FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 11 februari 2005

HSV krijgt 2 miljoen euro schadevergoeding

De Duitse voetbalclub Hamburger SV krijgt een schadevergoeding voor de wedstrijd SC Paderborn - Hamburger SV die door Robert Hoyzer is geleid.

Robert Hoyzer, de scheidsrechter die wedstrijden in Duitsland negatief beïnvloedde, leidde de bekerwedstrijd naar een 4-2 eindstand in het nadeel van Hamburger SV. De wedstrijd zal niet worden overgespeeld, maar in plaats daarvan krijgt de club een schadevergoeding van 2 miljoen euro.

HSV krijgt vijf ton direct overgemaakt, plus de organisatie van een interlandwedstrijd van het Duitse nationale elftal in oktober tegen waarschijnlijk Japan of China. De opbrengst van deze interland wordt op anderhalf miljoen euro geschat. In ruil daarvoor heeft de advocaat van de club zijn aanklacht ingetrokken. In eerste instantie werd erop aangestuurd om HSV opnieuw tot het bekertoernooi toe te laten, maar dit kon niet omdat Paderborn er inmiddels uit lag.

HSV is tevreden met deze regeling, zo gaf hun voorzitter, Bernd Hoffmann, aan. "Ik ben blij met deze regeling. Voor ons is het van groot belang dat onze rechtspositie in deze affaire positief is beoordeeld."

Keroppi en de themafeestjes

Keroppi en de themafeestjes

Als je het zou willen, zou je bijna elke dag van de week op een ander studentenfeestje kunnen rondhangen. Of het nu gaat om een groot feest van meerdere studieverenigingen samen, of om een knus huisfeestje, je zou er bij wijze van spreken een dag- (of moet ik zeggen nacht-) taak van kunnen maken.
Als je dus een feest organiseert moet je zorgen dat jouw feest zich toch wel onderscheidt in die grote brij van feestjes. Je wilt opvallen! Aandacht trekken!
Een beproefde manier om jouw feest een beetje herinneringswaardig te maken, is het meegeven van een thema. Niets is leuker dan een zaal vol bizar uitgedoste mensen toch?

Probleem is alleen dat een groot deel van de feestgangers daar vaak anders over denkt. Niet alleen zijn er zat mensen te vinden die gruwelen van themafeestjes, en daarom ook stelselmatig weigeren om hun outfit aan te passen, de meeste mensen zijn gewoon te lui om hun garderobe ondersteboven te keren om aan de grillen van een of andere feestcommissie te voldoen.

Maar er is ook een groep die juist glimoogjes krijgt bij het zien van een themafeest. Deze (toch hoofdzakelijk vrouwelijke) personen zijn niet alleen bereid om hun kledingkast te doorzoeken op passende kledingstukken, ook een zoektocht door de stad naar bijpassende items wordt niet geschuwd.

En ik, zo zal ik bekennen, hoor bij die laatste groep. Waarschijnlijk is het een overblijfsel uit mijn jeugd, ik was namelijk DOL op verkleden. Niet dat onze verkleedkist zo interessant qua inhoud was, integendeel, maar met een beetje fantasie kom je als kind al heel ver.
Een themafeest is dus nu, op latere leeftijd, slechts een goede smoes om weer eens ouderwets te gaan verkleden. Er weer komt de fantasie om de hoek kijken. Want natuurlijk, als geld geen rol speelt kun je prachtig uitgedost verschijnen, maar ik heb geen geldboom op het balkon, en dus zijn de financiële middelen beperkt.
Dus de inventiviteit moet des te groter zijn.

Zo heb ik bijvoorbeeld een hele zondagmiddag achter de naaimachine zitten zwoegen om een zwart streepjes shirt en een zwarte satijnen band om te toveren in een sexy piratenshirtje. Of een ingewikkelde tekening in drie kleuren metallic make-up op mijn gezicht laten tekenen zodat ik door kon gaan voor postmodernistisch elfje.
Maar over het algemeen kom je met het creatief combineren van kledingstukken al een heel eind. Want eigenlijk zijn de meeste thema’s niet bijster origineel.
"Proud to be fout" "Hookers en Pimps" "Is het je riem of je rokje?" "Op de camping" "Hoeren en Boeren" "P.I.M.P – Pink Is More Pretty" vaak komt het toch allemaal op hetzelfde neer. Kom zo ordinair mogelijk!

Want ja, stiekem is het toch leuk he, die foute fluorescerende joggingbroek uit de jaren 80 met een foute Hawaïbloes. Of dat sleazy topje met een rokje wat je bij het reguliere uitgaan eigenlijk niet aandurft omdat het wel erg kort is. Nep goud om de nek, dames strak in de lak (zowel wat betreft haar als make-up). Leuk toch!

Maar goed, als je voor de twaalfde keer in hetzelfde jaar moet opdraven in je minirokje met netpanty's, dan gaat die lol er ook wel vanaf. En als er een origineel thema wordt verzonnen, dan laat de helft van de feestgangers het afweten. En je voelt je toch minder op je gemak wanneer jij all-dressed-up naar een feest bent gekomen waar iedereen in z’n relaxte kleren staat.

En toch, toch zal ik er de volgende keer ook weer staan, in een door de organisatie gedicteerde dresscode

Irak: Elf doden bij schietpartij

Apocalypse1988 had ons via de nieuws-submit te melden:

IrakIn de Iraakse hoofdstad Bagdad zijn vandaag elf mensen omgekomen bij een schietpartij. Een tiental gewapende aanvallers bestormde een bakkerij. Daarbij werd in het wilde weg geschoten. Dit berichtte een woordvoerder van de Iraakse Nationale Garde.

Bij de schietpartij kwamen alle personeelsleden en een 10-jarige jongen wiens vader in de bakkerij werkte om het leven. Veel van de klanten konden nog vluchten, sommigen raakten gewond. De bakkerij ligt in een wijk waar veel Sjiieten wonen. Over het motief van de aanval is nog niets bekend.

Mosley lokt teams met meer geld

Bernie Ecclestone heeft het bedrag verhoogd dat de negen teams, die de GPWC willen oprichten, krijgen, als ze van hun plannen afzien. Eerder deze week maakte Ferrari bekend dat zij 80 miljoen had ontvangen voor hun trouw aan de Concorde-overeenkomst.

Max Mosley, president van de FIA, heeft de teams opgeroepen het voorbeeld van Ferrari te volgen en een deal met Ecclestone te sluiten. In ruil zouden ze de komende jaren een groter deel van de opbrengsten van de Formule 1 ontvangen, die momenteel zo'n 635 miljoen euro bedragen.

Niet alleen zullen vanaf 2008 de teams die overstag gaan, samen met Ferrari 50% van de opbrengsten krijgen, de gestegen inkomsten zullen ook met terugwerkende kracht over de periode 2004 tot 2007 worden uitbetaald. Op dit moment wordt slechts 24% van de gelden verdeeld onder de verschillende Formule 1-teams.

Als de teams over de streep worden getrokken door Mosley en Ecclestone, zou dat waarschijnlijk het einde betekenen van de op handen zijnde GPWC, de Grand Prix World Championship. Alle huidige teams, exclusief Ferrari, zouden in 2008, als de huidige Concorde-overeenkomst afloopt, de huidige Formule 1 verlaten en aan de GPWC gaan deelnemen.

Guidi verruilt CSC voor Phonak

Hoewel Phonak aankondigde klaar te zijn voor de ProTour, heeft de ploeg toch nog een renner aangetrokken. Fabrizio Guidi komt over van het Deense CSC.

Hoewel Guidi nog een doorlopend contract had bij CSC, kon hij bij die ploeg nog vertrekken door een clausule in zijn contract. De aanbieding van Phonak was zodanig dat de Italiaan wel wilde verkassen.

Ploegleider Riis van CSC gaf aan het te betreuren: "Het was voor ons niet mogelijk het aanbod van Phonak te evenaren, dus moeten we hem laten gaan. Fabrizio heeft erg hard gewerkt voor ons team en we hadden hem graag gehouden, maar dat was niet mogelijk. We wensen hem al het goede en veel geluk toe bij zijn nieuwe team."

Versnellingsbak BAR legaal

De FIA heeft de nieuwe versnellingsbak van BAR goedgekeurd. Het onderdeel veroorzaakte opschudding, omdat het systeem zo snel van versnelling zou wisselen, dat Ferrari vermoedde dat het hier om een zg. CVT zou gaan, waarbij het schakelen zonder onderbreking van de aandrijving gebeurt.

Een CVT (Continue Variabele Transmissie) kent geen afzonderlijke versnellingen, maar zorgt voor een continue aandrijving van de wielen, waarbij het toerental gelijk kan blijven. Dit soort versnellingsbakken zijn verboden in de Formule 1.

Motorleverancier Honda verklaart: "De FIA heeft ons verteld dat er niets mis is met ons versnellingsbak. Het systeem is een stuk sneller dan eerst, maar het is geen CVT."

Winnaar verkoopt 3FM-kaartjes door

Radio 3FM"Ik wilde toch liever met mijn vriendin valentijn vieren. Ik ga nu naar een musical toe met haar." Dat was het verweer van Tim de Raad op de vraag waarom hij zijn vorige week gewonnen kaartjes voor het concert van The Chemical Brothers in de Heineken Music Hall voor ruim het dubbele van het normale bedrag verkocht had op Marktplaats.nl. Dj's Coen Swijnenberg en Sander Lantinga van het vrijdagavondprogramma op 3FM waren dan ook niet blij. "Wat een schoft, ik vind het echt heel a-sociaal dat hij de kaarten verkoopt", zo zegt Lantinga.

De Raad won de kaarten vorige week vrijdagavond. Hij zong in de uitzending mede-reizigers toe om de kaartjes te krijgen. "Je kunt het niet tegenhouden", zegt Swijnenberg in een reactie. "We doen het wel voor de fans, we willen dat zij de kaartjes winnen. En in de uitzending klonk Tim toch echt als fan. We kunnen echter geen rechercheteam inzetten om te controleren of dat klopt." En dat er veel fans zijn bleek wel uit het aantal reacties op de prijsvraag. De telefoon stond de hele actieweek op 3FM roodgloeiend en de sms'jes stroomden binnen.

Het is de eerste keer dat Coen het verhaal tegenkomt. "Ik werd er nu over getipt, dus nu zie ik het. Maar ik geloof absoluut dat die mafkezen die het gaan doorverkopen tussen de bellers zitten."
______________________
Het fragment van de uitzending van vorige week is hier terug te luisteren.

Vanaf morgen is de uitzending van vanavond ook hier terug te luisteren.

Maas in nieuwe motorrestricties

Het is toegestaan om, ondanks de nieuwe reglementen, in twee races twee motoren te gebruiken. Het Engelse blad F1 Racing meldt dat het moedwillig afbreken van een race dit mogelijk maakt.

