DTM Race Driver 3 Challenge

DTM is geroemd om zijn realisme en dat is bij deze PSP versie ook weer overduidelijk merkbaar. De controls zitten prima in elkaar. Met de analoge stick stuur je de wagen terwijl je met de symbooltoetsen gas geeft en remt. Eventueel ingesteld schakelen doe je met de flippers.

Elke auto reageert totaal anders. Een retesnelle Formule 1 wagen zal veel anders reageren op acceleratie en sturing dan een Fiatje. In het begin maakt dit het spel een enorme uitdaging, want je krijgt in de eerste levels een paar totaal verschillende wagens voor je kiezen.

<\/center>

Heb je de besturing eenmaal door dan is het zaak om de doelstellingen te winnen! Wat vooral opvalt, is dat het geluid bij elke auto ook uniek is en zelfs rekening houdt met wat voor een camerapositie je hebt gekozen. In de auto klinkt het geluid duidelijk anders dan voorop de bumper.

Lukt het je om de wagen goed op de weg te houden en niet te veel rondjes te draaien in het grind of gras, dan heb je ook nog te maken met een groot aantal AI tegenstanders. Deze zijn op de makkelijkste levels redelijk makkelijk te verslaan, maar maak niet te veel fouten, want je staat zo weer achteraan in het rijtje. Veel oefenen en doorhebben hoe de auto reageert op de controls is erg belangrijk om te kunnen winnen.

Mocht je toch onverhoopt ergens tegen aangeknald zijn dan zal de wagen duidelijk schade tonen in zowel grafische presentatie als de prestaties. Is de motor beschadigd, dan zie je dat rechtsonder in de snelheidsmeter afgebeeld als een geel (slecht) of rood (heel slecht) icoontje. De prestaties van je auto gaan flink achteruit bij schade, maar je kunt in de pitsstraat van elk circuit stoppen om reparaties uit te voeren of bij te tanken. Realiseer je wel dat dit kostbare seconden kost.

<\/center>