijkheid te scheppen voor de UEFA, dat voor eind juli de deelnemerslijsten voor de verschillende Europese clubcompetities dient te hebben. Voor het wereldkampioenschap voetbal in Duitsland van dit jaar werden scheidsrechter Massimo de Santis en assistenten Alessandro Griselli en Marco Ivaldi al door het FIGC teruggetrokken.

AZ legt Cziommer voor 4 jaar vast

Simon Cziommer keert wederom terug naar Nederland. De Duitser, die de tweede helft van het vorig seizoen op huurbasis voor Roda JC uitkwam, tekende een vierjarig contract bij AZ.

De Alkmaarse ploeg neemt Cziommer transfervrij over van Schalke 04. Daarvoor speelde de 25-jarige middenvelder al zes jaar in de Nederlandse competitie bij FC Twente. Cziommer is voor de verhuizende club inmiddels al de vijfde aanwinst voor volgend seizoen. Eerder werden al Joey Gudjohnsson, Maarten Martens, Moussa Dembele en Kemy Augustien aangetrokken teneinde het vertrek van Kenneth Perez en het stoppen van Barry van Galen en Michael Buskermolen te compenseren.

Barbarez van HSV naar Bayer Leverkusen

Sergej Barbarez gaat naar Bayer Leverkusen. De Bosnische aanvallend ingestelde middenvelder heeft een tweejarig contract getekend bij het team uit het Ruhrgebied.

Een reden om naar een andere club te vertrekken was het verlaagde aanbod dat zijn werkgever Hamburger SV hem deed. In zes seizoenen kwam Barbarez 174 keer uit voor HSV, waarin hij 65 keer scoorde.

Voor Michael Skibbe, coach van Leverkusen, was een voorname reden het leiderschap dat de Bosniër uitstraalt. Met het vertrek van Dimitar Berbatov kan Bayer nieuw leiderschap in de aanval goed gebruiken. Bij Borussia Dortmund was Skibbe ook al eens coach van de 34-jarige international.

'Sorry-gebaar' voor automobilisten en fietsers

Icoon VervoerEen moment waarop je sorry wil zeggen maar het niet kan zeggen omdat de ander het niet hoort. De meeste automobilisten of fietsers onder jullie zullen het wel eens meegemaakt hebben. Studenten van Hogeschool Utrecht en 3VO hebben samen een project gestart om een nationaal 'sorry-gebaar' te bedenken.

Je rijdt met de auto door de binnenstad, op zoek naar een adres. Per ongeluk zie je een verkeersbord dat een eenrichtingsweg aanduidt over het hoofd en opeens staat er een tegemoetkomende auto pal voor je. De bestuurder reageert nogal fel. Je voelt je hierdoor ongemakkelijk en wilt sorry zeggen. Een voorbeeld van een beschamende situatie die op de site van de bedenkers te lezen valt. Op de site kun je een poll invullen welk gebaar het beste is. Tot nu toe staat de meest linkse ruim voor.

Toeval of niet, 2 februari werd er op het FOK!forum al een topic geopend over dit onderwerp


De vier gebaren


Met dank aan fantastrick voor de submit.

Raad datum eerste Nederlandse dode Uruzgan

Icoon Shocking De online discussieclub Herenlunch heeft een opmerkelijke prijsvraag uitgeschreven: 'Raad wanneer de eerste Nederlandse militair omkomt in Uruzgan, wat de doodsoorzaak is, hoe laat de lijkkist op Nederlandse bodem arriveert en hoe minister van Defensie Henk Kamp zal reageren', zo luidt de opdracht. De winnaar ontvangt een trui met daarop de betreffende datum, een lijkkist in de kleuren van de Nederlandse vlag en de tekst: 'Ich habe es gewusst'.

In principe kan iedereen meedoen aan de prijsvraag. Alleen zelfmoordterroristen, familieleden en vrienden zijn uitgesloten van deelname. Het ministerie van Defensie wilde niet reageren op de kwestie. Een woordvoerder liet wel weten: "Persoonlijk vind ik het ziek. We zijn heel serieus bezig en geven de grootste prioriteit aan de veiligheid van onze mensen."

'Gastheer' van de website Michiel Eijsbouts geeft toe dat de prijsvraag een beetje satirisch is bedoeld. "We hopen natuurlijk dat we de prijs helemaal niet hoeven uit te reiken, we willen mensen aan het denken zetten. Het is nu wel duidelijk dat het helemaal niet slim is om naar Uruzgan te gaan, maar we gaan toch." Het mooiste zou het zijn als de missie wordt afgeblazen door de actie, meent Eijsbouts.

Volgens Eijsbouts is de prijsvraag niet kwetsend voor militairen. "Nu is er nog niemand dood, dus we kwetsen niemand." De prijsvraag zal van de site worden gehaald, zodra de eerste dode valt. Tevens belooft Herenlunch een legergroene krans naar de uitvaart te sturen.


De te winnen prijs.


Met dank aan R_Style voor de submit.

Map editor en patch voor Empire at War

LucasArts heeft een nieuwe patch vrijgegeven van de Star Wars RTS, Empire at War. Dit brengt de game naar versie 1.04. De patch regelt vooral wat balance issues. Het belangrijkste echter is dat door de patch de game nu maps ondersteunt gemaakt met de nieuwe map editor. Download de patch hier.

De map editor moet apart worden gedownload. Fileplanet had hem al hier . Voor degene zonder Fileplanet account, check deze site.

Saudi-Arabië: Geen vrouwen publiceren

Icoon BuitenlandsDe Saudische pers meldde dinsdag dat koning Abdullah adviseerde geen foto's van vrouwen meer te publiceren in de kranten. Volgens de opdrachtgever koning Abdullah, kunnen de foto's van vrouwen die in de krant staan jonge mannen op het verkeerde pad brengen. Men was verrast door de beslissing van de koning, omdat Abdullah die in augustus de troon besteeg, bekend staat als een bescheiden hervormer. Het merendeel van de inwoners van Saudi-Arabië is streng Islamitisch.

Saudische kranten publiceerden de afgelopen maanden steeds vaker foto's van saudische vrouwen in de kranten. De foto's van deze vrouwen werden bijvoorbeeld geplaatst bij artikelen als over het kiesrecht van vrouwen en het recht om auto te rijden.

"Iedereen moet overwegen of ze willen dat hun eigen dochter, zuster of vrouw op deze manier te zien is. Uiteraard zou niemand dit accepteren. Jongeren worden gedreven door emotie... en soms kunnen ze het verkeerde pad bewandelen. Dus, alstublieft, probeer dit minder te doen", aldus Abdullah. Volgens de redacteuren van de krant Okaz is de opmerking van de koning een beleefd verzoek om geen foto's van vrouwen meer te publiceren. De media in Saudi-Arabië staan onder staatstoezicht of zijn eigendom van de staat.

Met dank aan woessie voor de submit.

Kalou de bruine spits

Jullie kennen Buro Renkema.nl vast wel, maar voor wie ze nog niet gezien hebben, ze hebben weer twee nieuwe filmpjes!

