Scaler

In Scaler speel je de twaalf-jarige Bobby “Scaler” Jenkins, die er per ongeluk achter komt dat zijn buurman de wereld wil veroveren. Dit klinkt als een standaard verhaal, ware het niet dat de buurman van Bobby eigenlijk een hele grote hagedis is. De aarde is, in het universum van Scaler, een kleine dimensie van de vele dimensies die er bestaan. Een andere dimensie is de kleurrijke hagedissen-dimensie, waar de buurman van Bobby vandaan komt. Door een foutje tijdens het verhoor van Bobby verandert Bobby zelf ook in een hagedis en verdwijnt hij door een portal naar de hagedissen-dimensie. Aan jou de taak om de wereld te redden.

In Scaler is het de bedoeling om eieren en punten te verzamelen. Met de punten kan je upgrades kopen, zoals een Energy Bomb container of een extra blokje in je levensbalk. Natuurlijk zijn er nog andere upgrades te koop en dit verschilt per level welke je kan kopen zoals camouflage en andere klauwen waardoor je meer schade doet. De eieren heb je nodig om nieuwe levels te unlocken. Voor elk level heb je een bepaald aantal eieren nodig voordat je deze mag spelen.

Het verplaatsen naar andere levels gebeurt op een soort worldmap. Op deze worldmap staan met bolletjes paden getekend naar de levels die je kan doen. Des te meer eieren er zijn verzameld des te meer paden lopen er naar de verschillende levels. Mocht je nog een doel open hebben staan in een level dan is het altijd mogelijk om terug te gaan naar de vorige levels.