God of War 3

God of War 3 is exclusief voor de Playstation 3

Sony Santa Monica liet ons met God of War 1 en 2 zien wat de Playstation 2 allemaal in zijn mars had en zette een nieuwe standaard voor het action/adventure-genre. Sindsdien zijn er maar een paar games geweest die in de buurt kwamen van de kwaliteit van deze serie. Fans zullen blij zijn dat het derde en laatste deel in de serie nu is verschenen. God of War 3 zal fans niet teleurstellen en heeft de lat voor action/adventure games weer een stukje hoger gelegd.

GoW3

Voor de mensen die God of War 1 en 2 niet hebben gespeeld, ondanks dat deze onlangs zijn verschenen als remake's voor de Playstation 3, een kleine introductie. De games draaien om Kratos de leider van de Spartanen. Hij verkoopt zijn ziel aan Ares, god van de oorlog, om zichzelf en zijn mannen uit een benarde situatie te krijgen en waardoor hij de krachtigste krijger ooit wordt. Als Ares er op een slinkse manier voor zorgt dat Kratos zijn eigen familie vermoord zoekt hij wraak en weet hij aan het einde van het eerste deel Ares te vermoorden. De lege plek op Olympus moet worden opgevuld en Kratos wordt de nieuwe God of War. Als de macht naar zijn hoofd stijgt pakt Zeus al zijn krachten af en probeert hij Kratos te vermoorden. Wanneer Kratos en Zeus het aan het uitvechten zijn komt Athena, bondgenoot van Kratos, te overlijden en zweert Kratos wraak op Zeus.

De komende tien uur van God of War 3 ben je dan ook op pad om wraak te nemen op Zeus. Natuurlijk is dit niet gemakkelijk en moet je op je weg een hoop tegenstanders en obstakels trotseren. Tien uur lijkt wellicht niet lang voor een game die het volledig moet hebben van de singleplayer, maar schijn bedriegt. De tijd die je ermee door brengt is zo intens en je beleefd zo veel dingen, dat je met een voldaan gevoel de trilogy afsluit.

GoW3GoW3

Zo is het begin van de game, waarbij je op de rug van de Titaan Gaia de berg Olympus beklimt en haar moet beschermen tegen Poseidon, al één van de vetste scenes uit de gamegeschiedenis ooit. We zijn wel wat gewend van de God of War-games met betrekking tot de grote schaal van de vijanden en gevechten maar deze game doet er nog net eens schepje bovenop. Zo ga je in gevecht met tientallen vijanden, waaronder cyclopen en andere mythische figuren, tegelijk en zijn de boss battles grootser en intenser dan ooit. Dit is allemaal nog indrukwekkender als je jezelf realiseert hoe ongelofelijk gedetailleerd alles is.