Kalou wordt door velen gezien als een goede voetballer, maar heeft een Nederlands paspoort nodig om mee te doen aan het WK. Na vele rechtzaken heeft de rechter beslist dat hij niet in aanmerking komt voor een versneld paspoort. Daarmee is het definitief dat hij niet meegaat naar Duitsland. Kijk hier naar Kalou de bruine beer

Heb je dat ook wel eens gehad, je hebt hulp nodig maar er zijn nog zoveel wachtenden voor u, om uiteindelijk terecht te komen bij iemand die niet weet waar je het over hebt en je doorschakeld waar je weer in de wacht wordt gezet, tegen 80ct per minuut
Kijk hier naar Grappige helpdesksituaties

Met dank aan Semi en Asskicker14 voor de submit

Coureurs vrezen kwalificatie Monaco

Verschillende coureurs hebben hun zorgen uitgesproken over de kwalificatie voor de Monegaske Grand Prix, volgende week. Door het nieuwe kwalificatiesysteem moeten alle tweeëntwintig coureurs binnen een kwartier een rondetijd neerzetten, wat kan zorgen voor een drukke baan.

Mark Webber verwacht dat vooral de eerste fase van de kwalificatie erg lastig zal gaan worden. "We hebben een aantal nieuwe coureurs verteld dat ze heel goed in de spiegels moeten kijken als ze rustig aan willen doen," aldus de Williams-coureur. "Op sommige delen van de baan is er geen ruimte om een langzamere wagen te ontwijken en daar wil je niet tijdens de kwalificatie achter komen."

Voormalig wereldkampioen Jacques Villeneuve voorspelt dat de kwalificatie "een hel" zal worden. "Ik hoop dat er geen spelletjes gespeeld zullen worden, want als er dan iets gebeurt, kan het een enorme crash worden," aldus de Canadees, die vorig jaar in Monaco betrokken was bij een crash in de vrije trainingen, waarbij drie wagens vernield werden.

Jongen (2) rijdt oma het ziekenhuis in

Icoon Buitenlands Een Duits jongetje van 2,5 jaar oud heeft zijn oma het ziekenhuis ingereden. Het jochie wist de auto van zijn moeder te starten waarna de wagen zijn oma schepte.

De moeder van de jongen had de auto voor het huis laten staan met de sleutel nog in het contact. De peuter ging vervolgens achter het stuur spelen, waardoor de wagen plotseling vooruit schoot. De 52-jarige oma van de jongen raakte zwaargewond en moest met een vliegtuig naar het ziekenhuis worden gebracht.

Met dank aan jvdh en YubYub voor de submit.

Dronken man wordt wakker in hoge boom

Student vast in boom Stel je voor dat je na een nacht flink doorhalen wakker wordt in een dertig meter hoge boom. Dit overkwam een Britse student uit Cheltenham in West Engeland.

De jongen was in dronken toestand kennelijk een pijnboom op de campus ingeklommen. De volgende ochtend ontwaakte hij op een tak, ruim dertig meter boven de grond. Gelukkig had de jongeman zijn mobiele telefoon bij zich, waarmee hij de hulpdiensten kon waarschuwen. Acht brandweermannen werden zodoende om 05.45 uur lokale tijd uit bed gebeld om de man te redden, die zonder schoenen, slechts gekleed in een spijkerbroek en t-shirt, in de boom zat.

De reddingswerkers hadden negentig minuten nodig om de jongen met beide voeten weer op de grond te krijgen. Vervolgens werd hij behandeld aan verschillende schaaf- en snijwonden, maar verder was de student ongedeerd.

Zoals brandweerman Nigel Lambrick opmerkte: "Alcohol en boomklimmen gaan niet echt goed samen."

Met dank aan Balgje voor de submit.

Introductie nieuwe ER columns en HR FP

Icoon Sitenews - FrontpageVanaf vandaag is er een nieuwe Eindredacteur (ER) Colums actief. De ER Columns houdt zich bezig met de dagelijkse gang van zaken, nodig om het Columns-gedeelte van de FOK!frontpage draaiende te houden. De nieuwe ER is Alpeko, die al vele columns schreef. Wij wensen hem veel succes met zijn nieuwe taken!

Seborik, hiervoor actief als ER Columns, is Hoofdredacteur (HR) van de FOK!frontpage geworden. De HR wordt belast met de uiteindelijke uitvoering van de belangrijkste zaken van de FOK!frontpage, het maken van toekomstplannen, en staat in contact met de admins en de ER's frontpage. Ook hem wensen we veel succes!

- Hoofdredacteur Frontpage: Seborik
- Eindredactie Nieuws: steenz en Veerboot
- Eindredactie Reviews: pluisje en gr8w8
- Eindredactie Columns: Alpeko
- Coördinatie Moderaties: Ferdo

Stier botst met twee auto's

Een stier is gisteren op de kruising Kanaalweg/ Schelvrijwegeling in het Zeeuwse Hansweert in botsing gekomen met twee automobilisten. Het dier liep na het ongeluk gewoon weer het weiland in. Het ongeval gebeurde rond 22.55 uur.

Een 58-jarige vrouw uit 's Gravenpolder reed als eerste tegen de stier aan. Het dier belandde door de klap op de andere weghelft, waar hij wederom werd aangereden door een 51-jarige automobiliste. Na de botsingen stond de stier op en vervolgde zijn weg. Het is onduidelijk of de stier gewond is geraakt. De politie is nog altijd op zoek naar het dier.

De twee auto's liepen enkel wat blikschade op. De automobilistes bleven ongedeerd.

Met dank aan woessie voor de submit.

Nieuw foefje voor uitgeputte werknemer

Icoon OpmerkelijkMensen die maar nauwelijks een lange werkdag kunnen volhouden, mogen hun hart ophalen. Indien je er een reis naar Japan voor over hebt, kun je daar een bus zuurstof kopen. Deze ingeblikte zuurstof geeft je een extra boost in de goede richting waardoor je er weer een paar uurtjes tegenaan kunt.

"Veel mensen lijden onder een hoge druk en hebben niet veel tijd om te sporten; zodoende krijgen ze niet genoeg zuurstof binnen", zo zegt de woordvoerder van het bedrijf dat de lucht produceert. "Dit is vooral van toepassing op kantoormannetjes die de ganse dag naar een excel-tabel zitten te staren. Zij ademen niet zo diep."

Voor vijf euro vijftig heb je een drie liter bus zuurstof te pakken, met een bijgeleverd mondkapje. Je hebt de keuze uit een grapefruit- of mintgeurtje.


Deze man kan wel wat zuurstof gebruiken!

E-Dating

Zo stond ik dus een tijd geleden onder het genot van een Durum Döner met mijn vriend Joop te praten, die terloops aangaf hoe geweldig makkelijk je contacten legt via het wereld wijde web en dat hij sinds de komst van het internet meer lag te ketsen dan een gemiddeld konijn.

Nu ben ik zelf al sinds jaar en dag niet in staat om in het echte leven met welke vrouw dan ook contact te leggen. Dat is voornamelijk gelegen in het feit dat ik het niet voor elkaar krijg om over koetjes en kalfjes te praten, zodat het gesprek meestal al stopt na de openingszin en dan overgaat in een pijnlijke stilte waar zelfs een mediterende boeddhistische monnik met zwijgplicht zich ongemakkelijk onder zou voelen. Ik heb wel eens geprobeerd een gesprek op gang te houden met een echt onderwerp, maar ben er inmiddels van overtuigd dat de meeste dames niet echt van hun barkruk glijden na een relaas over het paargedrag van eeneiige borstelcavia's, dat je eerder die week had gezien op Discovery Channel. Tel dit op bij het feit dat ik al een eeuwigheid bij dezelfde vrouw ben en ik midden in mijn Quarterlife Crisis zit en je kunt wel zeggen dat ik ineens ernstig geïnteresseerd was in wat Joop te vertellen had.

