DVD: Nightmare Outdoor - The Last Daylight

Wie Nightmare zegt, zegt Rotterdam. Toch streek het festival dit jaar neer in andere contrijen, namelijk Hellendoorn. Niet dat het veel uitmaakt, want een groot feest werd het toch wel. 10.000 bezoekers, 75 dj' en 6 area's vormden samen het recept voor een geslaagd festival dat vastgelegd is op de dvd Nightmare Outdoor: The Last Daylight


Het recept voor een registratie van een feest als Nightmare Outdoor is bekend: dansende mensen, dj's die achter de booth uit hun dak gaan, lasers en vooral veel dreunende bassen. Zoals altijd is er voornamelijk oog voor de Main Area. Niet zo raar met namen als Ophidian, The Stunned Guys, Paul Elstak en Neophyte vs Tha Playah. De overige area's komen allemaal kort voorbij in een aparte compilatie, waar we onder anderen het Forze DJ Team en Neophyte live zijn optreden en Noisekick en Panic draaien. Het geheel wordt tussendoor 'opgeleukt' met interviewtjes die de moeite niet echt waard zijn door de standaard "Hoe vond je het"-vragen en antwoorden. De extra's zijn wat karig, waar veel andere registraties vaak iets van een making-of hebben, blijft het op deze dvd bij een fotogallery.

Zoals altijd met dit soort registraties is deze dvd eigenlijk alleen de moeite waard voor bezoekers van Nightmare. Lekker thuis op de bank nagenieten van een geslaagd feestje. Met deze dvd moet dat makkelijk lukken. Met de kwaliteit van het beeld en het geluid zit het hartstikke goed, de diepe bassen laten de subwoofer flink tekeer gaan. Ook een pluspunt is dat het geluid live opgenomen is, dus het publiek is goed te horen. Onmisbaar voor een liveregistratie!


Label: Mid-Town Records Releasedatum: Augustus 2009 Kijkwijzer: n.v.t.
Waardering film: - Waardering extra's: n.v.t.

Kijk voor meer films en dvd's in Film, Tv & Radio.