Artikel 85 van de nieuwe Formula 1 Sporting Regulations van de FIA schrijft voor dat er gedurende twee opeenvolgende races van dezelfde motor gebruik moet worden gemaakt. Bij overtreding van deze regel moet een coureur bij de tweede race achteraan de grid starten.

De reglementen vermelden ook echter dat een wagen die de finish van de eerste race niet haalt, met een nieuwe motor aan de volgende race mag beginnen. Het dus toegestaan voor een coureur, die bijvoorbeeld geen uitzicht meer heeft op een finish in de punten, tijdens de laatste ronde om zijn auto stil te zetten langs de baan en daardoor voor de volgende race van motor mag wisselen.

Charlie Whiting, de starter en raceleiding van de FIA, denkt echter dat teams deze maas in de Formule 1-wetten niet zullen misbruiken. Overigens, als een team van motor wisselt tijdens de trainingen of de kwalificaties, wordt de coureur wel gestraft. Hij zal dan tien plaatsen worden teruggezet op de startgrid.

[Upd]Malone dichtbij pensioen

Karl Malone besluit in de komende twee weken of hij zijn loopbaan beëindigt of nog een jaar doorgaat.

Malone, inmiddels al 41, zal misschien nog een jaar terugkeren in de NBA bij de San Antonio Spurs, al lijkt het daar niet op. Zijn zaakwaarnemer Dwight Manley vertelde dat afgelopen maandag. "Een beslissing is aanstaande," aldus Manley.

Malone, gekozen tot de 50 beste spelers uit de NBA geschiedenis, heeft er inmiddels al 19 seizoenen opzitten. 18 seizoenen daarvan speelde hij bij de Utah Jazz. Vorig seizoen bij de Lakers scoorde Malone 13,2 punten en pakte hij 8,7 rebounds gemiddeld. In zijn carrière scoorde Malone 36.928 punten, 1.459 minder dan Kareem Abdul-Jabbar, nummer 1 op de lijst van totaal aantal gescoorde punten.

Update:
Karl Malone zal niet meer terugkeren in de NBA. Aanstaande zondag zal Malone in Utah zijn beslissing aan het grote publiek bekend maken. Woordvoerder van de Lakers John Black ziet het niet als een verassing. "We wensen Karl en zijn familie het allerbeste. We hebben één jaar met hem mogen samenwerken en iedereen binnen de club vond het fantastisch om Karl erbij te hebben. Hij was wel dergelijk een aanwinst voor het team om tot de finals te geraken vorig seizoen," aldus Black.

En zo komt er een einde aan een 19-jarige loopbaan van één van de beste basketballers ooit in de NBA. Helaas heeft hij in zijn carrière nog nooit een kampioenschapsring gewonnen, waarschijnlijk zijn enige gemis.

Wessels ontvangt wildcard voor ABN Amro toernooi

Richard Krajicek heeft de laatste wildcard voor het ABN Amro toernooi aan Peter Wessels gegeven.

Daarmee is Peter Wessels de derde Nederlander die meedoet aan het hoofdtoernooi, en tevens de hoogst geplaatste Nederlander met een 72e plaats op de wereldranglijst. De andere Nederlanders die hun opwachting maken zijn Sjeng Schalken en Raemon Sluiter. De andere wildcards gingen naar de Nederlander Steven Korteling en Karan Rastogi (India). Beide spelers komen uit in het kwalificatietoernooi. Ook Dennis van Scheppingen komt hierin uit, zodat het aantal Nederlanders in het hoofdtoernooi op vijf kan komen.

Toernooidirecteur Krajicek heeft ook twee afmeldingen binnen gekregen. De Spanjaard Tommy Robredo meldde zich af wegens een schouderblessure en de Rus Mikhail Youzhny heeft te veel last van zijn knie. Het tweetal wordt in het hoofdtoernooi vervangen door de Tsjech Tomas Berdych en de Rus Igor Andreev.

Spa weer in gevaar

Het circuit van Spa-Francorchamps heeft weer problemen. Het is nog maar de vraag of de race in september door zal gaan nu er problemen zijn rondom de inkomsten van het circuit.

Spa stond in 2003 niet op de F1 kalender door problemen met de sponsoring van tabaksfabrikanten. Vorig jaar werd er gelukkig wel weer een F1 race op het circuit in de Belgische Ardennen verreden.

Het huidige probleem gaat echter over de verkoopopbrengsten van de kaartjes voor de race. Het circuit ligt namelijk voor een gedeelte in de gemeente Malmedy en voor een deel in de gemeente Stavelot. Nu schijnt het echter zo te zijn dat de burgemeesters van de respectievelijke gemeentes het niet eens zijn met het percentage van de opbrengsten wat ze krijgen.

De partijen gaan 23 februari met elkaar om de tafel zitten om de problemen op te lossen.

Schumacher maakt zich geen zorgen

Hoewel Ferrari de wagen voor 2005 pas op 25 februari zal presenteren en niet vóór de Spaanse Grand Prix zal inzetten voor races, maakt Michael Schumacher zich geen zorgen om de auto die daarvoor gebruikt zal worden.

Ferrari zal gedurende de eerste twee maanden van het nieuwe seizoen racen met een aangepaste versie van de wagen uit 2004. Afgelopen week bleef deze auto in tests achter bij de nieuwe bolides van McLaren en Renault. Schumacher bagatelliseert deze resultaten echter.

Schumacher: "Vorig jaar deden we het ook niet al te best in Valencia en Jerez, maar in Melbourne zag het er heel anders uit. Wat we nu zien is een indicatie, geen garantie. Ik hoop dat vorig seizoen zich herhaalt en dat ik me geen zorgen hoef te maken."

Maar Schumacher voegde toe dat McLaren en Renault het momenteel erg goed doen. "Ze zijn continu sterk en het lijkt erop dat ze onze grootste tegenstanders zullen zijn."

Dag 1 Rally van Zweden

Marcus Grönholm leidt aan het einde van dag één van de Uddeholm Swedish Rally het algemeen klassement. Hij heeft een voorsprong van 0.2 sec. op Petter Solberg, en een voorsprong van 10.2 sec. op Sebastien Loeb.

Vandaag stonden er zeven special stages op het programma met een totaallengte van 106.48 km. In de ochtend werd er gereden op de stages Likenas, Hara en Torntrop, deze werden ’s middags in dezelfde volgorde opnieuw gereden. Aan het einde van de dag werd dan nog de korte stage Hagfors sprint verreden.

Solberg begon de ochtend goed door meteen de eerste stage te winnen, en dus de leiding in het algemeen klassement te pakken. Loeb werd tweede op een achterstand van 5.4 sec., wat een goede prestatie is aangezien hij als eerste over de proef met verse sneeuw moest rijden.

Op de snelle proef van Hara was Solberg met zijn Impreza weer het snelste. Loeb werd opnieuw tweede, maar nu met een achterstand van 2.1 sec. De lokale rijder Daniel Carlsson finishte derde met zijn Peugeot 307 WRC. Henning Solberg, het broertje van Petter, stond toen als beste privé rijder op een voorlopige tiende positie, op maar 0.7 sec van fabrieksrijder Markko Märtin.

Grönholm pakte de snelste tijd op de derde stage van de dag. Met deze snelste tijd klom de Fin naar de eerste plaats in het algemeen klassement. Sebastien Loeb finishte op 4.5 sec. en Petter Solberg stelde teleur met een zevende plaats na zijn eerdere twee stage overwinningen. De top drie stond op dat moment op twee tiende van een seconde van elkaar af met Grönholm op één, Loeb op 0.1 sec. op twee en Solberg op 0.2 sec. op drie. Carlsson viel ver terug op deze stage nadat hij een steen had geraakt.

Grönholm pakte ook de vierde stage van de dag, waarmee hij zijn leiding in het algemeen klassement iets uitbouwde. Als tweede finishte de goed rijdende Gigi Gali met de Mitsubishi. Hij verloor maar 2.4 sec. en schoof hiermee op naar een derde plaats in het algemeen klassement, 12.2 sec. achter Solberg. Loeb verloor 18.1 sec. op deze stage en viel terug naar een vierde plaats.

Loeb nam echter revanche door de vijfde stage te winnen en terug te komen in het algemeen klassement naar plaats drie. Jani Paasonen verraste ook door met zijn Skoda als tweede op deze proef te finishen. Derde en vierde werden de gebroeders Solberg met Petter 0.1 sec. voor Henning. Grönholm werd vijfde en bleef daarmee leider in het algemeen klassement.

Op de zesde special stage van de dag was het verschil tussen de eerste drie rijders minder dan één seconde. Gianluigi(Gigi) Galli pakte zijn eerste stage overwinning door Petter Solberg met 0.1 sec. te verslaan, derde werd Loeb op 0.6 seconde van de winnaar. Grönholm werd vierde op 2.7 sec. en verloor daarmee de leiding in het algemeen klassement aan Solberg met een achterstand van 0.1 sec.

Loeb pakt zijn tweede overwinning van de dag op de korte stage Hagfors sprint van 1.86 km. Tweede werd de Belg Duval, derde werd Grönholm. Toch was deze stage lang genoeg voor Grönholm om de leiding weer over te nemen van Solberg in het algemeen klassement.

Vandaag werd er gereden onder een heldere hemel met zonnig weer, voor de komende paar dagen wordt er echter veel sneeuwval verwacht. Door de geringe verschillen in het klassement is dus nog alles mogelijk.

Algemeen klassement na dag 1

1 M. Grönholm Peu 58.20.8
2 P. Sollberg Sub 58.21.0 + 0.2
3 S. Loeb Citr 58.31.0 + 10.2
4 G. Galli Mits 58.39.7 + 18.9
5 F. Duval Citr 58.48.8 + 28.0
6 M. Märtin Peu 58.57.7 + 36.9
7 T. Gardemeister Ford 59.18.2 + 57.4
8 H. Rovanperä Mits 59.19.1 + 58.3
9 M. Ekström Sko 59.24.6 + 1.03.8
10 J. Tuohino Sko 59.27.9 + 1.07.1

Kakkerlakkeneter denkt record te kunnen breken

Kakkerlakkeneter Ramesh KumarDe 25-jarige Ramesh Kumar uit het zuiden van India is van plan een nieuw record kakkerlakken eten te zetten. Het Guinness recordboek meldt een huidig record van 36 kakkerlakken in een minuut. Kumar verwacht daar met gemak overheen te kunnen, en denkt vijftig beestjes te kunnen verorberen.

