Myst IV Revelation

Net als in de vorige delen ben je een naamloze persoonlijke vriend van Atrus en Catherine. Atrus heeft je gevraagd hem te helpen maar je weet niet waarmee. Omdat Catherine er niet is mag hun tienjarige dochter Yeesha je ophalen en naar Atrus\' huis brengen met een soort kabelbaan-monorail. Onderweg kan je al genieten van de mooie wereld van Myst want terwijl zij honderduit babbelt kun je gewoon rondkijken. Onderweg stopt ze nog even om je de gelegenheid te geven om een foto te maken. Zodra het voertuig aankomt springt ze eruit om haar vader te waarschuwen dat je er bent.

Je volgt haar en gaat het huis binnen. Na wat rondgekeken te hebben ontmoet je Atrus. Hij is blij dat je gekomen bent en vertelt je dat zijn zoons Sirrus en Achenar niet dood zijn maar opgesloten in andere werelden (Spire en Haven). Omdat Catherine en hij wlilen weten hoe het met hen gaat en willen inschatten of ze al berouw tonen, heeft hij een soort beeldtelefoons gebouwd en geïnstalleerd. Deze moeten nu gekalibreerd worden en daarbij heeft hij jouw hulp nodig. Zodra dat gelukt is ontploft er echter iets. Atrus linkt naar een andere wereld om een reserveonderdeel te halen en vraagt jou de elektriciteit even te herstellen. De kristalcombinatie om de beeldtelefoon in te stellen op de Age waar hij naar toe is gegaan staat wel in zijn dagboek in een la ergens. En oh ja, je moet ook even de antenne richten. En of je even op Yeesha wil passen tot hij terug is?

Tja, daar sta je dan in Atrus\' laboratorium zonder enig idee wat te doen. Je kijkt nog eens rond, drukt op knopjes, trekt aan hendels, maar ja, de elektriciteit werkt niet dus er gebeurt niet veel. Eerst maar eens op onderzoek uit dus... Gelukkig werkt de lift naar beneden wel en je kunt een paar andere gebouwen bezoeken. Uiteindelijk vind je de waterkrachtcentrale en kun je aan de slag met je eerste puzzel.

Als het je gelukt is om de stroom weer op gang te brengen wordt Yeesha ontvoerd en begint het eigenlijke verhaal pas goed. Sirrus en Achenar blijken gewelddadiger dan Atrus en Catherine dachten. Zitten zij achter de verdwijining? Door te linken naar hun gevangeniswerelden Spire en Haven wordt langzaam maar zeker de waarheid onthuld.