Guitar Hero 2

In standje easy is het spelen van de goede noten makkelijk vol te houden en krijg je pas na een liedje of twintig last van rsi-verschijnselen, maar bij medium of hard wordt het erg pittig. Nu moet je opeens verschillende buttons tegelijkertijd indrukken en komen er meer dan drie buttons bij kijken. Dat vergt behoorlijk veel oefening, maar wat ook meteen opvalt is dat de gitaar stukken beter reageert als je maar één button tegelijk hoeft in te drukken in plaats van meerdere tegelijk.

<\/center>

Het is me meerdere keren gebeurd dat de controller niet tijdig reageerde als ik twee buttons tegelijkertijd indrukte. Ik merkte ook dat het steviger indrukken van de buttons beter werkte, maar dan heb je aan het einde van het liedje pijnlijke vingers. Dat kan nooit de bedoeling zijn geweest. Ik hoop dan ook stellig dat het een kleine configuratiefout is of dat het aan mijn beroerde gitaarkwaliteiten ligt.

<\/center>

Grafisch is het spel, voor een ritmegame, prima in orde. De characters en de gitaren worden prima gepresenteerd en bij succesvol spelen slaan overal de vlammen uit. Naast de rock-meter heb je ook nog te maken met star-power. Bij het succesvol spelen van sequences of door speciale star-buttons te halen zal de star-meter zich langzaam vullen en mag je als rocker helemaal los! Bij een volle star-meter moet je de gitaar met de steel loodrecht in de lucht houden en ga je zo verder spelen. De buttons worden nu felblauw en je krijgt tweemaal zoveel punten als normaal. Ondertussen gaat je band en het publiek helemaal door het lint en voel je je de ultieme rockster. Yeah!!!!!! I rock!

Voor toeschouwers is de game hilarisch. Er zijn talloze dingen aan de gang met de band en de achtergrond. Als speler heb je daar totaal geen tijd voor, maar iedereen die wel eens naar een (rock)concert is geweest en dan vol ongeloof naar jouw gitaarkwaliteiten zit te kijken zal in een deuk liggen om de superoverdreven achtergrondelementen. Licht, vuur, een gigantische octopus. Het zit er allemaal in.

Geluid... uhuh. Het geluid is fantastisch! Guitar Hero 2 eist gewoon van je dat je het geluid vol open zet en keihard meerockt! De liedjes zijn allemaal prima verzorgd, maar af en toe hoor je wel dat het niet de originele vocalisten zijn die de teksten zingen. Dat stoort niet zoveel, want je bent druk bezig met rocken!

Naast de tour kun je oefenen of met een tweede speler (kost je dus een extra gitaar) spelen. Dit kan zowel in co-op als tegen elkaar. Je kunt nu ook de keuze maken uit het spelen van de bass of lead gitaar bij bepaalde liedjes. Opeens kom je ook tot de conclusie dat je in de career mode zowel bass als leadgitaar door elkaar hebt gespeeld! Online multiplayer zit er helaas niet in. Op Xbox Live worden slechts de statistieken vergeleken.

Met maar liefst vijftig achievements is er genoeg te verdienen en je behaalt er zelfs al één door de zeer aan te raden tutorial volledig te doorlopen. Door een encore te weigeren krijg je er ook weer één, maar ze zijn natuurlijk niet allemaal zo makkelijk te halen.