Wat blijkt? Er schijnen allemaal sites te zijn waar je op kunt aangeven dat je zoekende bent en voor je het weet, rappetebam, lig je te palen. Met een lijstje internetadressen van Joop zwengelde ik dan ook 's avonds mijn PC aan en begon ik vol goede moed aan mijn nieuwe doel in het leven. Ik had al begrepen van Joop dat je je moest aanmelden en dat een welgekozen nick de zaak aanzienlijk kon bespoedigen. Helaas bleek bij de meeste sites de nick GroteSchwanz al bezet, zodat ik uiteindelijke koos voor MrBig_72. Daarna moest ik nog even mijn profiel invullen en een fotootje toevoegen. Joop gaf aan dat je in je profiel de waarheid best wat mocht helpen, zodat mijn hobbies bankhangen en DVD-tjes kijken werden uitgebreid met spinning en abseilen, mijn Wagon R+ veranderde in een Audi A6 en ik ineens toch die universitaire studie rechten had afgerond. Als foto had ik nog een wat jongere versie van mijzelf met wat meer haar en een minder vadsig voorkomen. Eigenlijk kon er niets meer misgaan. Met een voldaan gevoel sliep ik die avond in.

Na een dag werken was de spanning bij mij hoog opgelopen zodat ik met een nerveus gevoel mijn PC aanzette en de email opende. Ik had vier berichten! Lenige_Lina, Becky_78, HeteHolly en AnN3tTe hadden allen mijn profiel gezien en wilden graag een keer afspreken, hoewel ik hier bij AnN3tTe niet helemaal zeker van was, omdat ik door de zee aan hoofdletters en cijfers moeite had haar schrijfsel te lezen. Met een drie maal gekopieerd mailtje, waarin ik alleen de datum voor de date aanpaste, nodigde ik ze allemaal uit in een restaurantje vlak bij mijn werk en maakte ik mijn vrouw wijs dat ik die week iedere avond moest overwerken in verband met een groot project.

Ik durf wel te zeggen dat ik er meer van had verwacht. Lenige_Lina had een nekhernia en kon alleen pijnlijk grimassend vooruit kijken. Bij Becky_78 bleek de 78 niet te staan voor haar geboortejaar, maar haar kledingmaat. HeteHolly was onder behandeling voor een ernstige vorm van frigiditeit en was de internetdatingscene ingegaan op advies van haar natuurgenezer en AnN3tTe bleek net zo te praten als ze schreef, waarbij ik tevens moet vermelden dat ik het vermoeden had dat ik beter mijn pedopas had kunnen meenemen.

Toen ik Joop hier later mee confronteerde, zei hij: 'Lenige Lina! Ja. Die herinner ik me nog wel. Die kon onwijs lekker zuigen.'
Onderweg naar huis schrapte ik Joop van mijn vriendenlijst en maakte ik een mentale notitie om mij 's avonds bij alle sites weer uit te schrijven. Onderweg stopte ik even bij een bloemenzaak voor een bosje rozen voor mijn vrouw. Weet je, soms heb je gewoon wat perspectief nodig om weer gelukkig te worden met wat je hebt.

Vrouw uit Japan verzamelt dode katten

Icoon OpmerkelijkEen Japanse vrouw had een dermate ernstige affectie met katten, dat ze zelfs de dode variant in haar huis wilde bewaren. Helaas moest ze haar hobby beëindigen; toen de Japanse autoriteiten haar fetisj ontdekten, moest ze de kadavers van meer dan honderd van haar dierbare huisdieren afstaan.

Dat de vrouw niet netjes was, kan niet gezegd worden. Ze borg de levenloze kattenlijfjes netjes op in plastic emmertjes, voorzien van naamplaatjes en met insectenwerende middelen. Sommige katjes lagen volgens een gezondheidsfunctionaris al jaren in het huis en waren reeds in verregaande staat van ontbinding.

"Er was geen enkel bewijs van mishandeling", aldus de functionaris. "Ze kon gewoon geen afstand doen van de dieren." De vrouw heeft jarenlang zieke en dakloze katten onderdak gegeven.

Met dank aan woessie voor de submit.

[Upd] Schikkingsvoorstel voor Gomes

De aanklager betaald voetbal van de KNVB heeft de keeper van PSV, Heurelho da Silva Gomes, een schikkingsvoorstel gedaan van vier wedstrijden. Hiervan is er één voorwaardelijk.

De Braziliaanse sluitpost van de Eindhovenaren zou in de bekerfinale tegen Ajax een trappende beweging naar Wesley Sneijder hebben gemaakt. Gomes heeft tot woensdagmorgen 9:30 de tijd om akkoord te gaan. Als hij dit niet doet, zal de zaak bij de tuchtcommissie voorkomen.

Update:
Heurelho da Silva Gomes heeft het schikkingsvoorstel van de aanklager van de KNVB niet aanvaard. Daarom zal de tuchtcommissie van de Nederlandse voetbalbond zich over deze zaak gaan buigen. Het is nog niet duidelijk wanneer de zaak voor gaat komen. Gomes verblijft namelijk in zijn geboorteland vanwege een vakantie.

Buitenland kritisch na affaire Hirsi Ali

Icoon AlgemeenNederland is door de buitenlandse pers keihard door de mangel gehaald wegens de affaire met Ayaan Hirsi Ali. De gezaghebbende Britse krant The Times noemt de behandeling van Hirsi Ali ''een trieste dag voor het Westen''. Volgens een columnist verdient Hirsi Ali ''een heldenstatus voor haar moed, haar eerlijkheid en haar niet aflatende steun voor de rechten van moslimvrouwen''.

De Franfurter Allgemeine zegt dat Hirsi Ali slachtoffer is geworden van de interne verkiezingsstrijd om het leiderschap van de VVD. ''De snelheid waarmee Verdonk de uitkomst van haar onderzoek naar de naturalisatie van Hirsi Ali heeft voltooid, wijst op een ordinaire verkiezingsstunt'', aldus de krant. De Franse krant Libération kopt, verwijzend naar de Zembladocumentaire die vooraf ging aan de val van de politica, over ''de afdaling naar de hel van Sint Ayaan''. De krant spreekt van een affaire die ''de afmetingen van een ware politieke crisis in Nederland heeft aangenomen.''

Het Italiaanse Repubblica heeft het er over dat de Nederlandse media nooit van de politica hebben gehouden. ''Ze heeft de Nederlandse regering altijd beschuldigd van het onderschatten van het islamitisch-extremisme. Ze was een symbool in de hele wereld, behalve in eigen land.'' The Financial Times plaatst de affaire Hirsi Ali in een breed perspectief, als onderdeel van een ''opmerkelijke periode van zelfonderzoek'' in Nederland waarin onderwerpen als Europa, immigratie, religieuze tolerantie en fundamentalisme ter discussie staan. De zaak legt volgens de krant een groot gebrek aan leiderschap bloot in Nederland.

De Duitse Der Spiegel noemt Hirsi Ali ''die schwarze Jeanne d'Arc.'' Volgens de krant draaien Voltaire en Erasmus zich om hun graf. In Amerika schrijft de Boston Globe dat een criticus van de radicale islam de politieke arena heeft moeten verlaten.

