FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 30 november 2004

Turkse premier Erdogan 'Europeaan v/h Jaar'

atlantic had ons via de nieuws-submit te melden:

De Turkse premier Recep Erdogan is tot Europeaan van het Jaar uitgeroepen. Het weekblad European Voice houdt deze internetverkiezing jaarlijks. De premier kreeg de prijs in Brussel omdat hij Turkije op de weg naar de EU heeft gebracht. Erdogan zei in een reactie dat "Turkse toetreding bewijst dat Europa een continent is waar samenlevingen zich verzoenen en niet botsen. De mensen die mij hebben gekozen, sturen deze boodschap naar de wereld,"

De Ierse premier Bertie Ahern werd 'Europees staatsman van het jaar'. Hij loodste dit voorjaar de nieuwe Europese grondwet door een vergadering van EU-regeringsleiders. 'Europees Commissaris van het jaar' is de Duitser Günter Verheugen geworden, die verantwoordelijk is voor de toetreding van tien nieuwe lidstaten tot de EU in mei. De titel van 'europarlementariër van 2004' is weggelegd voor de Duitser Hans-Gert Poettering. Hij eiste dit voorjaar met succes dat de voorzitter van de Europese Commissie voortaan voortkomt uit de politieke partij die de Europese Parlementsverkiezingen heeft gewonnen.

Eurocommissaris Frits Bolkestein, europarlementariër Paul van Buitenen en oud-europarlementariër Johanna Boogerd-Quaak waren ook genomineerd. Zij vielen echter buiten de prijzen.


De Turkse premier Erdogan

Voetbalclub vermoorde jongen riskeert straf

De voetbalclubs AFC Quick 1890 en Hoogland riskeren straffen nadat alle teams van de beide clubs afgelopen weekend weigerden te spelen. De clubs herdachten zaterdag Frank Hermsen, die anderhalve week terug op 19-jarige leeftijd overleed nadat hij ernstig was mishandeld. De Amersfoorter speelde voor Quick en kwam eerder uit voor Hoogland.

Volgens de reglementen van de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) hadden de clubs, met uitzondering van het eerste elftal van Quick (waar Hermsen in speelde), echter gewoon moeten spelen. Dit omdat Hermsen al voor het weekend was begraven. De tuchtcommissie van de KNVB zal zich deze week over een mogelijke straf buigen.

Evenement: Dance4Life - Backstage met SunChaser

Tijdens het evenement Dance4Life, dat afgelopen zaterdag voor de eerste keer werd gehouden in het Arnhemse Gelredome, werd niets aan het toeval overgelaten. Tienduizend scholieren hadden een plaatsbewijs verdiend door minimaal vijftig euro per klas op te halen voor de stijd tegen aids, ze werden gebracht door grote touringcars van ConneXXion en de artiesten die optraden waren hot. De organisatie had alles tot in de kleinste details onder controle. En FOK! was erbij, als enige medium voorzien van een geelgekleurd All Area polsbandje!

Dance4Life


Foto's Bart Burghgraef

Legionella op Amsterdamse studentenboot

Op studentenwoonboot Rochdale One in de Amsterdamse Houthavens is de legionellabacterie aangetroffen. In de waterinstallatie van het voormalige cruiseschip werd een verhoogde concentratie bacteriën gemeten. Bewoners, GG&GD en de Gezondheidsinspectie zijn inmiddels geïnformeerd.

De bewoners van de boot lopen geen risico. Ze kunnen echter de komende weken niet douchen, omdat de douches door de eigenaar onklaar zijn gemaakt. De Rochdale One, die aan bijna tweehonderd studenten onderdak moet bieden, kwam anderhalve maand geleden al in het nieuws vanwege brandgevaar. Inmiddels is aan de veiligheidsvoorwaarden van de brandweer voldaan.

Studentenboot Rochdale One
De boot voordat deze aanmeerde in de Houthavens

13-jarige spant kort geding tegen Staat aan

Icoon Binnenlands nieuwsWegens het onthouden van een passende opvang heeft de 13-jarige Tim Wray een kort geding aangespannen tegen de Staat. Momenteel zit de jongen vast in een jeugdgevangenis wegens een inbraak.

