Evenement: Sensation - Wicked Wonderland

DJ Erick-E was de man die dit jaar mocht aftrappen. Hij startte met 'Lift U Up' van 'Melvin Reese feat. Sunnery James & Ryan Marciano'. Soepele house en klassiekers als 'Modjo – Lady' brachten de sfeer er lekker in. Na een kwartier was de eerste act te zien die het verhaal van dit jaar vertolkte: een blondine, genaamd Alice, met een jurk die tot in de hemel groeide, waarna ze speels en schaars gekleed over de catwalk liep. Het verhaal ging over een meisje van een jaar of achttien die haar seksuele en sensuele wereld verkent tot ze een jaar of dertig is. Tijdens deze verkenningstocht krijgt ze zowel positieve als negatieve invloeden van haar alter ego’s.



Om een uur of twaalf was het de beurt aan Fedde le Grand. Dames liepen over de catwalks die aan het podium vast zaten en een vlinder ontpopte zich. Verschillende dames spreidden hun vleugels en werden de ruimte in gehesen. Aan weerszijden van het podium in het midden van de zaal verschenen twee gigantische vleugels. Fedde draaide stevig en het publiek kwam lekker los. De sfeer in de zaal was prima en iedereen bewoog op nummers als 'Around the World' van 'Daft Punk' en de technoklapper 'Flash' van 'Queen vs. Vanguard'. Het hoogtepunt van de avond kwam voor ons relatief snel. Eerder dan verwacht ook, maar niet minder gaaf. Rapper Will.I.Am van 'The Black Eyed Peas' gaf een daverende show weg als MC op muziek van Fedde le Grand. Ondertussen verschenen er op de verschillende catwalks grote lolly's waaraan paaldanseressen kunsten vertoonden die je in de gemiddelde nachtclub ook mag verwachten. Niet veel later was er wat leuks op het Crystal Deck: dames die ondersteboven in een kroonluchter hingen en de gasten van champagne voorzagen.

Na Fedde le Grand kwam er een leuk intermezzo. Bombastische muziek was te horen in de zaal. Een viertal dames sloeg naar hartenlust op een soort pauken, maar dan anders. Plots was het stil en was er vioolmuziek te horen dat een steeds sneller tempo kreeg. Een violiste werd begeerd door velen in de zaal, waaronder ondergetekende. Het intermezzo werd afgesloten met twee dames die los gingen op rodeo stieren. Ook erg leuk om te zien, mede door de kleding die de dames aan hadden. De inhoud van de kleding liet weinig te wensen over.



Daarna Sebastian Ingrosso, die heerlijk inspeelde op het innerlijk verwarmde publiek. De tribunes van de ArenA zaten inmiddels behoorlijk vol met vermoeide mensen, een gebruikelijk gezicht rond twee uur. Mooi was natuurlijk wel dat de tribunes steeds meer wit kleuren waardoor het effect dat de belichting op de dansvloer heeft ook zijn effect heeft op de tribunes. Plots viel de muziek stil. MC Gee, die de hele avond aan elkaar praatte, rapte en zong, kondigde ter nagedachtenis van 'The King of Pop' een speciaal moment aan. Michael Jacksons 'Billie Jean' klonk door de ArenA met een luid gejuich van het publiek tot gevolg. Kippenvel tot op mijn rug.