Eigen land
Ook in eigen land zijn de meningen over de vertoning van gisteren overigens niet mals. De Amsterdamse wethouder Ahmed Aboutaleb sprak namens het gehele college schande van de affaire: ''De menselijke maat is zoek. Hirsi Ali is het slachtoffer van een verkrampte poging juridische correctheid toe te passen door de minister van Vreemdelingenzaken.'' Volgens hem is Ayaan ''Nederlandse in alles wat ze doet. Door de veiligheidsrisico's wordt de bijsmaak alleen maar versterkt.''

Aboutaleb vraagt zich af of er nu een heksenjacht wordt geopend op alle migranten die wel genaturaliseerd zijn, maar van wie we nu weten dat ze gelogen hebben. Hij zegt grote meningsverschillen te hebben met Hirsi Ali over de wijze waarop zij het debat vormgaf, maar hij geeft haar steun: ''De gang van zaken is ronduit kranzinnig. Het is dat Amsterdam geen republiek is, anders hadden we Hirsi Ali asiel aangeboden.''

VVD-burgemeester Geert Dales van Leeuwarden sprak gisteren eveneens schande van de gang van zaken. In het Radio 1 journaal liet hij weten verbijsterd te zijn. Volgens hem waren de feiten reeds in 1997 bekend. Ook in 2002 is deze materie al uitgebreid in de media geweest. Dales snapt dan ook niet waarom er pas nu actie op ondernomen werd.

Met dank aan mr_koffie voor de submit.

Duitse WK-leeuw nog niet erg populair

Icoon VoetbalDe Duitse WK-mascotte Goleo slaat maar niet aan bij het Duitse publiek. De enorme leeuw die in november 2004 samen met zijn vriendje Pille, een sprekende voetbal, werd gepresenteerd, blijkt het erg slecht te doen in de verkoop. Speelgoedfabrikant Nici, die voor 28 miljoen euro de rechten op de mascotte kocht, is in financiële problemen geraakt door Goleo.

De fabrikant heeft dinsdag uitstel van betaling moeten aanvragen. Behalve aan de slechte verkoop van de WK-mascotte zou dit overigens ook te wijten zijn aan financiële malversaties bij het bedrijf. De Duitse justitie is een onderzoek gestart naar mogelijke boekhoudfraude bij Nici. Hoeveel exemplaren van Goleo nu precies zijn verkocht is niet bekend.

Gelijkenis van de niet al te snugger overkomende leeuw met figuren uit de Muppet Show en Sesamstraat is overigens niet toevallig. Goleo is ontworpen door de Jim Henson Company. Sidekick Pille is wel van Duitse makelarij.

Goleo VI en Pille
De leeuw Goleo en zijn vriendje Pille, de sprekende bal

Toch geen wereldrecord voor Gatlin

Justin Gatlin heeft toch geen wereldrecord op de 100 meter gelopen.

Vorige week vrijdag werd nog gemeld dat de Amerikaan het wereldrecord in Doha met éénhonderdste seconde had verbeterd op de Grand Prix-wedstrijden in Doha. De toptijd van 9.76 op het koningsnummer blijkt echter onjuist te zijn vanwege een fout in de tijdwaarneming.

Volgens de internationale atletiekunie IAAF werd de finish door Justin Gatlin gepasseerd in een exacte tijd van 9,766. Dit zou vervolgens dan afgerond moeten worden naar 9,77, wat hoogstens een evenaring van het wereldrecord van Afasa Powell betekent.

Scholieren beginnen vandaag met eindexamen

Icoon ExamenVandaag gaan de schriftelijke examens van start voor middelbare scholieren. Ongeveer 113.000 vmbo-leerlingen, 49.000 havoscholieren en 34.000 vwo'ers zullen aan dit eindexamen deelnemen.

Ook dit jaar kunnen de scholieren met hun klachten terecht bij het Landelijk Aktie komitee Scholieren. Ieder jaar kunnen de scholieren hun klachten over bijvoorbeeld geluidshinder of over de inhoud van examens op deze eindexamenklachtenlijn melden.

De Kosovaarse scholiere Taida Pasic, die eind april Nederland moest verlaten nadat het bezwaar tegen haar uitzetting door de rechter ongegrond is verklaard, doet haar eindexamen vwo nu op de Nederlandse ambassade in de Bosnische stad Sarajevo. In augustus zou Pasic terug willen keren om in Nederland een universitaire opleiding te kunnen volgen.

--
Net zoals vorig jaar is er ook weer een examenforum op FOK!!

Tachtig uur werkstraf geëist tegen Joling

Gerard Joling Tegen zanger Gerard Joling is gisteren voor het gerechtshof in Amsterdam een werkstraf van tachtig uur geëist. Joling raakte op 2 januari 2004 betrokken bij een vechtpartij in het Amsterdamse café Montmartre. Hierbij zou hij een cafébezoeker een gebroken neus hebben geslagen.

De rechtbank oordeelde in oktober 2005 echter dat Joling onschuldig is. Het Openbaar Ministerie ging daarop in hoger beroep. De advocaat-generaal eist naast de werkstraf een schadevergoeding van vijfhonderd euro.

Het incident begon met een woordenwisseling. Joling voelde zich onheus bejegend door zijn tegenstander. De tegenpartij beweert echter dat de zanger ruzie zocht en begon te slaan.

Uitspraak op 30 mei 2006.

Met dank aan No-Zem voor de submit.

Wat is Dit: Opgave 22 - Uitslag

Bij deze opgave hebben jullie er weer twee rondes over gedaan om het goede antwoord te raden en dit is gedaan door Finch. Op dit antwoord is maar één lifter, namelijk victoryismine.

De tussenstand site kunnen jullie hier bekijken (de punten van deze ronde worden er in de loop van de dag bij opgeteld). Een korte samenvatting voor de mensen die geen zin hebben om te kijken: De stand blijft hetzelfde doordat de koplopers niet gescoord hebben de afgelopen 2 opgaves. Charrel en singlemetkids staan gelijk in de stand om het kwartaal met 12 punten. En in de stand om de jaarprijs blijft Charrel alleen aan de leiding met 27 punten.

De volgende ronde zal donderdagavond tegen 20:00 starten, als alles goed gaat.

De prijzen
Voor kwartaal 2 (dus de periode tot en met 1 juli) is X-toys zo vriendelijk geweest om een mooi prijzenpakket ter beschikking te stellen. Dit prijzenpakket bestaat uit:
A Thousand And One Nights (massage sampler)
Buzz Off Finger Vibrating Keychain (vibrerende sleutelhanger)
Erotic Dice Glow in the Dark


Naast dat X-toys.nl de prijzen ter beschikking stelt hebben zij ook een speciale aktie voor FOK!kers: Als je bij je bestelling de kortingscode 193466 invult krijg je € 2,50 korting bij een besteding van 25 euro of meer.

De oplossing: Laptop Ergostand

Tot donderdag, tot WiD.

CD: Paul Simon - Surprise

Nadat Paul Simon en Art Garfunkel de wereld in 1966 verblijdden met het album Parsley, Sage, Rosemary & Thyme, bracht Paul Simon twintig jaar later, in 1986, als soloartiest het legendarische Graceland uit. Wist hij op dit album nog een boeiende cocktail van Zuid-Afrikaanse en westerse muziek te serveren, nu, wederom twintig jaar later slaat hij opnieuw toe met een even bijzonder album: Surprise.