13 december zal de jongen waarschijnlijk weer vrijkomen, nadat hij een al een tijdje vastzit in de jeugdgevangenis. Hier zat hij wegens inbraak, naar eigen zeggen omdat hij honger had. Wanneer hij vrijkomt, zal hij wederom geen verblijfplaats hebben. Tim Wray is een zoon van een drugsverslaafde moeder, die in het buitenland verblijft. Zijn vader is aan een overdosis drugs overleden. Wray verbleef sinds zijn vijfde jaar in kindertehuizen, pleeggezinnen en zwierf op straat in Amsterdam.

Media Markt gekozen tot beste winkelketen

geldropse_polleke had ons via de nieuws-submit te melden:

Nederlanders vinden Media Markt de beste winkelketen. De Duitse keten stoot hiermee Hema van de eerste plek af, die vorig jaar nog op één stond. Hema bezet dit jaar de vijfde plaats. Achter Media Markt complementeren Ikea (tweede) en Hennes & Mauritz het podium.

Ook Bijenkorf en V&D zijn minder populair geworden onder winkelend publiek. Dit blijkt uit een onderzoek van het brancheblad Elsevier Retail, de Hogeschool Utrecht en Q&A Research & Consultancy, dat vandaag gepubliceerd werd. Ruim 25 duizend Nederlanders werden ondervraagd.

Men bleek vooral tevreden over het uitgebreide assortiment en de aanbiedingen van Media Markt, gespecialiseerd in consumentenelektronica en huishoudelijke apparaten en pas vier jaar actief in Nederland. Consumenten waren minder positief over de deskundigheid en de service van het personeel, maar dit was niet erg veel anders dan in andere winkels.

Uit het onderzoek bleek verder dan 21 procent van de ondervraagden in het algemeen niet tevreden is over het personeel in de Nederlandse winkels. Zij zouden graag klantvriendelijker en deskundiger personeel zien. Men vindt de winkelmedewerkers vaak opdringerig.

Uitgever voor A Vampyre Story

Enkele ex-werknemers van LucasArts hebben een tijdje geleden een nieuwe studio opgericht, Autumn Moon Entertainment. Zij werken aan een humoristische adventure genaamd A Vampyre Story. Met de graphics zit het alvast goed, die worden onder andere verzorgd door Bill Tyler die ook aan The Curse of Monkey Island werkte.

A Vampyre Story gaat over een beginnend operazangeresje. Zij wordt gekidnapt door een vampier en hij verandert haar ook in een vampier. Haar droom om een bekende ster in de opera te worden blijft echter bestaan en ze heeft er alles voor over om haar droom werkelijkheid te laten worden.

De Duitse firma kCreative heeft nu bekendgemaakt de exclusieve wereldwijde rechten voor het spel te hebben opgekocht. Ze hebben naar aanleiding van het verkrijgen van die rechten een nieuwe publisher (Bad Brain Entertainment) opgericht met als enig doel het uitgeven van adventures. A Vampyre Story moet "rond Halloween van 2005" uitkomen.



Harvard Suck!

Al 121 jaar is er sprake van een grote rivaliteit tussen de studenten van de Amerikaanse Yale en Harvard univeristeiten. Al generaties lang proberen de studenten zich door studentengrappen legendarisch te maken. Dat bleek op 20 november maar weer eens toen bij de jaarlijkse American Football-wedstrijd tussen de beide Ivy League-universiteiten de studenten van Yale een streek flikten die ze bij Harvard niet snel zullen vergeten.

De studenten van Yale, dit jaar gastheer voor de wedstrijd, trokken Harvard-supportersjasjes aan en deden zich voor als leden van het Harvard-aanmoedigingsteam. Bij de ingang deelden ze aan elke bezoeker voor het Harvard-vak een wit of rood papier uit. Samen zouden ze de woorden GO HARVARD vormen.

Net voor de wedstrijd werden door de Harvard-supporters hun papier in de lucht gestoken waardoor de echte boodschap verscheen: "WE SUCK". Een geslaagde missie. Het is echter niet voor het eerst dat deze streek werd uitgehaald. Ruim 40 jaar geleden werd bij een nationale American Football-wedstrijd in Minnesota tussen de toenmalige topclubs Minnesota Golden Gophers en de Washington Huskies een soortgelijke streek uitgehaald.

Vies gejat van de FP, maar desalniettemin blogwaardig . (Bij de link zit overigens een filmpje...)