Kumar zegt al vanaf zijn jeugd geïnteresseerd te zijn in insecten en hagedissen. "Na ze altijd te hebben gevangen heb ik geen angst meer voor ze", stelt de man. Na voorzichtig uit te hebben geprobeerd hoe de kleine beestjes smaakten, begon hij de 'lekkernij' steeds meer te waarderen. Kumar heeft ook andere kakkerlakken-gerelateerde records in zijn hoofd. Zo wil hij een dag lang plaatsnemen in een glazen kist met 25.000 van zijn geliefde dieren.

Sparta: Ancient Wars aangekondigd + screens

Ontwikkelaar IMC heeft de eerste twee screenshots van Sparta: Ancient Wars vrijgegeven. 'Ancient Wars' in de titel staat voor een nieuwe gameserie, dus Sparta zal de eerste van een reeks realtime strategy games zijn.

Het spel zal zich afspelen in de tijd van de Perzische Oorlogen in meer dan dertig missies. Verwacht dus onder andere de slag bij Thermopylae en andere beroemde veldslagen. De ontwikkelaar wil een historisch correct beeld geven van de Oudheid, dus alle eenheden en gebeurtenissen zullen waarheidsgetrouw nagemaakt worden. Daarnaast hoef je dus geen mythes en legendes te verwachten. Je kunt met drie volkeren spelen die allemaal hun eigen helden, tragedies en andere dingen voortbrengen.

Om zich te onderscheiden van andere RTS games wil IMC unieke toevoegingen tot het genre doen. Zo zal er geen limiet zitten op het aantal eenheden en zal er gebruik gemaakt worden van alle 3D mogelijkheden van DirectX 9. Meer toevoegingen zullen later bekend gemaakt worden.

Het spel moet uitkomen in 2006 en meer informatie en screenshots worden op de E3 pas vrijgegeven.
Duitsland wil neonazi's aan banden leggen

Icoon Politiek Buitenland nieuwsDe Duitse regering is van plan maatregelen te nemen om betogingen van neonazi's en rechts-extremisten aan banden te leggen. De nieuwe wetgeving komt na een aankondiging van de Nationale Democratische Partij (NPD). De NPD wil op 8 mei, de dag dat het zestig jaar geleden is dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog, demonstreren bij de Berlijnse Brandenburger Tor.

Otto Schilly, de sociaal-democratische minister van Binnenlandse Zaken, vreest dat de demonstraties de herdenkingen zullen ontsieren. Vlakbij de Brandenburger Tor ligt het nieuwe holocaust-monument van Berlijn. Bovendien zullen die dag alle ogen in de wereld op de Duitse hoofdstad zijn gericht. De voorstellen, die nog ter goedkeuring naar het Duitse parlement moeten, beperken het recht op vergadering als de bijeenkomsten het regime van Adolf Hitler verheerlijken of de misdaden van de nazi's bagatelliseren.

Overigens is het aantal neonazi's in Duitsland in 2002 en 2003 met 15 procent toegenomen. Dat meldt minister van Justitie Brigitte Zypries. Met name jongeren zouden zich aangesproken voelen door nationalistische en racistische standpunten van rechts-radicale groeperingen.

Xbox 2 komt eind oktober/ begin november

Het lijkt erop dat we de Xbox 2 (ofwel Xenon ofwel Xbox 360 ofwel Xbox Next) eind oktober, begin november in Europa kunnen bemachtigen. Bronnen binnen zowel MCVUK als Eurogamer wisten dit te vertellen. In Amerika zal het apparaat 'enkele weken' eerder te koop zijn.

Officieel zegt Microsoft het volgende:

"[...]
Microsoft has not made any announcements regarding the next generation. We are currently very focused on further building the success of the Xbox console today and are not speculating on timing for a future version.
[...]"


Uiteraard is er commentaar van de concurrentie. Bijvoorbeeld in de persoon van David Gosen (voormalig Director of Sales and Marketing bij Nintendo):
"[...]
in every cycle, some manufacturer who is not profiting from the current cycle is eager to kick-start the next one.
[...]"


Middellandse Zee: Voigt opnieuw de sterkste

Ook de derde etappe van de ronde van de Middellandse zee is een prooi geworden voor de Jens Voigt (CSC). De Duitser kwam in de 140 kilometer lange etappe van Le Garde naar Toulon met de finish op de Mont Faron (1ste categorie) solo over de streep. Hij wordt hierdoor nog steviger leider.

De Fransman David Moncoutie (Cofidis) en de Italiaan Franco Pellizotti (Liquigas-Bianchi), die Voigt op de slotklim achterliet, moesten respectievelijk genoegen nemen met een tweede en derde plaats.

De Duitse CSC-rijder lijkt al vroeg in vorm te steken, want de zege van vandaag is alweer zijn derde overwinning in het nog prille wielerseizoen.

Uitslag derde etappe:
1. Jens Voigt (Dui/CSC) 3.38.49
2. David Moncoutie (Fra/Cofidis) + 0.11
3. Franco Pellizotti (Ita/Liquigas-Bianchi) z.t
4. Franck Schleck (Lux/CSC) + 0.18
5. Przemyslaw Niemec (Pol/Miche) z.t

Klassement na drie etappes:
1. Jens Voigt (Dui/CSC) 10.07.25
2. Franco Pellizotti (Ita/Liquigas-Bianchi) + 0.44
3. Franck Schleck (Lux/CSC) + 0.49
4. Kim Kirchen (Lux/Fassa Bortolo) + 0.57
5. Laurent Brochard (Fra/Bouygues Telecom) + 0.59

Keane kondigt afscheid aan

Roy Keane heeft gezegd dat hij in 2006, als zijn contract bij Manchester United afloopt, zijn voetbalcarrière zal beëindigen.

De Ierse middenvelder speelt sinds 1993 voor United, dat hem overnam van Nottingham Forest, en sinds 1996 is Keane aanvoerder van de Engelse club.

"Ik geniet van het voetballen, maar toen ik mijn huidige contract tekende, ging ik ervan uit dat het mijn laatste contract als speler zou zijn en dat denk ik nog steeds", aldus Keane tegenover de BBC.

KPN wil ADSL-verbetering doorberekenen aan providers

servie en okcep hadden ons via de nieuws-submit te melden:

KPN wil de aangekondigde snelheidsverbetering van ADSL doorberekenen aan de providers. Provider CAS Internet zou de eerste zijn die naar aanleiding hiervan de tarieven verhoogt. Een Basis-abonnement bij deze provider wordt met 5,60 euro verhoogd naar 52,95 euro.

"Wij moeten meer aan KPN betalen voor de inkoop van onze breedbandlijnen, de zogenoemde fast internet access (fia) lijnen", zegt Lodewijk Severein, directeur van CAS Internet. Providers Wanadoo en Tiscali zeggen niet van plan te zijn de prijzen te verhogen. XS4All spreekt zelfs van een lulverhaal. "Bij ons is niets bekend over hogere tarieven", stelt Doke Pelleboer van XS4All.

KPN bevestigt echter dat het met verschillende internetaanbieders in overleg is. "De snelheidsverhoging brengt extra kosten met zich mee", meent woordvoerster Maaike Scholten. "Hierover zijn wij in overleg met de internetproviders. Uitgangspunt is dat de kosten worden gedeeld. Providers maken zelf de keus of zij deze kosten doorberekenen."

Gigantische ijsberg botst niet met ijstong

Icoon Wetenschappelijk nieuwsDe voorspelde giga-botsing tussen enorme ijsberg en een ijstong nabij Antartica is er toch niet van gekomen. Dit blijkt uit satellietfoto's van de NASA. Reden is dat de ijsberg met een oppervlakte van ruim 3000 vierkante kilometer is vastgelopen op de zeebodem.

Op foto's is nu duidelijk te zien hoe dicht de enorme ijsberg (één van de grootste ter wereld) ,met de naam B-15A, de ijstong heeft genaderd. Door de omvang van de ijsberg wordt de zeearm aldaar geblokkeerd, met alle problemen van dien.


Op bovenstaande foto is goed te zien hoe de enorme ijsberg de zeearm blokkeert.


Het Amerikaanse McMurdo station is nu amper te bereiken, omdat ijsbrekers een twee keer zo lange afstand moeten overbruggen. Ook de pinguïnkolonies zijn in de problemen gekomen. Doordat de ouders veel grotere afstanden moeten afleggen om vis te vangen, kunnen de jongen vaak niet op tijd gevoerd worden. Onderzoekers verwachten massale sterfte.

Hoewel de ijsberg nu vastgelopen is, bestaat de kans dat in de toekomst het alsnog tot een botsing zal komen. Dit, omdat de zeestromen daar zeer sterk zijn.


Een later genomen foto. Duidelijk is te zien dat er enorme krachten vrij zullen komen, indien het ooit tot een botsing komt. De ijsberg heeft een opppervlakte van 3000 vierkante kilometer.

Toneelschrijver Arthur Miller (89) overleden

Icoon Buitenlands nieuwsDe Amerikaanse toneelschrijver Arthur Miller is gisteren op 89-jarige leeftijd overleden. Miller, bekend van onder meer Death of a Salesman (Dood van een handelsreiziger), leed al geruime tijd aan kanker, en had te kampen met een longontsteking en een hartaandoening. Hij stierf in aanwezigheid van familie en vrienden.

Behalve Death of a Salesman schreef Miller onder andere het verhaal voor de film The Misfits, met Marilyn Monroe. Miller en Monroe waren op dat moment met elkaar getrouwd. Korte tijd later scheidde het stel, waarna Miller hertrouwde met fotografe Inge Morath. Twee maanden geleden maakte Miller nog bekend dat hij sinds het overlijden van Morath in 2002 samenleefde met de 34-jarige kunstenares Agnes Barley, met wie hij van plan was te trouwen.

Arthur Miller en Marilyn Monroe
Miller was in de jaren vijftig getrouwd met Marilyn Monroe

De deconstructie van de onwerkelijkheid

Dat de manier waarop de werkelijkheid in games weergegeven wordt sommige mensen fascineert, toont de Evidencia#000-expositie aan. Deze expositie poogt een beeld te geven van wat er aan het einde van een game overblijft als de rook opgetrokken is en de held lang en breed vertrokken is. Het resultaat is een bloederig geheel.

John Paul Bichard licht zijn expositiekeuze toe met de uitleg dat hij gefascineerd is door de manier waarop de forensische ruimte het 'bekende' vervreemdt sinds hij een fataal motorongeluk aanschouwde tijdens de spits in hartje Londen, waar men binnen een uur de straat afgesloten had. De resulterende steriele ruimte zorgde voor een macabere aanblik: "Zo'n soort steriele ruimte, waar elk spoor van activiteit, ieder fragment of stukje afval potentiële significantie toegekend krijgt, waar wetenschappers ingezet worden om de gebeurtenissen te analyseren en te deconstrueren, is een direct contrast met het first person shootergenre, waarin spelers bloedbaden en vernietiging aanrichten om maar verder in het level te komen. Hier wordt namelijk ontzettend veel bewijs achtergelaten met geen duidelijke gevolg. Wat zou er gebeuren als de game gevolgen had? Wat zou er gebeuren met de overblijfselen?"

Ga naar de website om de hele expositie te bekijken.

De Roy eist omgangsregeling met hond

Arbaal en pberends hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Opmerkelijk nieuws De op handen zijnde scheiding tussen Edwin de Roy van Zuydewijn en prinses Margarita gaat een nieuwe fase in. Dit maal is de inzet een een omgangsregeling voor de hond Paco. Via een kort geding eist De Roy nu dat hij zijn hond op afgesproken tijden mag zien, zo bevestigde zijn advocaat.

Al langere tijd leven de twee gescheiden van elkaar. De Roy heeft nu een omgangsregeling met de hond geëist. Wanneer ze zich hier niet aan houdt, zou Margarita vijfhonderd euro per verzuimde dag moeten betalen. Over de toestand van het dier wil de advocaat niks kwijt. "Ook honden hebben recht op privacy."

In augustus werd bekend dat Margarita wilde gaan scheiden van De Roy. Het zorgde opnieuw voor rumoer in de media. Zo plaatste ze een krantenadvertentie waarin ze liet weten naar hem op zoek te zijn wegens de scheidingsprocedure. De Roy zei toen gewoon thuis in Frankrijk te zitten.

Komende donderdag zal voor de rechtbank in Amsterdam het kort geding dienen.

Marokkanen stoppen tasjesdief

Icoon Binnenlands nieuws Een tweetal jeugdige Marokkanen heeft zich eerder deze week van hun beste kant te laten zien, door een notoire tasjesdief te stoppen. Deze poogde bij een 94-jarige vrouw met rollator haar handtas te jatten. Het voorval vond maandag vlakbij een winkelcentrum in het Brabantse Oosterhout plaats.

De hoogbejaarde vrouw was bezig een weg over te steken, toen de onbekende tasjesdief, eveneens van Marokkaanse afkomst, haar tas pakte. De twee jongens zagen dit en twijfelden geen moment. Zij zetten gelijk de achtervolging in. Twee minuten later konden zij de handtas weer overhandigen aan de vrouw.

Later heeft de vrouw aangifte bij de politie gedaan. Die is uitermate content over de daad van de twee jongens. De politie hoopt dat ze nog contact opnemen, zodat de twee alsnog een persoonlijk bedankje kunnen krijgen.

CD: Killswitch Engage (Remixed & Remastered)

De muziek van Killswitch Engage (KSE) wordt wel omschreven als NWOAHM, de New Wave Of American Heavy Metal. Samen met bands als Chimaira en Mastodon heeft KSE de laatste jaren inderdaad een nieuw geluid weten te creëren, dat gerust 'hot' genoemd mag worden in de hedendaagse metalwereld. Om nog eenmaal te ontdekken hoe het allemaal begon, wordt het debuutalbum van deze Amerikaanse metalband nu opnieuw uitgebracht. 'Remixed en remastered', dat dan weer wel. En, met vier 'nieuwe' nummers...


Radicale islamsites nog altijd vanuit NL gehost

Icoon Digital nieuws Islamitische terreurorganisaties en andere organisaties die dikwijls propageren vanuit een radicale islamitische ideologie blijken nog altijd hun sites te laten hosten bij een aanbieder in Nederland. Het bedrijf 357hosting gevestigd te Nieuwegein staat centraal in het op het web houden van vele honderden extremistische pagina's.

Onderzoek door de Avro en het weblog volkomenkut toont aan dat 357hosting vandaag de dag ongestoord haar gang kan gaan, ondanks toezeggingen van de ministers Donner en Remkes om een einde aan deze praktijken te maken. Een gerenommeerd internetrecherchebureau constateert dat een aantal maal per maand het bedrijf haar servers, die allen in het buitenland staan, laat verhuizen naar andere locaties. Opvallend is dat dit constant gebeurt, terwijl dergelijke verhuizingen grote sommen geld kosten.

Sites die onder meer door 357 hosting worden gefaciliteerd zijn de Arabische Europese Liga (AEL), de site van Ertan (waarover FOK! al vaak heeft bericht), en de in Europa verboden terreurorganisatie Hamas. Doorgaans bevatten de sites een inhoud over zaken als het ophemelen en aansporen tot zelfmoordaanslagen, het oproepen tot de jihad en het propageren van de radicale islam.

Hoeveel klanten het bedrijf heeft, is niet exact bekend. Bij onze vorige berichtgeving was er nog sprake van een aantal van 2500. Toen meldde de eigenaar van 357hosting nog dat hij geen enkele keer contact heeft gehad met Justitie.

[upd] Treinverkeer van en naar Schiphol stilgelegd

Icoon Binnenlands nieuwsEen persoon in de Schipholtunnel heeft ervoor gezorgd dat vanmiddag het treinverkeer van en naar de luchthaven is stilgelegd. De Koninklijke Marechaussee is momenteel nog op zoek naar de onbekende man. "De machinist zag iemand door de spoortunnel lopen en hij heeft direct de trein stilgezet", zei een woordvoerder zojuist.

De trein staat nog altijd stil in de tunnel. Het is niet bekend hoe lang dat gaat duren. De politie dient eerst het sein veilig te geven. Een onbevestigde bron meldt FOK! dat het zou gaan om een man in een camouflagepak met een paar weekendtassen.

Update 16.33 uur
Het treinverkeer is inmiddels weer hervat. Er werd niemand in de tunnel aangetroffen. Reizigers moeten rekening houden met een vertraging van een kwartier tot een half uur en uitval van treinen.

-
Met dank aan NightWhistler voor de submit!

Stilte rondom Perfect Dark Zero voorbij

Het blijft onrustig rond Rare. Een paar dagen terug berichtten we al dat Kameo waarschijnlijk voor de Xbox 2 zou verschijnen, vandaag hebben we weer wat nieuws rondom de Engelse developer.

In de brievenrubriek, die Rare bijhoudt op zijn website, kwamen namelijk enkele vragen binnen over de game. De eerste paar vragen worden op een 'humoristische' manier beantwoord ("Komt PD: Zero op Xbox 2?" "Nee, we gaan gelijk door voor de Xbox 4), maar op de vraag wat er nou aan de hand was met Perfect Dark Zero gaven ze wel antwoord.

"[...]
We can certainly confirm that PD0 hasn't been canned, even if we continue to body-swerve around the whole next-gen question. With regard to further info, obviously we have to co-ordinate these things with Microsoft Games Studio now and we're still waiting to hear when they want to kick off the big promotional campaign, but it shouldn't be too long coming.
[...]"


Rare werkt dus aan een grote campagne voor Perfect Dark Zero, en het
wachten is nog op het akkoord gaan van Microsoft zelf. Komt Perfect Dark dan toch nog sneller dan we denken?

Pistons, Sonics winnen

In een herhaling van de NBA finals van vorig jaar waren de Detroit Pistons te sterk voor LA Lakers. In eigen huis werden de Lakers met 103-81 aan de kant gezet.

Spelen de Pistons nog in nagenoeg dezelfde samenstelling als vorig seizoen, bij de Lakers is er veel veranderd. Ten opzichte van vorig seizoen zijn de Lakers O'Neal, Payton, Malone en coach Jackson kwijt. Ook misten de Lakers Kobe Bryant, die nog steeds aan de kant zit met een enkelblessure.

De Pistons hadden geen kind aan de 'nieuwe' Lakers. Aan het begin van de wedstrijd namen ze een voorsprong van 18-2, en in het derde kwart was het gat tussen beide ploegen zelfs 27 punten. Het verschil zat hem vooral in het aantal rebounds. 55 voor de Pistons tegenover 39 voor de Lakers. Met grote mannen als Ben Wallace en Rasheed Wallace (beide 15 rebounds) onder het bord kwam de winst nooit meer in gevaar.

Tayshaun Prince werd topscorer bij de Pistons met 25 punten en Rasheed Wallace maakte er 23. Bij de Lakers was Lamar Odom goed voor 17 punten en negen rebounds. Frank Hamblen, de opvolger van Rudy Tomjanovich kan zijn team nog niet aan het draaien krijgen. Van de vijf wedstrijden onder zijn leiding gingen er al vier verloren. De Lakers hebben nu nog maar twee winstpartijen voorsprong op de Minnesota Timberwolves in de strijd om de play-offs.

Kings verliezen derde keer op rij
Ondanks de terugkeer van de Kings' starters Webber en Stojakovic lukt het de Kings niet om te winnen. Uit bij de Seattle Supersonics verloren de Kings met 115-107. Voor de Sonics was het de vierde overwinning op rij.

Het werd een emotionele overwinning voor Seattle. Met nog zeven minuten te spelen in het laatste kwart kreeg Seattle-forward Danny Fortson twee technische fouten na elkaar en moest het veld verlaten. In zijn woede slingerde hij een klapstoeltje het publiek in die nog net door teamgenoot Jerome James gevangen kon worden. In de daaropvolgende minuten gebeurde er van alles. Chris Webber zette de Kings met een driepunter op een 95-90 voorsprong. Maar Antonio Daniels, die 14 van zijn 18 punten in het vierde kwart maakte, zorgde al snel voor de ommekeer. Dankzij zijn assists en driepunters konden de Sonics uitlopen naar een toch nog riante overwinning. De Kings gaven een 81-77 voorsprong weg in het laatste kwart.

Bij de Sonics was Ray Allen met 34 punten de topscorer. Bij de Kings scoorde Peja Stojakovic 28 punten en Cuttino Mobley 23. De Kings moesten center Brad Miller missen wegens een blessure.

Orlando wint makkelijk van Atlanta
Dankzij goed spel van met name Steve Francis wonnen de Orlando Magic simpel in eigen huis van de Atlanta Hawks met 101-96.

In het eerste kwart werd al een grote stap naar de overwinning gezet door de Magic, 31-15. In de rest van de wedstrijd kwamen de Magic nooit meer in gevaar. Francis scoorde 28 punten en rookie Dwight Howard maakte 15 punten en pakte 20 rebounds, een evenaring van zijn persoonlijk record. Voor de Hawks waren Antoine Walker en Tony Delk, vanaf de bank, beiden goed voor 25 punten.

Van Bommel baalt van reserverol bij Oranje

Middenvelder Mark van Bommel is teleurgesteld over zijn reserverol bij het Nederlands elftal.

"Ik weet ook niet meer wat ik moet doen om een basisplaats in Oranje te krijgen", verklaarde de speler van PSV tegen een verslaggever van SPITS. Van Bommel zat afgelopen woensdag tegen Engeland op de bank, ondanks de afwezigheid van Wesley Sneijder en Edgar Davids op de bank.

Ajacied Johnny Heitinga kreeg centraal op het middenveld de voorkeur boven van Bommel. "Ik was toch aardig bezig dacht ik bij PSV, daarom was de teleurstelling heel groot dat ik niet mocht starten. Voor de bondscoach is het blijkbaar een keuze tussen mij en Landzaat, maar ook tussen mij en Heitinga".

Mosley opent frontale aanval

FIA-preseident Max Mosley liet zich bij een persbijeenkomst weer eens stevig gaan. Hij vindt dat de teams eens naar zichzelf moeten kijken, in plaats van over Ferrari te zeuren.

De laatste tijd leggen de topteams, volgens Mosley, de taak om de Formule 1 attractiever te maken bij de FIA neer. Belangrijkste aandachtspunt daarbij is de complete overheersing van de sport door Ferrari in de afgelopen seizoenen. Mosley reageert nu en geeft aan dat de teams zelf gewoon beter moeten presteren.

Mosley haalde flink uit naar met name enkele topteams: "Ik zou niet zeggen dat Ferrari de sport kapot maakt. Ik denk eerder dat Williams en McLaren, en in mindere mate Renault en BAR, de sport kapot maken, omdat ze slecht werk leveren. Dat is de waarheid hierover. Het is niet aan Ferrari om te verliezen, maar aan de andere teams om te winnen."

Het meest schadelijke vindt Mosley echter de geruchten dat Ferrari meer geld zal krijgen, omdat het team nu al een nieuw akkoord voor na 2007 heeft getekend. Tezamen met het verhaal dat Ferrari het grootste budget in de Formule 1 heeft gehad de afgelopen tien jaar, noemt hij die argumenten een grote facade. Ferrari heeft volgen de FIA-president alleen maar een hoger budget omdat daarbij de ontwikkeling en bouw van de motor zit inbegrepen. Bij andere topteams wordt die ontwikkeling betaald door sponsoren of partners.

Problemen rondom release WoW

Ondanks een lange beta-test en de ervaringen uit Amerika heeft Blizzard het toch weten te presteren om de release van World of Warcraft in Europa redelijk te verprutsen. Mensen vinden op dit moment hinder van een aantal vervelende problemen.

In Europa wist WoW bij veel mensen populair te worden vanwege de betalingsmethoden die er geboden werden. Je bent bij deze MMORPG niet langer gebonden aan het gebruik van een credit card, maar je kunt zogenaamde time cards kopen. Deze time cards zijn een soort pre-paid kaartjes die je recht geven om een bepaalde periode te spelen. Maar nu blijkt dat je bij je registratie wel een credit card nodig hebt en je je niet kunt registreren met een time card. Begin maart zullen de time cards pas in de winkels liggen en pas vanaf dan is het ook mogelijk om te registeren met een time card. Een flink aantal spelers zit nu dus op een houtje te bijten met het spel op hun schoot. Het schijnt dat Blizzard aan een oplossing werkt.

Een tweede probleem is op dit moment de registratie zelf. Je kunt je simpelweg niet meer registreren, omdat de servers overbelast zijn en constant foutmeldingen geven. Dit probleem zal zich langzaam oplossen, zodra er zich minder mensen proberen te registreren.

[update]Er valt nu op dit moment te lezen dat men de registratiepagina's offline heeft gehaald, vanwege alle problemen. They're looking into it....[/update]Veel gamers zitten nu met deze doos op hun schoot te wachten

Schalken verliest kwartfinale Marseille

Sjeng Schalken heeft de kwartfinale tegen Ivan Ljubicic op het toernooi van Marseille verloren.

Na gewonnen te hebben van Davydenko en Haehnel moest Schalken in de kwartfinale spelen tegen de Kroaat Ivan Ljubicic. Een lastige tegenstander want Ljubicic stond dit jaar onder meer in de finale in Quatar en haalde vorige week de halve finale in Milaan.

De eerste set ging gelijk op. Beide spelers leverden één keer hun service in, maar Ljubicic brak Schalken op 4-3 voor de tweede keer. Bij 5-3 serveerde hij de set uit: 6-3. In de tweede set begon Schalken goed door Ljubicic gelijk te breken en naar 2-0 uit te lopen. Helaas werd hij gelijk weer teruggebroken en bij 2-2 nog een keer. Schalken kon niet meer terugbreken en Ljubicic serveerde bij 5-4 de wedstrijd uit en haalde de wedstrijd binnen met 6-3, 6-4.

Toch kan Schalken tevreden terugkijken op het toernooi. Na een 2004 vol met blessures gaat het steeds beter en begint hij weer wedstrijden te winnen. Volgende week speelt Schalken mee met het ABN Amro toernooi.

Gemeente moet verplicht naar jongeren luisteren

Annetsje schreef voor ons via de nieuws-submit her volgende bericht:

Burgemeester, wethouders en raadsleden van de Friese gemeente Tytsjerksteradiel zijn verplicht om naar de jongeren te luisteren. Dit omdat de jongerenraad TJAC een 'burgerinitiatief' indiende. Dit houdt in dat in de raadsvergadering van 10 maart de jeugd hun situatie mag vertellen aan B&W en de raadsleden. Zij moeten dan verplicht vertellen wat zij nou aan deze situatie gaan doen.

Een jongerenraad (TJAC) hield in de gemeente een enquête onder alle 2176 jeugdigen over jongerenwoningen. Hieruit kwam naar voren dat 95 procent van de jongeren tussen de 17 en 23 jaar de woningen te duur vond of geen geschikte woning kon vinden. Samen met de partij Dorpsbelangen en welzijnswerk werd hierover een rapport gemaakt met aanbevelingen. Velen van hen willen graag zelfstandig in hun dorp blijven wonen, maar dat is zo eenvoudig nog niet.

Voorzitter Jan Lammert Sijtsema van de gemeenteraad gaf in een eerste reactie aan dat het nu 1-0 voor de jongeren staat. Het is de eerste keer in Nederland dat jongeren met succes een burgerinitiatief indienen.

Miller stopt na dit seizoen

Reggie Miller van de Indiana Pacers zal aan het eind van dit seizoen zijn schoenen aan de wilgen hangen.

Na 18 seizoenen in de NBA vindt Miller (39) het welletjes, zo meldde zijn zus donderdagavond op TNT. Er was al veel speculatie over de toekomst van Miller de afgelopen paar weken, maar hij heeft nu de knoop doorgehakt. Miller speelde zijn gehele carrière bij de Indiana Pacers.

Miller is één van de beste schutters uit de NBA. Hij is nog steeds houder van het NBA-record van het aantal gemaakte driepunters. Hoogtepunt uit zijn carrière is wellicht het bereiken van de NBA finals in 2000. Deze werd uiteindelijk gewonnen door de LA Lakers.

Veel 'vreemdgangers' tijdens Valentijn

Een groot deel van de Nederlanders gaat met Valentijn 'vreemd'. Ruim eenderde (35,6 procent) van de mensen stuurt met Valentijn een kaartje of geschenkje naar iemand anders dan zijn of haar eigen partner.

Bovendien gaf ook tien procent aan wel iets naar iemand anders dan hun eigen partner te willen sturen, maar dit niet te durven.

Onder de Valentijnsboodschappen is de traditionele kaart nog steeds het meest populair. 33 procent van de ondervraagden op de site vanharte zegt een kaart te gaan versturen. Maar ook SMS en e-mail zijn in opkomst (samen goed voor 25 procent). Bijna 20 procent van de respondenten geeft een cadeautje of besteedt op een andere manier aandacht aan Valentijnsdag.

Take Two blijft rechten voor games kopen

Het label 2K Games, dat in het bezit is van Take Two, blijft maar de rechten voor nieuwe gameseries kopen. Eerder kochten ze al de rechten voor Elder Scrolls IV en de rechten voor het publishen van Civliziation zijn ook al in het bezit van Take Two.
In oktober heeft SCi aangekondigd dat een "mystery publisher" de rechten had gekocht voor 3 van hun games: De nieuwe Conflict (Global Terror), het volgende deel in de Carmageddon-reeks en een game bij de film "Reservoir Dogs" van Quentin Tarantino. Take-Two heeft vandaag duidelijk gemaakt dat het de "mystery publisher" is.

Conflict: Global Terror komt deze herfst voor PC, PS2 en Xbox naar Amerika. Wanneer de game naar Europa komt is nog niet bekend. De vorige titel in de serie werd ook al gepublished door een label van Take-Two, genaamd GlobalStar Software.

Op het moment wordt dus gewerkt aan een nieuwe Carmageddon-titel. De game heet voorlopig nog Carmageddon 4 en komt ook deze herfst naar Amerika op de PC, PS2 en Xbox. Over de game is nog niks bekend, maar als men de serie trouw blijft, zal er weer veel bloed worden vergoten.

In de game Reservoir Dogs wordt de speler geïntroduceerd in de criminele wereld die is gecreëerd in de gelijknamige film door Quentin Tarantino. De game komt in 2006 uit.

Blangé geen kandidaat-bondscoach meer


Oud-volleybalinternational Peter Blangé is niet meer in beeld om bondscoach te worden van het Nederlandse mannenvolleybalteam. De Nederlandse volleybalbond NeVoBo heeft dit vrijdag in een persbericht laten weten.

Na een aantal gesprekken zijn de beide partijen tot de conclusie gekomen dat een combinatie van het coachschap van Ortec.Nesselande en de functie van bondscoach niet ideaal is.

Blangé was al eerder in de picture om Bert Goedkoop als fulltimer op te volgen, maar Hij gaf toen de voorkeur aan Nesselande. De NeVoBo zei vrijdag dat ze nog steeds de voorkeur geven aan het aanstellen van een fulltime bondscoach tot en met de olympische Spelen van 2008.

SBS6 komt met 'super-aso serie'

Televisiezender SBS6 komt volgende maand met een nieuwe tv-serie op de proppen over aso-gezinnen getiteld Probleemwijken. De beelden zijn dermate 'schokkend' dat de tv-uitzendingen omtrent de Tokkies erbij in het niet vallen.

De zender heeft voor de serie in een zevental probleemwijken gefilmd, waaronder in 'Woensel-West' in Eindhoven, 'De Bartjes' in Den Bosch, 'Duindorp' in Den Haag en de 'Wielenpolle' in Leeuwarden. De 'hoofdrolspelers' die in beeld worden gebracht zijn lieden die schijt aan alles en iedereen hebben en om de haverklap voor de rechter staan. In beeld worden gebracht onder meer: onderlinge scheldpartijen, openlijk racistisch gedrag van bewoners, doorlopend drankmisbruik en het met elkaar bekijken van pornofilms.

'Probleemwijken' start op dinsdag 1 maart om 21.55 uur. Daarna vervolgt SBS6 de serie wekelijks vanaf donderdag 10 maart om 21.55 uur.