Appel begraven op Parijse Père-Lachaise

Karel Appel (zelfportret)De op 3 mei overleden Nederlandse kunstenaar Karel Appel is gisteren begraven op de beroemde Parijse begraafplaats Père-Lachaise. Het tijdstip en de plek van de uitvaart waren tot het laatste moment geheim gehouden. De plechtigheid vond dan ook plaats in kleine kring. Appel, overleden in het Zwitserse Zürich, woonde in de jaren '50 en '60 lange tijd in Parijs.

Op het eeuwenoude Père-Lachaise ligt Appel tussen een groot aantal kunstenaars en andere beroemdheden. Zo zijn op het enorme terrein ten oosten van het centrum van Parijs onder andere de graven van Frederic Chopin, Marcel Proust, Yves Montand, Simone Signoret, Oscar Wilde, Honoré de Balzac, Maria Callas, Molière en Doors-zanger Jim Morrison te vinden. Een plattegrond met de ligplaatsen van de beroemde bewoners van Père-Lachaise staat op de website van het kerkhof.

Overigens zal er op 17 juni nog een herdenkingsbijeenkomst in het Concertgebouw in Amsterdam plaatsvinden.

Vijf Turkse rechters neergeschoten

Icoon MisdaadIn de Turkse hoofdstad Ankara zijn in een rechtbank vijf Turkse rechters neergeschoten door een man. Twee rechters raakten levensgevaarlijk gewond.

De dader is geïdentificeerd als advocaat Aslan Alpaslan. Hij stormde onder de kreet 'Allah Akbar' een rechtszaal binnen en opende het vuur. Hij zou boos zijn over oordelen van de rechters. Het zou te maken hebben met gerechtelijke uitspraken over het dragen van hoofddoekjes. Dat is in Turkije is sommige omstandigheden nog immer verboden.

Een van de neergeschoten rechters, Mustafa Birden, is vooral bekend omdat hij de beslissingen ondertekende die het dragen van een hoofddoek verbiedt bij openbare functies en op de universiteiten in Turkije. De advocaat is aangehouden en wordt momenteel verhoord.

Met dank aan Emanuel22 voor de submit.

Hijs truit naar 5 jaar !!!

Na 5 jaar trouwen diens heb ik mijn oorbel uit mijn oor gehaald, wtf gek waar anders jong gare.

En ik zie menig fokker zijn wenkbrauwen fronsen alsof hij iemand stront ziet koken in een way overpriced Centerparcs huisje.
Maarja de ganse Fok!wereld denkt: bbq omfg wiezoe hebje die truit gedaan dan ?

Nou dat zal ik je uitleggen.
Morgen heb ik Stage gesprek bij de E.N.C.I , wtf is een ENCI ? nou das een bedrijf wat cement maakt. Ik ben er echter voor het ICT gedeelte dusjeh ik moet stage lopen voor mijn school en ze hebben me die plek aangewezen.

Om niet zo kampachtig over te komen :') ( want eerst ging zoeen gare gast van de Kwantum zeiken van: waarom draag je die ketting ? ik denk: wtf heb jij daar mee te maken. )

Dus ik heb hem truit gehaald om meer repesentatief over te komen.
Want die stage plek pwnt volgens mij wel rofls.

Een foto kan niet ontbreken !

En hier !

Met dank aan Maikuuul voor de submit

Familieleden samen in Big Brother 6

Icoon Big BrotherWie dacht dat de Big Brother-ellende na de vijfde serie en het aansluitende Hotel Big Brother eindelijk afgelopen zou zijn, komt bedrogen uit; vanaf augustus start een zesde reeks. Hoofdredacteur Hummie van der Tonnekreek en Endemol-directeur Paul Römer laten vandaag weten dat ze een nieuw element willen toevoegen aan het programma: er komen stelletjes en familieleden in het televisiehuis.

"Ze heeft wrede plannen", zegt Römer in De Telegraaf over Van der Tonnekreek. "We kwamen op het idee om elke individuele kandidaat een metgezel in het huis te gunnen. Een geliefde, een vriendje wat dan ook. Iemand op wie hij of zij echt kan bouwen. Zodat we de opdrachten psychologisch zwaarder kunnen maken", reageert Hummie. Römer hoopt op 'sensationele situaties'. "Wat als een gezinslid het kind of de vader of moeder van een andere familie nomineert. In de hogedrukpan die Big Brother heet, kun je dan rekenen op vuurwerk." Families zullen worden geselecteerd op kwesties die IRL ook al spelen, zoals huwelijksproblemen of een emigratie- of kinderwens waar partners of gezinsleden het niet eens over zijn.

De makers van het programma verwachten dat de potentiële kandidaten opnieuw in de rij zullen staan om zich aan te melden voor Big Brother. De uitzending van het nieuwe en bij voorbaat al veelbesproken programma De Gouden Kooi van producent John de Mol zal worden uitgesteld tot na de nieuwe Big Brother-reeks.

Beelden aanslag Pentagon '9/11' vrijgegeven

Slecht nieuws voor de gelovers in de complottheorieën rondom de aanslagen van 11 september 2001. Het Amerikaanse ministerie van Defensie heeft namelijk bewegende beelden vrijgegeven van het vliegtuig dat het Pentagon is binnengevlogen. Sommigen denken dat er nooit een vliegtuig het Pentagon is binnengevlogen.

Op de beelden, die opnames zijn van een beveiligingscamera, is te zien hoe een vliegtuig met een snelheid van ruim 500 kilometer per uur in het Pentagon wordt geboord. De beelden zijn overigens niet heel erg duidelijk vanwege de hoge snelheid van het vliegtuig, zodat de discussie over 'waar of niet waar' waarschijnlijk niet zal verstommen. Dus dan zou dit bericht juist ook goed nieuws kunnen zijn voor de complottheorie-aanhangers.

Het is voor het eerst dat de bewegende beelden openbaar zijn gemaakt. Dat gebeurde op verzoek van de organisatie Judicial Watch. De beelden zijn al wel gebruikt in de rechtszaak tegen de 20e kaper Zacarias Moussaoui.

De beelden zijn hier te bekijken (RTL4).
De beelden staan ook op de site van Judicialwatch.org, maar dan uitgebreider.Pentagon op 11-9-2001

Met dank aan Lars_Lars voor de submit.

Berbatov naar Spurs

Coach Martin Jol van Tottenham Hotspur heeft de eerste aanwinst voor het volgende seizoen al binnen. Dimitar Berbatov zal voor een bedrag van zo'n 16,4 miljoen euro van Bayer Leverkusen naar de Londenaren verhuizen.

Het enige mogelijke obstakel voor de Bulgaar is het verkrijgen van een werkvergunning, aangezien Bulgarije nog geen lid van de Europese Unie is. Als vaste waarde in het Bulgaars elftal zou het echter geen problemen moeten opleveren. Berbatov zal dan tot een spitsenkorps toetreden dat bestaat uit Robbie Keane, Jermain Defoe en voorlopig ook nog Mido. Voor de gehuurde Egyptenaar is echter een permanente overstap van AS Roma naar de Spurs niet zeker, vanwege aanhoudend blessureleed.

Afgelopen seizoen eindigde Berbatov tweede in het Duitse topscorersklassement met 21 treffers in 34 wedstrijden. Alleen Miroslav Klose van Werder Bremen scoorde er meer, ondanks tijdelijke afwezigheid door een blessure. Berbatov speelde vijf seizoenen voor Leverkusen, waarmee hij in 2002 de finale van de Champions League bereikte.