Kroonprins Filip haalt uit naar Vlaams Belang

De Belgische kroonprins Filip heeft in een interview met het Belgische weekblad Story harde kritiek geleverd op het Vlaams Belang, voorheen Vlaams Blok, en daarmee een politieke rel ontketend. Hij zei onder meer dat de partij van Filip Dewinter België kapot wil maken. Premier Guy Verhofstadt heeft de prins inmiddels teruggefloten.

"In ons land zijn er mensen, partijen zoals Vlaams Belang, die tegen België zijn, ons land kapot willen maken. Ik kan je verzekeren dat ze dan met mij te maken krijgen. Vergis je niet, ik ben een taaie als het moet. Ik laat niet zomaar over me heen wandelen", zo zei Filip in het vraaggesprek, dat plaatsvond tijdens een handelsmissie in China.

"In het buitenland moeten we wel met één mond spreken, als één land naar buiten komen", ging hij verder. "Anders is het gedaan met België, dan bestaan we niet meer. En wie aan België komt, komt aan mij." Volgens hoofdredacteur van Story Louis Van Raak vroeg de prins tot tweemaal toe om zijn woorden exact op te schrijven.

Verhofstadt reageerde snel op de uitspraken en vond ze niet door de beugel kunnen. "Hoewel ik mij kan voorstellen dat de prins zich afzet tegen partijen die de splitsing van het land voorstaan, is dit evenwel niet in overeenstemming met de huidige en vooral de toekomstige constitutionele rol van de prins in ons land", zo zei hij. Verhofstadt noemde het een "emotioneel moment" van de prins.

Vlaams Belang-leider Filip Dewinter reageerde verbolgen op de uitspraken. "Ongehoord en ongezien. De man moet zich houden aan de grondwet en de wetten van het land, hij mag geen politieke uitspraken doen. Dit getuigt van een grote minachting voor de democratie en één miljoen kiezers. Het is duidelijk dat de monarchie zich steeds meer buiten de democratie plaatst", zo zei hij tegen VTM.

Het is uitzonderlijk dat een kroonprins zulke politieke uitspraken doet. Ook in België dient een lid van het koninklijk huis zich neutraal op te stellen. Het Vlaams Belang zal Verhofstadt, die politiek verantwoordelijk is voor uitspraken van de koning en de kroonprins, donderdag in de Kamer om uitleg vragen.


Kroonprins Filip

Nieuw profcontract Jongejan

Ferenc Jongejan (26) heeft een nieuw Amerikaans profcontract afgedwongen. De werper, die voorheen uitkwam voor Chicago Cubs en even bij het Rotterdamse Neptunus te bewonderen was, zal een jaar lang voor de Colorado Rockies spelen.

Jongejan moest na vier seizoenen bij de Cubs naar Nederland uitwijken. De club uit Chicago achtte hem niet geschikt voor triple-A niveau, het niveau waarop haar opleidingsteam speelt. Bij Neptunus pikte de werper vervolgens de Nederlandse titel mee. De Rockies zien in hem een versterking.

'Rwandese troepen vallen Congo binnen'

Rwandese troepen zijn vandaag de Democratische Republiek Congo binnengevallen, zo meldt de Congolese regering. Getuigen ter plaatse hebben dit bevestigd, de militairen zouden al drie dorpen hebben vernield. De Verenigde Naties, die een vredesmacht in Congo heeft, kan vooralsnog niet zeggen of de berichten waar zijn.

Er is al jaren dreiging van een Rwandese inval in Congo. De militairen willen afrekenen met de circa tienduizend Hutu-rebellen die Rwanda in 1994 ontvlucht zijn, toen na een burgeroorlog de Tutsi's de macht grepen in het Afrikaanse land. Rwanda meent dat de VN te weinig doet om de Hutu's in toom te houden. Zij zouden Tutsi's die dicht bij de grens wonen terroriseren.

Rwanda viel in 1996 en 1998 buurland Congo ook al eens binnen. In 1998 veroorzaakte dit een jarenlange oorlog met miljoenen doden.

Rainbow Six 4 aangekondigd

In de lente van volgend jaar moet de nieuwe Rainbow Six game uitkomen op PC, PS2 en Xbox. De working title is nog Rainbow Six 4, maar die kan nog veranderen. De game wordt ontwikkeld door Red Storm Entertainment,de makers van het origineel, en Ubisoft Montreal.

In dit nieuwe deel zal je weer Team Rainbow leiden als Ding Chavez en is het de bedoeling dat je een bio-terroristische dreiging moet voorkomen. In het spel zullen de online mogelijkheden weer volop aanbod komen en dat is misschien de reden dat de GameCube versie wordt overgeslagen deze keer.

Op Worthplaying is alvast een trailer te bezichtigen en we hebben alvast 28 screenshots voor je. De screenshots zijn hier te vinden.



Het balkje in mijn oog

Bijna iedereen heeft er dezelfde uitgesproken mening over: het balkje voor de ogen van Mohammed B. mocht, nee, het móest weg.
"Opsporing Verzocht" had de primeur van het jaar: daar werd de foto van Mohammed minutenlang vertoond, open en bloot, zonder dat vervelende balkje voor zijn ogen. Uiteraard gebeurde dit niet zonder slag of stoot, daar moest eerst een rechter én een kort geding aan te pas komen.
"Maar dan heb je ook wat", moet de AVRO gedacht hebben. Twee miljoen kijkers in ieder geval, twee keer zoveel als normaal.
En vergeet vooral de overige miljoenen niet, want dankzij het baanbrekende werk van de AVRO, in nauwe samenwerking met Justitie, werd Neerlands meest omstreden foto daarna in alle nieuwsuitzendingen getoond, zonder balkje natuurlijk. Of dit wel overeenkomstig de uitspraak van de rechter was, daarover maakt niemand zich druk. De tendens lijkt daarmee gezet. Mocht je het opsporingsprogramma dus gemist hebben, weet je nu tóch hoe Mohammed B. er zonder balkje uitziet.

Wat was de noodzaak om de foto op die manier te tonen? Mohammed B. hoeft immers niet meer opgespoord te worden? Sterker nog, hij zit al gevangen!
"Het is ook niet alleen daarom", licht Dop Kruimel van Justitie toe, "Het tonen van de foto van Mohammed B., zonder balkje, dient niet alleen het onderzoek, maar ook het maatschappelijke belang."
Och ja, we waren het bijna vergeten, de angst, de onrust. Nederland is bang, nog steeds.

Het schiet ook maar niet op met dat onderzoek. Druppelsgewijs komt het naar buiten: Mohammed B. heeft waarschijnlijk deel uitgemaakt van een grotere organisatie, een groep met een terroristisch oogmerk. Maar hoe de samenwerking plaatsvond, waarom en met wie is vooralsnog onduidelijk. Daarom werd besloten een beroep te doen op het geheugen van de brave Nederlandse burger. Geen gemakkelijke opgave, want er zijn inmiddels zo'n vier weken verstreken en bovendien zijn bepaalde getuigenissen vlak na de moord niet betrouwbaar gebleken. Ik benoem er enkele: een oude man, gekleed in een kaftan, zou Theo van Gogh hebben neergeschoten en ook verschillende kapsels en andere uiterlijke - onjuiste - kenmerken passeerden de revue.

De waarheid zal en moet echter boven water komen, hoe dan ook. Mede daarom werd besloten om het balkje te verwijderen, ook om een schokeffect te bewerkstelligen. Mohammed B.'s wandelgangen moeten nu eenmaal worden nagetrokken en gaat het niet goedschiks, dan maar kwaadschiks. Vanwege het maatschappelijke belang.

84 % van de Nederlanders is het hiermee eens. Zij vinden dat Mohammed B. zijn recht op privacy heeft verspeeld. Het is niet niks waarvan hij verdacht wordt. Even een paar zaken op een rijtje: hij wordt ervan verdacht de wapenwet te hebben overtreden, ook verdacht van poging tot moord op enkele politieagenten en omstanders én van de moord op Theo van Gogh.
Verdacht, hè, ik houd even vast aan deze juridische term, want in ons rechtssysteem is het nog altijd zo dat je onschuldig bent zolang je schuld nog niet onomstotelijk bewezen is.

Dankzij datzelfde rechtssysteem mag Mohammed B. zich beroepen op het zwijgrecht. Dat is nu eenmaal vastgelegd in ons aller Wetboek van Strafboek. Er staat ook iets in over het waarborgen van het recht op privacy. Nou ja, vervelend, maar in het geval van Mohammed B. is men daar deels aan tegemoet gekomen, zijn achternaam werd immers niet prijs gegeven.
Een farce natuurlijk, want het overgrote deel van Nederland was daarvan allang op de hoogte, dankzij de affaire met een Limburgse krant en de vele zoekmachines op internet. Dat alles had dramatische gevolgen: alle Mohammed B's, op die manier gevonden, werden het slachtoffer van bedreigingen, scheldpartijen en pesterijen.

