Boek: Gezondheid en voeding voor Dummies

Het boek

Gezondheid en voeding voor Dummies is opgebouwd uit verschillende onderdelen die weer onderverdeeld zijn in hoofdstukken. De zes losse onderdelen behandelen allemaal een enkel onderwerp dat betrekking heeft op gezondheid en voeding.

  • De basisfeiten over gezondheid en voeding
  • Wat voedsel oplevert
  • Gezond eten
  • Voedselverwerking
  • Voeding en medicijnen
  • Het deel van de tientallen

    De basisfeiten over gezondheid en voeding: Het eerste deel neemt je mee langs de basisbegrippen van het eten. Wat is eten en waarom heb je het nodig?
    Wat voedsel oplevert: In dit tweede deel kan je alles vinden over voedingsstoffen. Wat zijn voedingsstoffen en welke voedingsstoffen zijn belangrijk en in welke mate?
    Gezond eten: Misschien wel het interessantste deel van het boek. Hier leer je hoe je een gezonde maaltijd kiest. Tevens wordt er uitgelegd wat honger is.
    Voedselverwerking: Hoe kan je voedsel het beste bewaren? Wat gebeurt er als je bepaalde producten invriest? In het deel over voedselverwerking kom je het te weten.
    Voeding en medicijnen: In dit deel krijg je antwoord op vragen als: Wat gebeurt er met bepaalde voedingsstoffen als je ook medicijnen gebruikt? Waarom eten mensen nog steeds chocola als ze zich verdrietig voelen?
    Het deel van de tientallen: Het laatste deel van het boek behandelt drie keer een lijst van 10 interessante weetjes. Het gaat om 10 interessante websites, 10 supervoedingsmiddelen (en ja, chocola staat er tussen!) en 10 manieren om calorieën te verminderen.
    De nieuwe Schijf van Vijf


    Tot slot is er nog de Schijf van Vijf als bijlage. In deze bijlage lees je alles over de nieuwe schijf van vijf. Dit deel is samen met www.voedingscentrum.nl opgesteld.

    Alle onderdelen samen vormen een mooi geheel en behandelen zo’n beetje alles wat je moet weten over gezond eten. De teksten zijn helder en overal is aangegeven in hoeverre de betreffende tekst hoofdzaak of bijzaak is. Een aantal mythes wordt teniet gedaan en er worden tips gegeven over hoe je nog beter met je eten om kan gaan.

    Conclusie

    De schrijfster Carol Ann Rinzler heeft met Gezondheid en voeding voor Dummies een interessant boek op de markt gebracht dat voor iedereen te begrijpen is. Het is een ideaal instapboek voor iedereen die geïnteresseerd is in gezondheid en voeding. Ook is het een prima naslagwerk voor de momenten dat je even iets wilt opzoeken. De opzet en indeling van het boek zijn erg helder en de hoofd- en extra informatie zijn goed van elkaar te onderscheiden. Een echte aanrader dus!

    "De belangrijkste boodschap van alle richtlijnen voor gezonde voeding is dat geen enkel voedingsmiddel op zich goed of slecht is; het gaat er eenvoudigweg om hoeveel je ervan eet."

    Gezondheid en voeding voor Dummies
    Paperback | 351 Pagina's | Pearson Education Benelux B.V. | 2004
    ISBN: 9043009148 | prijs: 19,95 euro