Onderbroek bedekt bilspleet bouwvakkers

Er is een onderbroek ontwikkeld die het zogenaamde bouwvakkersdecolleté aan het oog onttrekt. De bilspleet die menig man tevoorschijn toont wanneer hij zich voorover bukt, zou worden bedekt door een onderbroek die bestaat uit katoen en spandex, waardoor ze aanvoelt als een tweede huid.

Volgens de ontwikkelaars is de broek getest op ruim 6.000 mannen. Een speciaal ontwerp zorgt ervoor dat de onderbroek in acht verschillende richtingen kan stretchen, en zodoende de bilspleet te allen tijde bedekt. De bilnaadvermijdende onderbroek gaat 15 euro kosten.


Bouwvakkersdecolleté


Met dank aan jvdh voor de submit.

Vernieuwde Uitzendinggemist.nl neemt afscheid van Real

Icoon InternetDe verzamelsite van alle online programma's van de Publieke Omroep is vernieuwd. Op Uitzendinggemist.nl moet het voortaan makkelijker zijn om tussen afleveringen van programma's te surfen. Daarnaast is er een zoekfunctie aan de site toegevoegd. Hierbij wordt geput uit een centrale database waarmee alle omroepen werken.

Met de vernieuwing van de site is afscheid genomen van Real als platform voor streaming-beelden. Voortaan wordt alleen nog gebruikgemaakt van de technieken van Microsoft voor dit doel. Volgens William Valkenburg van de Publieke Omroep is het gebruik van Real de afgelopen tijd 'achteruitgehold'. Inmiddels zou niet meer dan twintig procent van de bezoekers aan Uitzendinggemist nog gebruikmaken van Real. De omroep zal binnenkort wel beelden opslaan in mpeg4 voor vodcast.

De Publieke Omroep is tien jaar geleden begonnen met haar streaming-activiteiten. In 1996 werkte de Publieke Omroep samen met DDS ten behoeve van audiostreams. Vanaf 1998 werden er ook videostreams aangeboden.

Uitzendinggemist.nl heeft vooral de afgelopen twee jaar een sterke groei doorgemaakt. Werden er begin 2004 nog 250.000 streams uitgeserveerd, aan het einde van dat jaar waren dat er al één miljoen. In 2005 verviervoudigde dat aantal zich nogmaals. Het archief van Uitzending Gemist beslaat 20,4 Terabyte. Op piekmomenten ligt de gebruikte bandbreedte tussen de 1 en de 1,2 Gigabyte.

Om de kwaliteit te verbeteren wil Publieke Omroep nauw met internetproviders samen gaan werken. Het is de bedoeling om een decentrale distributie van Uitzending Gemist mogelijk te maken. In de toekomst moet het ook mogelijk zijn voor gebruikers om een eigen tv-kanaal op te zetten. Via 'Mijn Uitzending Gemist' kan de bezoeker dan zijn eigen programmering maken. Verder wordt de site geschikt gemaakt voor Windows Media Center.

Máxima viert vandaag 35e verjaardag

Icoon Koningshuis Prinses Máxima viert vandaag haar 35e verjaardag. Ze viert deze thuis in besloten kring.

Máxima werd geboren in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires in 1971. Ze is de dochter van Jorge Horacio Zorreguieta, die staatssecretaris van landbouw was onder het regime van dictator Jorge Videla, en María del Carmen Cerruti de Zorreguieta. Verder heeft Máxima nog twee broers, één zus en drie halfzusters.

Op 2 februari 2002 trouwde Máxima met Willem-Alexander. Inmiddels is ze de trotse moeder van twee dochters, Amalia en Alexia.

Prinses Máxima
Máxima 35 jaar


Met dank aan hav0c voor de submit.

Devil May Cry ook op X360 en Wii?

Devil May Cry fans hebben tot nog toe altijd exclusief op hun PS2 (en binnenkort PS3) kunnen genieten van de half demoon, half mens Dante. Hier komt wellicht een einde aan.

Producer achter Devil May Cry, Hiroshi Kobayashi, vertelde Famitsu dat hij verwacht dat Dante ook op de X360 en de Wii zijn opwachting zal maken.

Naast de multiplatform release, zal Devil May Cry 4 een nieuw combat-systeem implementeren. Dit systeem zal er vooral op gericht zijn dat het voor allerlei spelers te hanteren zal zijn. Kobayashi wil een toegankelijkere bediening realiseren, om zo vechten en acrobatiek meer met elkaar te laten samensmelten, zonder de moeilijkheidsgraad enorm op te voeren.

Kobayashi heeft ook aangegeven dat de ware kracht van de PS3-console nog niet ontdekt is, maar hij verwacht dat de stijl en sfeer van de trailer van E3 2005 overgebracht kan worden in real-time graphics.

Voren-onder-voren-highpunch

Ik hou niet van kermis. Minderjarige meisjes met strakke truitjes en veel te veel make-up verzamelen er zich in drommen om te zien hoe hun bling-bling-vriendjes elkaar in de botsauto’s te lijf gaan, terwijl Sjonnies met matjes keelgeluiden in de microfoon maken. Momenteel is er weer zo'n kermis op de Grote Markt hier in Groningen, kort lopen bij mijn huis vandaan. Ik zou er nog niet dood gevonden willen worden.

Eriksson: "Geen twijfels over Owen"

Sven-Göran Eriksson, bondscoach van Engeland, weet zeker dat Michael Owen fit is voor aanvang van het WK. De speler herstelt momenteel van een gebroken botje in zijn rechtervoet.

Op Oudejaarsdag liep Owen deze blessure op. De aanvaller van Newcastle United kwam sindsdien niet verder dan een half uur spelen tijdens een invalbeurt. Het grootste deel van de tweede seizoenshelft heeft hij noodgedwongen aan zich voorbij moeten laten gaan.

De 26-jarige spits is een belangrijke schakel in het keurkorps van Eriksson. Hij speelde al 75 keer in het shirt van Engeland. In die periode was hij goed voor 36 doelpunten.

Assassin's Creed toch niet exclusief op de PS3?

Assisin's Creed, de stealthy action-adventure van Ubisoft Montreal (bekend van de laatste 3 Prince of Persia games en Splinter Cell) wordt wellicht een multi-platform titel.

Ubisoft heeft nog niet officieel de geruchtenstroom over een X360-release tegengesproken. Tegen Eurogamer werd wel het volgende commentaar gegeven: "At the moment, other formats of Assassin's Creed are unconfirmed." (Op dit moment zijn andere platforms voor Assassin's Creed nog niet bevestigd.)

Dit zou kunnen betekenen dat Ubisoft op z'n minst een X360-release overweegt, ondanks de verklaring dat de game alleen op PS3 uit zou komen bij de aankondiging van Assassin's Creed.

De geruchten worden gevoed doordat Eurogamer tijdens de E3 het spel mocht proberen, en hiervoor een X360-controller kreeg om te spelen. Dit zou kunnen komen doordat de demo op een PC draaide, dat de demo op een X360 draaide omdat de PS3 devkit niet snel genoeg is, of dat het daadwerkelijjk een X360-titel zal worden.

In Assassin's Creed speel je Altair, een assasijn, ten tijde van de Derde Kruistocht.