Na de uitzending van "Opsporing Verzocht" gisteravond kan Nederland weer gerust zijn. We weten nu hoe Mohammed B. eruit ziet.
En we zullen hem overal tegenkomen: op straat, op school, op pleinen en in supermarkten, in bussen, trams en treinen. We zullen extra aandacht besteden aan jonge, kaalhoofdige allochtonen mét baard en ronde, donkere ogen en vooral aan degenen die zich voortbewegen op een damesfiets, een gebreid of gehaakt alpinopetje dragen en een wijde, beige regenjas.
We zullen ze in de gaten houden. Allemaal. Vanwege het maatschappelijke belang.

Oppositie Oekraïne verlaat onderhandelingen

In Oekraïne heeft de delegatie van oppositieleider Viktor Joesjtsjenko de onderhandelingen met regeringskandidaat Viktor Janoekovitsj verlaten. Het overleg was bedoeld om uit de impasse te komen die is ontstaan na de omstreden uitslag van de presidentsverkiezingen, ruim een week geleden. Oleksandr Zintsjenko, de campagneleider van Joesjtsjenko, beschuldigt de autoriteiten van het onnodig rekken van de onderhandelingen.

Zintsjenko maakte het besluit het overleg te verlaten bekend vlak nadat het Oekraiense parlement een motie van wantrouwen tegen huidig premier Janoekovitsj had afgewezen. De parlementariërs zouden op dat moment zelfs hebben overwogen hun eigen besluit de verkiezingen ongeldig te laten verklaren terug te draaien. Hierop probeerde een deel van de menigte die al dagen lang het plein voor het parlement bezet het gebouw te bestormen. De bestorming was overigens geen groot succes. Wel liet parlementsvoorzitter Volodymyr Lytvyn direct weten dat van herziening van de ongeldigverklaring geen sprake van kan zijn.

Compromis
Janoekovitsj heeft intussen vandaag een compromisvoorstel gedaan aan zijn tegenstander. Deze zou, wanneer hij het presidentschap van de regeringskandidaat aanvaardt, premier kunnen worden in diens kabinet. Joesjtsjenko heeft het voorstel naast zich neer gelegd. Hij wil dat bewezen wordt dat er bij de verkiezingen is gefraudeerd. "De verkiezingen zijn vervalst. Mensen vragen of dit land een politieke elite heeft die in staat is eerlijke verkiezingen te houden", aldus de oppositieleider.

© AP
De twee kemphanen: Joesjtsjenko (voor) en Janoekovitsj

SGP-er treedt terug na 'moskeeprotest'

Icoon politiek binnenland nieuws SGP-er Piet Oskam is per direct afgetreden als voorzitter van de plaatselijke afdeling in Zeist van de SGP. Hij doet dit na een geschil met de Christenunie, onder meer over de Zeister moskee, die bij de SGP tot veel beroering leidde. Oskam zal ook van een raadszetel afzien, welke hij op het punt stond in te nemen. De SGP en de Christenunie vormen samen een fractie in de gemeenteraad van Zeist.

Oskam kwam in diverse media in het nieuws, na zijn felle uitlatingen tegenover de gebedsoproepen van een moskee in het westen van Zeist. Zo zouden volgens hem 'discriminatoire oproepen' uit de minaret komen. Hij noemde dat godslasterlijk. Uiteindelijk liep het conflict tussen het moskeebestuur en Oskam zo hoog op, dat er gerechtelijke stappen door de moskee werden ondernomen. Zo poogde het bestuur de 'beledigingen' van Oskam de kop in te drukken.

Als reden van het opstappen geeft Oskam een geschil tussen de ChristenUnie en de SGP aan. Naast het meningsverschil over de moskee kwam het intern tot een conflict over een in zijn ogen aanstootgevende muurschildering in een sexshop aan de Steijnlaan.

Fractievoorzitter Van Ballegooijen wilde niet ingaan op de discussiepunten van de erotische winkel aan de Steijnlaan en de minaret van de moskee in Zeist-West. Zo zegt hij: "Daar zijn wij het ook niet over eens. We zijn niet blij dat ze er zijn, maar de wet verbiedt het niet. Dan moet je je erbij neerleggen."

