Boek: Harlan Coben - Geleende Tijd

Paul Copeland werkt als openbaar aanklager en krijgt zodoende dagelijks lastige zaken voor zijn kiezen. Zijn rust probeert hij thuis te vinden bij zijn dochtertje Cara, voor wie hij sinds de dood van zijn vrouw Jane alleen moet zorgen. Terwijl hij iedere dag met mensen te maken heeft die geen schoon verleden hebben, heeft hij zelf ook zo zijn geheimen. Wanneer er een dode man gevonden wordt die Pauls telefoonnummer bij zich heeft, komt dit verleden in alle hevigheid naar boven. Paul moet achter de antwoorden van de jarenlang onderdrukte vragen over de vermeende dood van zijn zus zien te komen. Zij verdween samen met drie andere jongeren in het bos waar Paul en zij op kamp waren. Van twee van hen werden de lichamen de volgende dag gevonden, van Pauls zus en een andere jongen, Gil Perez, werd sindsdien geen spoor meer gevonden. Wanneer Pauls jeugdvriendinnetje Lucy hem verontrust opbelt na twintig jaar, besluit Paul achter de waarheid van de verdwijning van zijn zus aan te gaan.

Lovende Dan Brown
Op de voorkant van het boek staat een aantrekkelijke uitspraak van Dan Brown: 'Op de eerste pagina word je binnengelokt... om op de laatste pagina verbluft achter te blijven.' Nou kun je de stellingen van Dan Brown natuurlijk in twijfel trekken - je zou niet de eerste zijn - maar deze keer heeft hij het in ieder geval bij het rechte eind gehad. Vanaf de eerste bladzijde zuigt Coben je mee in het leven van de openbare aanklager en het trauma uit zijn verleden. Het verhaal wordt vanuit de belevenissen van Paul Copeland verteld en gelukkig heeft de man een sarcastische en realistische humor toebedeeld gekregen, die je hier en daar laat grijnzen uit herkenning. Het verhaal verveelt geen minuut, al kunnen de dialogen in de rechtszaal soms wat langdradig zijn, maar dat hoeft het algemene oordeel van dit boek niet te drukken. Geleende Tijd is een lekker boek om mee op de bank te kruipen met dit miserabele weer, thrillerliefhebbers zullen ervan smullen!

Harlan Coben is de eerste auteur die alle grote Amerikaanse thrillerprijzen op zijn naam schreef: de Edgar, de Anthony en de Shamus Award. Zijn literaire thrillers - waarvan Niemand vertellen, De onschuldigen en Spoorloos de bekendste zijn - zijn wereldwijde bestsellers. Coben woont in New Jersey met zijn vrouw en vier kinderen.

Uitgever: Boekerij ISBN: 9789022547793 Pagina's: 368
Waardering: