Interview: The Go! Team


Na kennis te hebben gemaakt met de rest van de bandleden en een hoop tweaken van de knoppen, word er eindelijk gestart met spelen. Nu pas wordt duidelijk wat Ian bedoelde met “Eclectisch”; trompet samples uit foute Amerikaanse politie series van de jaren 70 en de slechte zang van Ninja (wat meer op chanten lijkt) vallen bij elkaar en vormen samen een verbazingwekkend vette sound.
Volgens Ninja is er iets mis met haar microfoon en monitor, maar ze wordt al snel gesust door hun tourmanager met “dat het wel meevalt in de zaal”.

Dat “The Go! Team” als U.K. indie-band een imago heeft om hoog te houden blijkt wel als ze een aanbod krijgen van McDonalds om een van hun nummers te gebruiken in een commercial. Resoluut werd deze vraag door Ian naar plekken gestuurd waar de zon niet schijnt. Ze moeten niks van die onzin hebben, wat misschien maar goed is ook.

Terwijl hier eigenlijk het interview wel klaar was, wilde ik ook wel bij London Calling blijven kijken naar hun optreden. Het blijkt een exclusief feest van 3 voor 12 te zijn, maar gelukkig was Sam het daarmee niet eens en werd ik prompt op de gastenlijst gezet.