Yale neemt Harvard in de maling

WaSTeiL had ons via de nieuws-submit te melden:

Al 121 jaar is er sprake van een grote rivaliteit tussen de studenten van de Amerikaanse Yale en Harvard univeristeiten. Al generaties lang proberen de studenten zich door studentengrappen legendarisch te maken. Dat bleek op 20 november maar weer eens toen bij de jaarlijkse American Football-wedstrijd tussen de beide Ivy League-universiteiten de studenten van Yale een streek flikten die ze bij Harvard niet snel zullen vergeten.

De studenten van Yale, dit jaar gastheer voor de wedstrijd, trokken Harvard-supportersjasjes aan en deden zich voor als leden van het Harvard-aanmoedigingsteam. Bij de ingang deelden ze aan elke bezoeker voor het Harvard-vak een wit of rood papier uit. Samen zouden ze de woorden GO HARVARD vormen.

Net voor de wedstrijd werden door de Harvard-supporters hun papier in de lucht gestoken waardoor de echte boodschap verscheen: "WE SUCK". Een geslaagde missie. Het is echter niet voor het eerst dat deze streek werd uitgehaald. Ruim 40 jaar geleden werd bij een nationale American Football-wedstrijd in Minnesota tussen de toenmalige topclubs Minnesota Golden Gophers en de Washington Huskies een soortgelijke streek uitgehaald.

WE SUCK
"WE SUCK"

Imkers vrezen uitsterven bij door kever

Imkers in Nederland vrezen voor een epidemie van bijenkastkevers. Een dergelijke epidemie zou het uitsterven van de bij in Nederland kunnen betekenen. De zes millimeter grote Zuid-Afrikaanse kever is al een ware plaag in Zuid-Afrika.

De kever verspreidt zich gemakkelijk via vliegtuigen. Waarschijnlijk is het diertje via een illegale zending vanuit de Amerikaanse staat Texas naar Portugal gekomen. De imkers vrezen nu dat de volgende bestemming Nederland is en dringen dan ook aan op stengere controles op de import van bijen.

De mogelijke epidemie is volgens de Bond van Imkers van de Limburgse Land- en Tuinbouwbond een grotere bedreiging voor de bijen dan 'alle tot dusver bekende bijenziekten'. De bijenkastkever nestelt zich in bijenkasten waar hij vervolgens zijn eitjes legt. De larven eten de honingraten op en vervuilen met hun uitwerpselen de honing. Bij besmetting sterft de bijenkolonie binnen enkele weken. Vooralsnog zijn er geen bestrijdingsmiddelen of -methoden bekend.

Het liberalisme is niet volks genoeg

Een korte inventarisatie van de Nederlandse politiek geeft als snel het beeld dat traditionele tegenstellingen aan het verwateren zijn. De eeuwige driehoek markt-maatschappij-staat lijkt doorbroken te zijn, en de markt heeft aan het langst eind getrokken. Vrijwel elke partij heeft tenslotte het liberalisme, dat staat voor het vrije-markt-denken, in mindere of meerdere mate opgenomen in of vermengd in haar programma. Terwijl christen-democratie (maatschappij) en socialisme (staat) langzaam aftakelen, lijkt het liberalisme de stroming van de moderne tijd te worden. Maar is het liberalisme wel werkelijk zo populair?

Man doodgestoken in Naaldwijk

Frank had ons via de nieuws-submit te melden:

In Naaldwijk (Zuid-Holland) is vanavond in de straat Sneeuwklokje een man doodgestoken, zo heeft de politie gemeld. Het zou gaan om iemand van tussen de 18 en 22 jaar oud.

De verdachte van de steekpartij heeft zich zelf bij het politiebureau gemeld. Over de precieze toedracht van het gebeuren is nog niets bekend, er zou een ruzie aan vooraf gegaan zijn.

Intro Viewtiful Joe 2 op internet

Capcom heeft de gehele intro van Viewtiful Joe 2 online gezet. Het tweede deel zal zowel voor de GameCube als de Playstation 2 uitkomen. De game wordt gemaakt door Production Studio 4 in opdracht van Capcom; tot dit team behoort ook Shinji Mikami , die bekend is geworden met de Resident Evil reeks.

