God of War 3

Zo zie je het stoom uit de neusgaten van de minotaurus komen, kun je de schubben op de staart van de gorgon tellen en blijft het bloed dat uit de lege oogkas van een cycloop spuit op het gespierde lichaam van Kratos plakken. Speciale aandacht gaat uit naar de verschillende omgevingen. Je komt op veel verschillende locaties die er allemaal compleet anders en prachtig uit zien. Van de onderwereld waar Hades de dienst uit maakt tot de oneindige vlaktes van Tartarus of de tuinen van Olympia, alles ziet er prachtig uit. Doordat er achter elke deur en elke bocht een prachtige verrassing op je wacht is het maar moeilijk om de game neer te leggen.

GoW3

Dit alles wordt, zoals we gewend zijn van de serie, in beeld gebracht door een vaste camera die nauwelijks te besturen is door de speler. Dit zorgt voor hele mooie plaatjes van het uitzicht, de brute finishing moves en het helpt bij het oplossen van puzzels, maar kan soms toch tot frustratie leiden. Zo heb ik een aantal keer de situatie gehad dat er een grote vijand voor de camera ging staan wat helaas tot een vroege dood voor de Ghost of Sparta leidde. Het is jammer dat deze problemen er nog steeds zijn, maar ik had het niet anders willen zien omdat de camera nou eenmaal zorgt voor de prachtige cinematografische ervaring die we van de serie gewend zijn.

Het aller belangrijkste van de game is echter: de actie. Hierbij zijn de makers niet ver van het systeem van de vorige twee games afgeweken. Door de verschillende knoppen in te drukken schudt Kratos de meest bizarre combo's uit zijn mouw. De combat is minder diep dan in andere games in het genre, zoals Devil May Cry en Bayonetta, maar toch hebben de makers er met deze game een stuk meer diepgang ingestopt.

GoW3GoW3

In de game zul je verschillende wapens en items verzamelen die je allemaal kunt upgraden zoals we dat gewend zijn van de vorige twee games. Het toffe van de combat is dat je on-the-fly kunt wisselen tussen de verschillende wapens en items. Begin met een combo met je Blades of Exile, spring en gebruik de Boots of Hermes om door de lucht te zoeven, verblind je vijanden met het Hoofd van Helios waarna je ze afmaakt met een gigantische klap met de Nemean Cestus. Daarbij kun je met verschillende items en wapens altijd in het gevecht blijven door jezelf er van een afstand in je trekken en zelfs mannetjes als stormram te gebruiken. Omdat iedere vijanden een andere strategie met zich meebrengen om te verslaan blijft de combat intens en afwisselend.

GoW3