Sadness trailer

Er is een trailer uit voor de game "Sadness" die op de Wii zal verschijnen. De game zal gebruik maken van de unieke features van de wii controller; om bepaalde handelingen te verrichten zal de speler zelf de bijbehorende bewegingen moeten maken. Wat verder opvalt is dat het spel volledig in zwart-wit zal zijn. Het spel speelt zich af in de tijd voor de eerste wereldoorlog, begin1900.Je kunt de trailer hier bekijken.

Voorbeschouwing Rally van Italië

Afgelopen weekend was de FIA bezig op het circuit van Catalonië voor de Formule 1. Komend weekend zitten de officials 600 kilometer verder op het altijd rustige Sardinië, het Italiaanse eiland in de Middellandse Zee.

De noordelijke stad Olbia is het middelpunt tijdens de Rally van Italië, plaatselijk ook wel Rally d'Italia Sardegna genoemd. Vanuit deze plaats zullen de WRC-coureurs hun opwachting maken in de eerste Europese gravelrally van dit jaar. Natuurlijk zijn onder andere de Fransman Sébastian Loeb, de Fin Marcus Grönholm en de Noor Petter Solberg weer van de partij. De Fin legt uit hoe het parcours er uit ziet: "Deze rally is een mix van alle rallys bij elkaar. Sommige proeven zijn vrij nauw terwijl andere weer breder zijn waar snel gereden kan worden." Een groot gedeelte van het parcours is nieuw maar deze is in de vorige editie wel gebruikt voor een andere proef. Daarom wordt er verwacht dat de coureurs niet al te veel moeite zullen hebben met de nieuwe stukken in het parcours.

Bekende namen op de startlijst

NaamTeam
Loeb / ElenaKronos Total Citröen
Grönholm / RautiainenBP-Ford World Rally Team
Sordo / MartiPrivateer (Citröen)
Solberg / MillsSubaru World Rally Team
Stohl / MinorOMW Peugeot Norway
Hirvonen / LehtinenBP-Ford World Rally Team
Duval / PivatoFirst Motorsport (Skoda)
Wilson / OrrStobart VK M-Sport
Rovanpera / PietlainenRed Bull Skoda Team


De rally bestaat in totaal uit achttien proeven en in totaal zullen de coureurs 345 kilometer afleggen in hun snelle bolides. Het evenement duurt drie dagen, wat betekent dat elke dag uit zes proeven zal bestaan met daar tussenin een mogelijkheid tot het repareren van hun wagens. Elke ochtend van de dag worden er drie proeven verreden die 's middags nogmaals herhaald worden. Op de laatste drie proeven is er een afwijkende volgorde om zo beter uit te komen met de rijroute naar de finish in Olbia.

Proeven

#ProefAfstand
1Terranova 124,10 km
2Onani 118,47 km
3Siniscola 122,25 km
4Terranova 224,10 km
5Onani 218,47 km
6Siniscola 222,25 km
7Loelle 125,20 km
8Monte Lerno 131,20 km
9Su Filigosu 112,28 km
10Loelle 225,20 km
11Monte Lerno 231,20 km
12Su Filigosu 212,28 km
13S. Giacomo 113,46 km
14La Prugnola 19,59 km
15Campovaglio 115,92 km
16La Prugnola 29,59 km
17Campovaglio 215,92 km
18S. Giacomo 213,46 km

In de vorige edities van de Rally van Italië die voor het WRC meetelden, wisten alleen regerend wereldkampioen Loeb en Petter Solberg de eindoverwinning binnen te halen.Italiaan Gigi Galli op vliegles in 2005

Davenport mist Roland Garros

Lindsay Davenport geeft forfait voor Roland Garros. De voormalige nummer één van de wereld heeft nog steeds last van haar rug.

Davenport kampt al met rugproblemen sinds haar verloren Wimbledonfinale tegen Venus Williams. ”Ik ben erg teleurgesteld dat ik niet tijdig hersteld ben voor Roland Garros. Ik werk keihard om zo snel mogelijk terug te keren”, aldus de Amerikaanse. Ook de Zwitserse Marie Gayanay Mikaelian meldde zich af. Bij de mannen geeft Taylor Dent geen acte de présence.

De Vries vertrekt bij SC Heerenveen

Mark de Vries vertrekt bij SC Heerenveen. De Friese club heeft de optie tot koop niet gelicht, waardoor de aanvaller zich op 3 juli weer meldt bij Leicester City.

De Vries werd in de winterstop gehaald, na het vertrek van Klaas Jan Huntelaar en Georgios Samaras. SC Heerenveen ziet in De Vries echter niet haar ideale aanvalsleider. ”De trainer gaf voor komend seizoen toch de voorkeur aan anderen”, aldus De Vries. ”Ik heb in elk geval nog een contract voor twee jaar en er is wat belangstelling uit Engeland. Misschien behoort een verhuur of verkoop tot de mogelijkheden.”

Real Madrid finisht als tweede

Real Madrid is op de tweede plaats geëindigd in de Primera Divison. De Koninklijke verloor weliswaar van Sevilla (4-3), maar zag concurrent Valencia onderuit gaan bij Osasuna (2-1), dat zich kwalificeerde voor de voorronde van de Champions League

De enige twee confrontaties van gisteren, Sevilla – Real Madrid en Osasuna – Valencia, herbergden een strijd op twee fronten. Real Madrid en Valencia knokten om de tweede plaats, die recht geeft op directe Champions League kwalificatie, terwijl Osasuna en Sevilla uitmaakten wie naar de voorronde van het miljoenenbal zou mogen gaan.

Uiteindelijk waren Real Madrid en Osasuna de gelukkigen. De Koninklijke besloot het seizoen wel met een nederlaag: 4-3. Zes van de zeven doelpunten vielen in het eerste bedrijf. David Beckham zette Real binnen 27 minuten op 0-2, na een benutte vrije trap en na knap aangeven van Roberto Carlos. Dankzij treffers van Jesús Navas, tweemaal Javier Saviola en Luis Fabiano ging Sevilla met een zeer goed gemoed de tweede helft in. Daarin bleven de Andalusiërs op de been, ondanks de aansluitingstreffer van Zinedine Zidane, zijn laatste als clubvoetballer.

Sevilla had echter de pech (en Real Madrid het geluk) dat Osasuna met 2-1 won van Valencia. Osasuna eindigt als vierde dankzij een beter onderling resultaat. De ploeg uit Pamplona was beter dan Valencia en vlak na rust drukten Savo Milosevic en Lopez dat uit in de score. Beide keren leverde Ludovic Delporte uitstekend voorbereidend werk. Pas vlak voor tijd deden Los Ches iets terug, via een vrije trap van David Villa, die daarmee gedeeltelijk topscorer is. Samuel Eto’o heeft echter nog één wedstrijd te goed.