Programma HCE (Week 6)

Hieronder vind je het programma van de wedstrijden in de Holland Casino Eredivisie van komend weekend.

Programma Holland Casino Eredivisie (Week 6)
DagTijdThuisTegenstanderVoor Tegen
vr20.00FC GroningenVitesse -
.
za19.30AZPSV -
za19.30Roda JCsc Heerenveen -
za19.30RBC Roosendaal FC Utrecht -
za20.00FC TwenteRKC Waalwijk -
.
zo12.30NAC BredaAjax -
zo14.30FeyenoordWillem II -
zo14.30NECADO Den Haag -
zo14.30FC Den BoschDe Graafschap -

Jodenhaat in Engeland toegenomen

In Groot-Brittannië heeft zich vorig jaar een recordaantal van 532 anti-joodse (anti-semitische) incidenten voorgedaan. Dat is een stijging van 42% ten opzichte van 2003 en ver boven het oude record van 405 incidenten in 2000. De jodenhaat variëerde van fysiek geweld tot uitschelden en vandalisme.

De zwaarste gevallen betroffen de mishandeling van een joodse vrouw door drie buren die hadden gezien dat zij post in het Hebreeuws ontving en de mishandeling van een joodse tiener door een groep die daarbij anti-semitische scheldwoorden bezigde.

De opleving van het anti-semitisme is volgens onderzoekers een gevolg van de opgelopen spanningen in het Midden-Oosten.

[upd] Treinbotsing in Rotterdam

En opnieuw herschreef Ali Salami een bericht, alvorens dit ons via de nieuws-submit te melden:

In Rotterdam zijn vanmorgen om tien over zeven twee treinen op elkaar gebotst. Beide treinen zijn hierbij ontspoord. Bij het ongeluk vielen geen gewonden.

De sneltrein van Rotterdam naar Utrecht reed bij Diergaarde Blijdorp op de stoptrein naar Gouda Goverwelle. De botsing vond tien minuten na vertrek van beide treinen plaats. Door het ongeluk rijden er tussen Rotterdam en Rotterdam Alexander geen treinen.

update
Kijk hier naar enkele foto's van iemand die in een van de treinen zat.

Davids heeft spijt van overgang

Edgar Davids heeft laten doorschemeren dat hij spijt heeft van zijn overgang naar Internazionale. De middenvelder, die afgelopen zomer overkwam van Juventus krijgt amper een basisplaats in de ploeg van trainer Roberto Mancini.

"Ik had niet verwacht zo weinig te spelen, anders was ik denk ik niet hiernaartoe gekomen. Maar goed, de beslissing is aan Mancini hoe en wanneer hij me wil inzetten. Ik blijf doordeweeks keihard werken en uiteraard hoop ik vanaf nu vaker te spelen," aldus de Nederlander.

Afgelopen week werd de Nederlander niet opgeroepen voor de oefenwedstrijd van het Nederlands elftal tegen Engeland. Zondag kreeg hij echter weer een basisplaats van coach Mancini.

Kamer wil softwarepatenten van Europese agenda

Icoon Digital nieuwsDe Nederlandse politiek wil dat de regering protesteert tegen het Europese voornemen het onderwerp softwarepatenten als hamerstuk af te handelen. Het onderwerp moet tijdens een bijeenkomst van de Europese Raad van ministers op 17 februari worden aangenomen. Vermoedelijk zullen ook Duitsland en Denemarken tegen behandeling zijn.

De motie van SP-Kamerlid Arda Gerkens werd gisteren met een krappe meerderheid van 71 tegen 69 stemmen aangenomen. De SP kreeg in het debat steun van PvdA, GroenLinks, D66, ChristenUnie en LPF. CDA, VVD en SGP stemden tegen. Staatssecretaris van Economische zaken Karien van Gennip (CDA) liet weten niet happig te zijn op uitvoer van de motie. Hoewel ze mogelijke stappen van de Europese Raad onverstandig noemde, stelde ze dat ze het Voorzitterschap van de Raad niet voor de voeten wilde lopen.

Het Europees Parlement verklaarde vorig jaar onder bepaalde voorwaarden niet tegen de softwarepatentenrichtlijn te zijn. De Europese Raad van ministers nam echter amendementen van het parlement niet over en ging door met zijn eigen versie van het voorstel, dat onder verantwoording van voormalig EU-commissaris Frits Bolkestein werd opgesteld. Indien het voorstel van de agenda wordt gehaald dan zal mogelijk de discussie van voren af aan worden behandeld, zodat ook de tien nieuwe EU-lidstaten zich kunnen verdiepen in de materie.

Nederlandse coach gewild in België

De namen van Co Adriaanse en Huub Stevens worden veelvuldig genoemd als mogelijke nieuwe trainers bij de Belgische topclubs Anderlecht en Club Brugge. Supporters van de clubs zien met name Adriaanse graag komen.

Bij Anderlecht neemt Franky Vercauteren tot het seizoen de taken over van de ontslagen hoofdcoach Hugo Broos over. Anderlecht zal in de tussentijd rondkijken of het een gevestigde naam kan strikken voor volgend seizoen. Onder de supporters worden Co Adriaanse, Huub Stevens en Erik Gerets veel genoemd als kandidaten. Stevens en Adriaanse hebben beiden een aflopend contract, bij respectievelijk 1. FC Köln en AZ.

Bij Club Brugge is het nog de vraag of Trond Sollied na dit seizoen wil doorgaan. Er wordt dan ook al druk gespeculeerd over een mogelijke nieuwe trainer. Naast dat Adriaanse veel wordt genoemd, worden hier Belgische trainers als Jan Ceulemans, Johan Boskamp en Paul Put ook vaak genoemd.

MPAA haalt LokiTorrent.com uit de lucht

Munagah en leviathanfd hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Digital nieuws De populaire BitTorrent website LokiTorrent.com is door de Motion Picture Association of American (MPAA) uit de lucht gehaald. De site had eerder nog laten weten de strijd met de MPAA aan te gaan, en vroeg bezoekers geld te doneren voor de rechtszaak. "Er zijn websites die legale downloads aanbieden. Maar niet deze", zo valt nu onder andere op de website te lezen.

LokiTorrent startte de inzamelingsactie direct na het ontvangen van een dreigbrief van de MPAA. Volgens schattingen zou er ongeveer 30.000 dollar per maand nodig zijn om de advocaten te kunnen bekostigen. Tot de sluiting van de website was er 40.000 dollar opgehaald. De beheerder van de website, Edward Webbers, is nu akkoord gegaan met de betaling van een schikking. Het is onduidelijk wat er met de opgehaalde 40.000 dollar is gebeurd.

De schikking die Webbers met de MPAA heeft getroffen houdt niet alleen in dat zijn website uit de lucht gehaald is. Hij moet ook alle gegevens van zijn website, waaronder de logbestanden, aan de auteursrechtenwaakhond afstaan.


Een gedeelte van de boodschap die de MPAA op LokiTorrent.com heeft geplaatst

Nederlanders niet trots op hun eten

kameleonje had ons via de nieuws-submit te melden:

Nederlanders zijn van alle Europeanen het minst trots op hun eigen keuken. Dat blijkt uit een onderzoek van het Britse onderzoeksbureau MORI onder 5500 Europeanen. Italianen zijn juist wel heel chauvinistisch wat betreft hun eten.

89 procent van de Italianen eet het liefst Italiaans. Ook de meeste Spanjaarden (85 procent) en Fransen (76 procent) houden vooral van hun eigen gerechten. De Duitsers en Engelsen volgen, de Nederlanders sluiten de rij.

De Europeanen eten het liefst Italiaans. Daarnaast zijn Chinees en Frans ook populair. Honderd procent van de ondervraagden in Baskenland en de naburige regio Rioja zei de voorkeur te geven aan Spaanse gerechten. In Madrid was dat slechts 62 procent. Slechts een op de vijf Londenaren houdt het meest van Engels voedsel.

Games delen met andere PSP's

Ook de PSP lijkt in staat te zijn games naar andere PSP's te uploaden.

In de (voorlopgie) handleiding van de PSP blijkt het volgende de staan:
game sharing - You can play games that support Game Sharing. For details refer to the software manual supplied with the game.

Tot nu toe was er nog geen enkel spel dat hier gebruik van maakt, dus had je niet veel aan bovenstaande info. Gelukkig is er nu een game die het wel ondersteunt.

Namco Japan heeft aangekondigd dat de gamepack Namco Classics hier gebruik van zal maken.

Namco Classics stelt je PSP in staat één of meerdere van de games in het RAM geheugen van een andere PSP te uploaden. Na het uitzetten of resetten van die PSP ben je het dus weer kwijt. In de gamepack zitten de spellen Pac-Man, Ms. Pac-Man, Galaga, Galaxian, Rally-X, New Rally-X en Dig Dug. Verdere informatie is op de Japanse Namco Website te vinden.

RTL wil verder met Barend en Van Dorp

Icoon Media nieuwsTelevisiezender RTL hoopt ook in het volgende seizoen de dagelijkse talkshow van Frits Barend en Henk van Dorp te kunnen uitzenden. De zender heeft het duo een aanbieding gedaan om nog een jaar door te gaan met hun populaire programma. Barend en Van Dorp zouden positief gereageerd hebben.

Lange tijd leek het erop dat de 64-jarige Henk van Dorp wilde stoppen met het praatprogramma. Onlangs besloot hij echter toch nog voldoende energie te hebben om verder te gaan. Aan het eind van deze maand zullen de twee verder spreken met de tv-zender over een mogelijke contractverlenging.

Tientallen doden na dambreuk Pakistan

Ali Salami had ons via de nieuws-submit geheel herschreven te melden:

Een dambreuk in Pakistan heeft donderdag aan zeker 70 mensen het leven gekost. Meer dan zevenhonderd mensen worden nog vermist. Het leger is ingezet voor een reddingsoperatie.

De dam, nabij de kustplaats Pasni, begaf het na zware regenval. Pasni en nog vijf andere dorpen kwamen vervolgens onder water te staan. Veel mensen verdwenen met het woeste water de Arabische Zee in.

Al een week is het enorm slecht weer in Pakistan. Het land wordt geteisterd door de zwaarste regen- en sneeuwbuien in 16 jaar. Volgens meteorologen wordt het weer de komende dagen nog slechter.

E.A. krijgt leerstoel op Universiteit van California

Gamen heeft een nieuwe officiële status bereikt afgelopen dinsdag.
Electronic Arts heeft nu een leerstoel op de USC (University of Southern California) voor de studie van interactieve entertainment.

Bing Gordon, Chief Creative Officer en mede-oprichter van Electronic Arts (Research) is de eerste die de functie zal vervullen op de USC School of Cinema-Television. Hier zijn al lessen te volgen in animaties, digitale kunst en interactieve media.

De leerstoel zal telkens bezet worden voor een duur van één of twee jaar door een leider in de industrie van interactieve entertainment. Deze persoon zal als gast-professor optreden.

Directrice Elizabeh Daley van USC sprak over een historisch gebeuren. "Bing is al meer dan 20 jaar één van de topmensen in de gamesindustrie." Tevens heeft hij bijna elke EA-game mee helpen ontwikkelen.

Verdere activiteiten van Gordon zijn het doceren van een "Video game Prototype Design" class op Stanford University en lid van de Urban School of San Francisco.

Of je ooit kunt afstuderen op games valt nog te bezien.

Negatieve balans PSV in Alkmaar

Zaterdagavond spelen de nummers één en twee van de eredivisie, PSV en AZ, voor de 64e maal tegen elkaar in competitieverband. Van de voorgaande 53 wedstrijden (27 in Eindhoven en 26 in Alkmaar) won PSV er dertig, speelde het tienmaal gelijk en trok AZ dertien maal aan het langste eind.

Het is wel opvallend dat de Eindhovense club vooral thuis wist te winnen, In Alkmaar was er slechts negen keer winst voor PSV, verloren de Eindhovenaren tienmaal en zeven duels eindigden in een gelijkspel.

De grootste overwinning van PSV uit tegen AZ is van 17 december 2000. Het werd toen 0-5, door doelpunten van Kezman(2), Ooijer, Van Bommel en Kolkka. De grootste nederlaag voor PSV in Alkmaar was op 19 december 1976. De Alkmaarders, die dat seizoen uiteindelijk derde zouden worden achter kampioen Ajax en nummer twee PSV, wonnen met 4-0.

In doelcijfers zien we dat PSV ruim twee maal zoveel gescoord heeft als de club uit de Alkmaarder Hout; 119 tegen 54 doelpunten.

De Alkmaarders hebben dit seizoen tot nu toe een maal verloren, op 21 augustus verloren de Alkmaarders uit tegen PSV met 1-5. Ooijer, De Jong(2) en Park scoorden voor de Brabanders terwijl Ramzi de enige Alkmaarse goal voor zijn rekening nam.

Ruim 1500 Mohammeds breken wereldrecord

Icoon Opmerkelijk nieuwsTussen de 1500 en 2000 Mohammeds hebben in Dubai het record verbroken van de grootste bijeenkomst van mensen met dezelfde voornaam. De Mohammeds staken 375 Spaanse Marias, die in 2003 bijeen kwamen, de loef af. De stad Dubai probeert deze maand tijdens een festival meerdere records binnen te slepen.

De ruim 1500 Mohammeds die zich verzamelden in een park in de stad moesten als bewijs een geboortecertificaat overleggen. Behalve het naamrecord wisten 16.000 schoolkinderen deze week voor Dubai het record 'grootste menselijke vlag' binnen te slepen. In het verleden vonden er ondere andere recordpogingen voor de grootste bidmat en de langste sofa in de stad in de Verenigde Arabische Emiraten plaats.

Urk boos op cabaretière

Cabaretière Jacqueline Kerkhof heeft de gemeente Urk tot woede gedreven omdat ze maandagavond, bij de prijsuitreiking van de Flevolandse sportverkiezingen, de naam van Jezus zou hebben misbruikt. Urk heeft de organisatie van het evenement en de provincie Flevoland een boze brief gestuurd en dreigt de subsidie voor de Flevolandse sportverkiezingen voortaan in te trekken.

Volgens het gemeentebestuur van Urk heeft Kerkhof het vissersdorp en het christelijk geloof meerdere malen belachelijk gemaakt. ''Ze misbruikte daarbij talloze keren de naam van Jezus. De cabaretière beledigde ons doelbewust. Misschien bedoelde ze het niet kwetsend, maar zo kwam het wel over op het college'', aldus een woordvoerder.

De cabaretière zelf zegt niks te begrijpen van de consternatie. ''De gemeente heeft een groot gebrek aan humor. Ik weet dat godsdienstfundamentalisten geen gevoel voor humor hebben, maar dat ze over een woord als Jezus al vallen… Dan moet je het wel heel moeilijk hebben in deze maatschappij.''

Medeorganisator Omroep Flevoland had de tekst vooraf gelezen, en zag ook niet in dat het beledigend over zou kunnen komen. Ook achteraf snapt men de commotie niet.

De organisator Sport Service Flevoland wist vooraf echter niet wat Kerkhof zou zeggen en betreurt de kwestie ten zeerste. ''Deze reactie van Urk was te verwachten. Er waren wel meer mensen boos over het optreden van die cabaretière. Ikzelf ook'', aldus P. Brouwer van Sport Service.

Jacqueline Kerkhof won in 1998 de publieksprijs en de persoonlijkheidsprijs van het Camerettenfestival en toert op dit moment met de voorstelling Vleesbingo door het land.


Kerkhof snapt commotie niet

Motie Hirsi Ali brengt VVD in verlegenheid

Het liberale Kamerlid Ayaan Hirsi Ali zorgde gisteren voor gefronste wenkbrauwen binnen haar fractie door in een debat met minister van Justitie Piet Hein Donner te schermen met een 'motie van treurnis'. De politica betoogde in een spoeddebat dat de minister te weinig doet om met eerwraak bedreigde vrouwen te beschermen.

Het kostte VVD-aanvoerder Jozias van Aartsen enkele uren van overleg met ministers Donner en Verdonk en zijn fractie om vervolgens de schade te beperken. Een dag eerder had Van Aartsen al een stokje moeten steken voor Hirsi Ali's plan om de inlichtingendienst AIVD in te schakelen om eerwraak te bestrijden. "Het levert je weer een middag werk op, maar de getergdheid is nu wel weer gezakt", zei de VVD-leider later.

Collega-politici reageerden kritisch op de solo-actie van het omstreden Kamerlid. "Haar optreden is echt gênant. Ik zou liever een motie van treurnis tegen Hirsi Ali indienen, als dat kon", liet LPF-Kamerlid Margot Kraneveldt weten. "Vrouwen die worden bedreigd met de dood of geweld, schieten hier nul komma nul mee op", stelde Nebahat Albayrak van de PvdA. "Wat gaat er in vredesnaam om in dat hoofd", vroeg Sybrand van Haersma Buma (CDA) zich af. De ministers Donner en Verdonk wisten uiteindelijk de kwestie te sussen door maatregelen te beloven. Deze toezeggingen waren echter slechts een herhaling van eerdere beloftes.

Tweederde Britten aanvaardt huwelijk Charles

Een meerderheid van de Britten accepteert de beslissing van prins Charles om te trouwen met zijn vriendin Camilla Parker Bowles. Gisteren werd bekend dat de 56-jarige kroonprins op 8 april in het huwelijk zal treden. Volgens het onderzoek van dagblad The Daily Telegraph steunt tweederde van de ondervraagden de voorgenomen verbintenis.

Wel vindt 41 procent van de ondervraagden dat Charles zijn recht op de troon moet opgeven ten gunste van zijn oudste zoon William. 37 procent is van mening dat Charles wel zijn moeder koningin Elizabeth mag opvolgen. Royalty-watchers in Engeland denken overigens dat Charles niet eens overweegt om niet de troon te bestijgen.

Ook de Britse media reageren vandaag met instemming op de aankondiging van het huwelijk. "Eindelijk maakt prins Charles van Camilla Parker-Bowles een eerlijke vrouw", schrijft tabloid The Sun. The Daily Express stelt het dramatischer. "Als Charles 35 jaar geleden dapper genoeg was geweest om in te gaan tegen de wensen van het paleis en te trouwen met de jonge, vrijgezelle Camilla Shand, van wie hij hield, was Diana een gebroken hart, en wellicht ook het tragische einde van haar leven bespaard gebleven."

The Daily Telegraph hoopt dat het publiek 'met volwassenheid' reageert op de stap van Charles en Camilla. "Dit zijn echte mensen, geen beroemdheden om uit te jouwen of toe te juichen in een of ander reality-programma op de televisie. De prinsen William en Harry willen naar verluidt dat het paar gelukkig is. Met die wens zouden wij het allemaal hartgrondig eens moeten zijn", stelt de krant in een commentaar.

Van Barneveld kansloos ten onder

kameleonje, Merctam en Ali Salami hadden ons via de nieuws-submit onderstaand herschreven bericht te melden:

Darter Raymond van Barneveld heeft gisteravond op het Masters of Dartstoernooi in Hengelo kansloos verloren van de Brit Phil Taylor. Barney kon met een 4-0 stand in sets zijn pijltjes weer inpakken. Door de ruim vierduizend toeschouwers werd hij vervolgens uitgefloten.

In de wedstrijd, tussen de regerend wereldkampioenen van de twee rivaliserende dartsbonden BDO (Barney) en PDC (Taylor), kwam Van Barneveld niet op gang. Zowel de triples als de doubles wist de Nederlander niet te gooien, waardoor Taylor gemakkelijk kon winnen.

Hoewel Taylor lovende woorden voor zijn tegenstander had, was Van Barneveld zelf minder tevreden. ''Tijdens het ingooien raakte ik wel vijf 180'ers en ik ga het podium op en het is weg. Vanavond was het mijn avond niet,'' aldus de Hagenaar.

-
Zie voor meer sportnieuws Sport.Fok!

Zwitserse zenders weren Michael Jackson

Icoon Media nieuwsDrie radiozenders in Zwitserland hebben besloten de muziek van 'King of Pop' Michael Jackson te bannen. Jackson staat momenteel in de Verenigde Staten terecht vanwege seksueel misbruik van een 13-jarige jongen. Volgens de zenders is er geen sprake van censuur of een boycot, maar wil men de 'gevoelens van de luisteraars sparen'.

Radio Lac, One FM en Lausanne FM vrezen dat luisteraars aanstoot kunnen nemen aan de muziek van Jackson, terwijl de zanger beschuldigd is van pedofilie. De publieke radiozender Radio Suisse Romande (RSR) blijft de muziek van het omstreden popidool gewoon draaien. RSR weerde in 2003 wel de Franse band Noir Desir, nadat leadzanger Bertrand Cantat verantwoordelijk bleek voor de dood van zijn vriendin, de actrice Marie Trintignant.

Michael Jordan aast op eigen NBA-team

kameleonje had ons via de nieuws-submit te melden:

Michael Jordan wil terug komen in de NBA-competitie. Niet als speler, maar als eigenaar van zijn eigen basketbalteam . "Basketbal is nog altijd mijn passie. Als de situatie zich voordoet, sla ik mijn slag", verklaarde de basketballegende Jordan gisteren tegenover The New York Times.

De voormalige superster van de Chicago Bulls sloot z'n indrukwekkende carriere als speler af in 2003. Jordan kreeg vorig jaar al de mogelijkheid een aandeel te nemen in de Charlotte Bobcats, maar dat aanbod sloeg hij af, omdat het hier slechts om een minderheidsaandeel ging. Jordan heeft verklaard slechts geïnteresseerd te zijn indien hij een meerderheidsaandeel in een club kan nemen.

Meer sportnieuws vind je uiteraard op onze FOK!Sport-site!

Britse krijgt celstraf voor aftrekken testikel

Sc0rpi0n, static en Juusjuh hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Een Britse vrouw heeft donderdag een veroordeling tot 2,5 jaar celstraf tegen zich horen uitspreken, omdat zij bij haar oud-geliefde een testikel had afgerukt. Tijdens de rechtszaak bleek dat de 24-jarige vrouw dat had gedaan nadat het 37-jarige slachtoffer tijdens een feestje niet op haar avances inging. Uit woede ging ze hem hierom te lijf en bij de worsteling die daar op volgde rukte ze hem de linkertestikel af.

Uit de verslagvoering tijdens de rechtzaak bleek dat de vrouw de testikel, nadat ze deze had afgerukt, probeerde door te slikken, maar hem uit moest spugen omdat ze er zelf in dreigde te stikken. Een vriend van het slachtoffer ontfermde zich vervolgens over het lichaamsdeel en retourneerde het vervolgens aan de ongelukkige eigenaar met de woorden: "Dit is van jou".

De vrouw bekende schuld aan het voorval, en verklaarde dat de man hun relatie kort voor het feestje beëindigd. In een verklaring van het slachtoffer, die bij afwezigheid van de man zelf in de rechtszaal werd voorgelezen, verklaarde deze dat het voorval zijn leven had verwoest.

Onderzoek naar 'tasjesdief'-spreekkoren

Ali Salami herschreef voor ons dit bericht (dank u!), alvorens dit via de nieuws-submit te melden:

De spreekkoren die zondag tijdens de competitiewedstrijd tussen FC Utrecht en NAC door het stadion schalden, krijgen toch een staartje. De aanklager betaald voetbal van de bond is een vooronderzoek begonnen.

Supporters van FC Utrecht riepen tijdens de wedstrijd 'Diba is een tasjesdief', hiermee verwijzend naar de jongen die in januari na de diefstal van een tas is doodgereden. De spreekkoren waren gericht tegen de Marokkaanse middenvelder Anouar Diba van NAC, die eerder bij FC Utrecht voetbalde.

In overleg met Diba bepaalde scheidsrechter Blom dat de wedstrijd kon doorgaan, maar de aanklager wil NAC en FC Utrecht toch over het voorval horen. Beide clubs hebben twee weken de tijd om een reactie te geven, daarna bepaalt de aanklager of er verdere actie nodig is.

Meer voetbalnieuws vind je natuurlijk op onze FOK!Voetbalmanager!

Stel gooit baby uit rijdende auto

Nabij Miami, in de Amerikaanse staat Florida, is donderdag een pasgeboren baby uit een rijdende auto gegooid. De kleine is in kritieke toestand opgenomen in een ziekenhuis, maar zijn toestand is sindsdien sterk verbeterd.

De baby werd door een vrouw naar de politie gebracht. Zij vertelde de agenten dat ze rond 14:30 in een woonwijk in Fort Lauderdale reed, toen ze een man en een vrouw in hun auto zag ruziemaken. De twee, naar schatting niet veel ouder dan twintig jaar, gooiden vervolgens iets uit de wagen. Het pakketje landde in het gras naast de weg.

De vrouw zag het pakketje bewegen, waarop zij stopte. Ze dacht misschien jonge hondjes of katten te vinden, maar in plaats daarvan vond ze een kleine jongen. "De baby had een plastic zak over zijn hoofd," aldus sheriff Ken Jenne. Aan het kind, dat naar schatting minder dan een uur oud was toen hij op straat werd geworpen, zat de navelstreng nog vast.

De politie heeft een omschrijving van het stel en hun auto vrijgegeven en vraagt burgers om hen te helpen vinden.

de baby, na onderzoek in het ziekenhuis
De baby, in het ziekenhuis getoond aan de pers.

Met dank aan Ali Salami voor het vertalen en Juusjuh en macromarkt.nl voor het submitten van dit bericht!

Online adventure als inleiding op Still Life

Op 14 april komt de adventure Still Life van Microïds in de winkels te liggen voor PC en Xbox. Voor iedereen die daar niet op kan wachten hebben The Adventure Company en Microïds een zoethoudertje bedacht: een "web driven Extended Reality experience" als inleiding op het spel.

Het is de bedoeling dat spelers op zoek gaan naar aanwijzingen die op diverse websites verborgen zijn. De Extended Reality experience zal uit drie delen bestaan die zich zowel voor als na de launch van het spel zullen afspelen. De hoofdpersoon van zowel Still Life als deze inleiding is Victoria McPherson, een FBI-agente. Via bestanden op haar computer krijg je de eerste aanwijzingen en feiten voorgeschoteld.

Op allerlei andere websites, die speciaal voor het online adventure zijn ontworpen maar eruit zien als echte websites, moet je proberen de seriemoordenaar uit haar laatste zaak te vinden. Tenslotte ontrafel je een eeuwenoude samenzwering die verschillende generaties van de McPherson-familie heeft beïnvloed. Nadat je het het spel gespeeld hebt kun je weer verder met het online mysterie om nog dieper op de zaak in te gaan en enkele personages, die alleen in het online avontuur en niet in het spel zelf voorkomen, te leren kennen.

Op de website van Still-Life zal het online speurwerk binnenkort beginnen.

In Still Life onderzoekt Victoria McPherson een serie moorden in Chicago. Er zijn al vijf slachtoffers gevallen en ze heeft nog geen enkele bruikbare aanwijzing. Als ze om even op adem te komen een bezoekje brengt aan haar vader ontdekt ze oude documenten van haar opa, die detective was. Een zaak waar hij zeventig jaar geleden in Europa aan werkte blijkt griezelig veel overeenkomsten te vertonen met haar huidige zaak...'Van the Man' ooit terug naar PSV

De liefde voor PSV zit diep bij Ruud van Nistelrooij. De aanvaller laat in het programma FC Brabant van Omroep Brabant weten ooit terug te willen keren bij de Eindhovense club.

Van Nistelrooij vertrok in 2001 van PSV naar Manchester United. In Engeland heeft de spits nog een contract tot 2008. Daarna zou een terugkeer naar Eindhoven een mogelijkheid kunnen zijn, aldus Van Nistelrooij. "Beloven kan ik niks, maar terugkeren bij PSV is zeker een reële optie".

NAC: bezoekers moeten minder juichen

NAC Breda komt met een opmerkelijk plan. De club wil dat de supporters van de tegenpartij ingetogen gaan juichen.

Het gaat in dit geval om de fans van de bezoekende partij die niet in het vak voor de uitsupporters zitten. NAC-directeur Van der Hoeven: "'Het komt regelmatige voor dat fans van de bezoekende clubs niet in het voor hen bestemde uitvak zitten. Als ze zich gedeisd houden is dat ook geen probleem, maar als ze gaan provoceren willen we in het vervolg gaan optreden".

NAC Breda wil met deze maatregel voorkomen dat er door uitbundig gejuich van bezoekende supporters rellen ontstaan op de tribunes, zoals in het verleden wel gebeurde. Supporters die zich niet aan de regels houden lopen het risico uit het MyCom-stadion te worden verwijderd.

Hoyzer geschorst door DFB

Naar aanleiding van het omkoopschandaal heeft de Duitse voetbalbond DFB arbiter Robert Hoyzer geschorst. Als reden geeft de bond 'ernstig onsportief gedrag'.

De straf van de DFB zal waarschijnlijk niet de laatste zijn voor de 25-jarige Hoyzer. Tegen de scheidsrechter loopt een strafrechterlijk onderzoek, net als tegen 25 andere mensen, waaronder drie arbiters en veertien voetballers. Hoyzer heeft zelf inmiddels laten weten te zullen stoppen met fluiten.

'Ricksen wijst aanbod Feyenoord af'

Fernando Ricksen heeft een aanbieding van Feyenoord naast zich neergelegd. Volgens zijn zaakwaarnemer Henk van Ginkel wil de verdediger van Glasgow Rangers nooit meer in de Nederlandse competitie voetballen.

Ricksen staat in de belangstelling van verschillende Engelse Premiership clubs, waaronder Everton. Mark Wotte, technisch directeur van Feyenoord, gaf tegenover de Engelse krant Daily Mail toe dat de Stadionclub Ricksen heeft benaderd. Volgens Wotte is de belangstelling van de Engelse clubs echter vooral financieël aantrekkelijker.

De huidige club van Fernando Ricksen, Glasgow Rangers, wil graag van de diensten van de verdediger gebruik blijven maken. Met de komst van Barry Ferguson ziet de toekomst van Ricksen in Glasgow er een stuk rooskleuriger uit dan een jaar geleden. Toen werd de ex-international nog op de transferlijst geplaatst.

Stroomstoring legt XS4ALL plat

mr_koffie had ons via de nieuws-submit te melden:

Internetprovider XS4ALL heeft vanaf ongeveer 19:00 uur gisteravond al last van een stroomstoring in haar serverruimtes. Hierdoor zijn webservers, mailserver en andere diensten van de provider slecht bereikbaar.

XS4ALL maakte in de loop van de avond bekend dat ze deze nacht tussen 02:00 uur en 05:00 uur zullen beginnen aan noodonderhoud aan de stroomvoorziening. Hiervoor zal de stroom onderbroken worden voor alle XS4ALL diensten gedurende ongeveer twee uur.

Huwelijk van Britney Spears in zwaar weer

Vanwege een enorme ruzie over geld gerelateerde zaken zou het einde van Britneys tweede huwelijk binnenkort te verwachten zijn, aldus intimici. La Spears en hubbie (tevens ex-danser) Kevin Federline zijn slechts vijf maanden getrouwd.

Een torenhoge rekening zou Britney hebben gevonden, een rekening waaruit blijkt dat Kevin ruim vijfduizend dollar zou hebben verbrast tijdens een feest-weekendje in Las Vegas.

Kevin - 26 jaar jong - is ook al een tijd niet meer in het openbaar gespot met zijn vrouw, zijn trouwring draagt hij ook niet meer. "Kevin gedraagt zich al als een jongen die vrijgezel is", zo meldt een bron in Touch magazine.

Insiders zijn tot de conclusie gekomen: het huwelijk tussen deze twee staat op springen.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #953
special
Weekend gifdump #121
special
VrijMiBabes #160 (not very sfw!)
special
Foto's om je op te vrolijken - Fun Saturday #160
special
Random Pics van de Dag #952
review
Street Fighter 6
©FOK.nl e.a.