In dit tweede deel kun je niet alleen met Joe spelen, maar ook met zijn vriendinnetje Sylvia. De game bevat veertig nieuwe vijanden en een hele trits nieuwe levels. Naast de bekende VFX powers uit deel een (slow, fast en zoom) kunnen Joe en Sylvia nu gebruik maken van de replay move die, je raadt het al, de tijd enigszins teruspoelt waardoor je aanval nog een paar keer aankomt. Natuurlijk kunnen Joe en Sylvia hun handen in elkaar slaan waardoor ze nieuwe combo's op het scherm kunnen toveren.

Die intro is hier te vinden. Een waarschuwing voor mensen die nog bezig zijn met deel een op de GameCube of de Playstation 2, de intro bevat een deel van het einde van deel een, dus pas op voor major spoilers!

Cel en tbs geëist voor steekpartij Heerenveen

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vandaag voor de rechtbank in Heerenveen acht maanden en twee weken jeugddetentie geëist tegen Dilmerson Geronimo S. uit Heerenveen. De nu 15-jarige scholier stak in maart van dit jaar op veertienjarige leeftijd een 17-jarige medescholier neer op de school 'De Compagnie' in Heerenveen. Het slachtoffer raakte zwaargewond, maar wist het te overleven.

Het OM eiste tevens dat de jongen minimaal twee jaar jeugd-tbs krijgt. Justitie is van mening dat de daad van S. poging tot doodslag was. Zijn advocaat P. Hoekstra noemt het zware mishandeling, hij vindt dat S. tien maanden jeugddetentie moet krijgen, maar geen jeugd-tbs.

Van Geel: geen enkele speler AZ is te koop

Met een ferme uitspraak heeft AZ dinsdag gezegd dat er geen enkele speler de club tussentijds mag gaan verlaten.

Volgens de technisch directeur van de Alkmaarse club, Martin van Geel, is er niet met de club te praten over de verkoop van een speler. "Wij zijn ambitieus en dan moet je niemand midden in een seizoen laten vertrekken", aldus Van Geel.

De verklaring van de club omt als een reactie op speculaties dat enkele spelers van de Alkmaarse club in de belangstelling staan van andere clubs. Zo zou PSV interesse hebben in Perez en ziet Ajax-trainer Koeman Landzaat als een mogelijke versterking voor zijn elftal. Van Geel: "Daar valt niet over te praten. Sterker: we willen nooit tussentijds spelers laten gaan. "

Na dit seizoen valt er volgens van Geel pas te praten over eventuele transers. "Tot nu toe heeft niemand zich gemeld, dus is ook die optie niet aan de orde. Maar als een echt grote club zich meldt, moet je daar wel over nadenken."

Ook gaf van Geel aan dat AZ zelf ook geen zaken zal doen deze winter. Ikedia van RBC Roosendaal werd bijvoorbeeld genoemd als mogelijke versterking. "Dat is niet aan de orde. Wij zijn uitermate tevreden met de huidige spelersgroep.

Belangrijke Amerikaanse satelliet offline

Een belangrijke Amerikaanse communicatiesatelliet is zondag op mysterieuze wijze defect geraakt. De onverwachte uitschakeling heeft enkele klanten offline laten gaan.

De Intelsat Americas-7 satelliet, beheerd door Intelsat Limited van de Bermuda-eilanden, verloor plotseling zijn stroom om 8:30 Nederlandse tijd. Men heeft geen oorzaak vast kunnen stellen.

"Onze ingenieurs en senior management zijn samen met de fabrikant de oorzaak van het defect aan het uitzoeken.", zegt Jodi Katz, woordvoerder van Intelsat. De uitschakeling is geclassificeerd als een "plotselinge anomalie in de elektrische distributie". Het is volgens Katz onwaarschijnlijk dat Hackers de oorzaak zijn, zoals de Amerikaanse regering in de eerste instantie dacht.

De satelliet die in 1999 gelanceerd is, voorziet twintig grote bedrijven in Noord-Amerika, Centraal-Amerika, Hawaii en delen van Zuid-Amerika van high-speed internet en televisie.

Wanneer er alternatieve satellieten zijn gekozen, zullen de gebruikers die nu zonder service zitten, hun satellietschotels naar alternatieve satellieten moeten richten. De satelliet is niet verzekerd.