Uitslagen:
Sevilla – Real Madrid 4-3
Osasuna – Valencia 2-1

Zaterdag:
Athletic de Bilbao – FC Barcelona

Stand:

PositieClubWedstrijdenPuntenDoelsaldo
1.Barcelona* (CL)378279 - 32
2.Real Madrid (CL)387070 - 40
3.Valencia(vCL)386958 - 33
4.Osasuna (vCL)386849 - 43
5.Sevilla (UC386854 - 39
6.Celta de Vigo (UC)386445 - 33
7.Villarreal385750 - 39
8.Deportivo la Coruña385547 - 45
9.Getafe385454 - 49
10. Atlético Madrid385245 - 37
11.Real Zaragoza384646 - 51
12.Real Mallorca384337 - 51
13.Athletic de Bilbao374237 - 45
14.Real Betis384234 - 51
15.Espanyol (UC)384136 - 56
16.Real Racing384036 - 49
17.Real Sociedad384048 - 65
18.Deportivo Alavés**383935 - 54
19.Cádiz**383636 - 52
20.Málaga**382436 - 68

* = Kampioen van Spanje 2005/2006
** = gedegradeerd
CL = Champions League voetbal
vCL = voorronde Champions League voetbal
UC = UEFA Cup voetbal

Topscorers:

#SpelerClubDoelpunten
1.Samuel Eto'oBarcelona25
1.David VillaValencia25
3.RonaldinhoBarcelona17
4.Diego MilitoReal Zaragoza15
5.RonaldoReal Madrid14
6.Fernando BaianoCelta de Vigo13
=.Fernando TorresAtlético Madrid13
8.EwerthonReal Zaragoza12
=.Juan Roman RiquelmeVillarreal12
10. Juan ArangoReal Mallorca11

'Castlevania niet geschikt voor de Wii'

In tegenstelling tot Megaman gaan we Castlevania waarschijnlijk niet terugzien op de Wii. Volgens de producer van de serie, Koji Igarashi, is de Wii vooral voor mensen die een nieuwe ervaring willen op gaming gebied. Deze gamers zijn niet geinteresseerd in lange games als Castlevania vindt Koji Igarashi.


Castlevania op de PS2

In het April nummer Nintendo Power (Amerikaans Nintendo magazine) zei Igarashi nog het volgende: [I]really like the controller en if the time allows and if [Wii] is well-received, then [I] would love to work on it

'Megaman waarschijnlijk het best op de Wii'

Keiji Inafune, geestelijk vader van Megaman, heeft in een interview gezegd dat de Wii, en het bijbehorende publiek, het beste bij de Megaman franchise past. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld de PS3:

PlayStation 3, probably the target audience that's going to purchase the PlayStation 3... it's going to be people with a lot more money, and maybe it would not be the most suitable... platform for the Mega Man series.

However, the Wii definitely has some potential and it's maybe one where our target audience could embrace the Mega Man series. So while we haven't planned anything specific now at this time, I think probably that the potential is the highest on that piece of hardware.


Wiiiii

Animal Crossing Wii-info

Katsuya Eguchi (een mannetje van Nintendo die zich bemoeit met Animal Crossing) heeft in een interview wat kleine dingetjes over Animal Crossing voor de Wii verteld.

Allereerst vertelde hij dat de controller flink gebruikt gaat worden. Je zal in Animal Crossing bijvoorbeeld bomen moeten kappen en kuilen moeten graven door met de controller de bewegingen na te bootsen.


Animal Crossing op de GameCube

Er komt waarschijnlijk een online ranking systeem

WiiConnect24 zal het mogelijk maken voor je vrienden om je stad te bezoeken en items achter te laten (fruit, brieven) zonder dat jij zelf online bent. De Wii is verbonden, zelfs in standby

Tijdens de E3 conferentie kon je in de Wii Tennis demo (als Reggie, Shigsy, Iwata en de gelukkige prijswinnaar op het podium gaan tennissen) de gezichten van bijvoorbeeld Iwata zien in de game. Dit gaat misschien ook mogelijk gemaakt worden in Animal Crossing. Of hiermee ook een camera bevestigd is mag je zelf beslissen...

Wit en zwart populairste kleuren voor de Wii

Een paar dagen terug hadden we het bericht over de vermoedelijke kleuren waarin de Wii zou kunnen launchen. De kleuren waren Wit, Zwart en Blauw. Uit de bijgevoegde poll blijkt nu dat zwart en wit de populairste kleuren zijn onder FOK!kers. Wit kreeg 155 stemmen (31.9%) en zwart kreeg 152 stemmen (31.3%). Opvallend was dat transparant op de derde plek kwam met 78 stemmen (16.1%).

In welke kleur de Wii daadwerkelijk gaat launchen is nog niet bekend. Wij zetten in ieder geval ons geld in op wit. Na een poosje zal Nintendo dan wel met verschillende kleuren zoals gebruikelijk.

Testdag 16-05-2006

Gisteren is er getest op Vallelunga, Paul Ricard en Fiorano. Op het eerstgenoemde Italiaanse circuit zette Anthony Davidson de snelste tijd neer, en in Frankrijk was dat Fernando Alonso. Luca Badoer was de enige die in actie kwam op Fiorano. Ook de rest van de week zal er nog getest worden op deze circuits.

Uitslag testdag Paul Ricard:

PosCoureurTeam Tijd Ronden
1 F. Alonso Renault 01:05.686 143
2 F. Massa Ferrari 01:05.707 127
3 J. Trulli Toyota 01:05.752 117
4 H. Kovalainen Renault 01:05.889 174
5 K. Räikkönen McLaren 01:05.996 68
6 JP. Montoya McLaren 01:06.177 103
7 N. Heidfeld BMW 01:06.466 100
8 R. Kubica BMW 01:06.586 123
9 S. Speed Scuderia Toro Rosso 01:06.725 150
10 R. Schumacher Toyota 01:07.009 104
11 C. Klien Red Bull 01:07.016 65
12 R. Doornbos Red Bull 01:07.760 83

Uitslag testdag Vallelunga:

PosCoureurTeam Tijd Ronden
1 A. Davidson Honda 01:01.855 126
2 A. Wurz Williams 01:02.927 101
3 J. Rossiter Honda 01:03.784 77
4 N. Karthikeyan Williams 01:03.843 79

Uitslag testdag Fiorano:

PosCoureurTeam Tijd Ronden
1 L. BadoerFerrari 0:58.538 88

TV op je PSP: 450 euro

Wellicht dat je al in het menu van je PSP hebt gezien dat hij samen kan werken met de Sony LocationFree Player. Voor de nieuwsgierigen: de LocationFree komt deze maand ook op de Nederlandse markt. Voor deze gadget moet echter wel flink in de buidel worden getast: de LocationFree krijgt een adviesprijs van €449, ruim tweehonderd euro meer dan de prijs van een PSP.

De LocationFree wordt aangesloten op audiovideo-apparatuur zoals je TV. Het apparaat berekent de beschikbare bandbreedte van je draadloze netwerk en past de bitrate hierop aan. De gecomprimeerde bestanden worden vervolgens draadloos naar de PSP of eventueel laptop gestuurd.

De streamende beelden kunnen dan niet alleen bekeken worden binnen je WiFi-netwerk, maar ook op elke willekeurige plek ter wereld. Zolang je maar in de buurt bent van een internetverbinding, kun je al je tv-zenders bekijken. Dus of je op reis bent of op een terras zit: je hoeft geen programma te missen.

Voor de LocationFree is een verbinding van 300kbps (zowel up als down) vereist. Ook moet de PSP voorzien zijn van firmware 2.70.

Laatste reviews en specials
review
Blu-ray: Spider-Man: Far From Home
review
The Irishman
review
Een avond lang kippenvel bij The World of Hans Zimmer in de Ziggo Dome
special
Interview met Rojo en Cazorla (Fortnite)
review
Planet Zoo
review
Plants vs. Zombies: Battle for Neighborville
©FOK.nl e.a.