Webcam betrapt poepende vrouw

In een winkelcentrum in het Belgische Hasselt, vlak over de grens bij Maastricht, blijkt een jonge vrouw al maandenlang haar grote boodschap op de trap te doen. Niet dat ze iets kocht, integendeel: ze liet juist iets achter. Flinke drollen, welteverstaan.

Aangezien de winkeliers geen idee hadden wie er verantwoordelijk was voor de vele menselijke uitwerpselen, besloten ze ten einde raad een webcam te installeren die de bewuste plek in de gaten hield. Na een paar dagen was op de beelden te zien hoe een jonge vrouw haar broek laat zakken, een beetje hurkt en daarna haar behoefte doet.

Dicht in de buurt van de plaats delict bevindt zich overigens een openbaar toilet.


Twee gewonden na grapje met auto

Een grap van twee scholieren van een middelbare school in het Belgische Genk is een beetje anders afgelopen dan gepland. Het geintje liep uit op een ongeluk, waarbij twee meisjes gewond raakten.

Het ongeluk gebeurde vanochtend toen een 20-jarige automobilist de parkeerplaats van de school opreed. Een 18-jarige vriend van de jongen sprong bij wijze van grap op de motorkap en bleef daar languit op liggen. Ondertussen hield hij zich vast aan de ruitenwissers. Het zicht van de bestuurder werd hierdoor echter belemmerd. Toch reed de jongen nog een stukje door. Hierbij reed hij twee meisjes aan die lichte verwondingen opliepen. Het rijbewijs van de bestuurder is per direct ingevorderd.

Brommobielen geliefd bij dieven Dordrecht

hanskepanske had ons via de nieuws-submit te melden:

In Dordrecht (Zuid-Holland) zijn dit jaar elf brommobielen gestolen. De 45-kilometer-wagens worden vooral gebruikt door ouderen en lichamelijk gehandicapten. Het grootste deel van de dieverijen vond plaats in de afgelopen drie maanden. Dit blijkt uit cijfers van een plaatselijk schadeonderzoeksbureau.

Een zegsman van het bureau kon niet zeggen of het een landelijke ontwikkeling is of dat Dordrecht een uitzondering is. "We hebben alleen de diefstallen in Dordrecht onderzocht. Het is ons opgevallen dat er vanaf september behoorlijk veel brommobielen zijn gestolen. Ik denk omdat de wagentjes zijn verfraaid. Ze zijn duurder en dus ook gewilder geworden voor dieven", zo zei hij.

Het bureau meent dat er vrijwel zeker sprake is van gerichte diefstal door één of meer groepen.

Boek: Het hoofd van Ferdinand Cheval - Spinvis, Bente Hamel





Het hoofd van Ferdinand Cheval
CD, DVD, boekje en andere verrassingen
Spinvis, Bente Hamel & Ingmar Heytze

Uitgever: Nijgh & Van Ditmar
ISBN: 90-388-3117-X
45 minuten speeltijd, 44 pagina’s
Prijs: E 27,50



Aan het eind van de negentiende eeuw besloot de Franse postbode Ferdinand Cheval om een bouwwerk te beginnen zoals de wereld nog nooit gezien had. Ruim dertig jaar bouwde hij aan zijn Palais Ideal, met stenen die hij langs zijn route had gevonden. Cheval had het niet gemakkelijk in zijn leven: zijn eerste vrouw en kind overleden kort na elkaar, en tijdens de bouw zijn Paleis werd ook zijn dochter Alice uit zijn tweede huwelijk ernstig ziek. Wat ging er om in zijn hoofd? Misschien is dat af te leiden uit het resultaat van zijn arbeid: een exotisch bouwwerk vol torentjes, pilaren, trapjes en sculpturen. Op basis van dit gegeven maakte Bente Hamel een hoorspel, met muziek van Spinvis, dat door verschillende filmmakers van beelden werd voorzien. Ingmar Heytze bewerkte het tot een kort verhaal.

Universiteitscampus voor Maastricht

De Limburgse hoofdstad Maastricht krijgt een grote universiteitscampus. Op het terrein zullen woningen komen voor zo'n 550 studenten en medewerkers van de Universiteit Maastricht (UM) en de Hogeschool Zuyd. Dit heeft woningcorporatie Servatius vandaag bekendgemaakt.

De campus zal verder gaan bestaan uit winkels, kantoren, horecazaken, parkeerplaatsen en een sportcentrum. De bouw zal zo'n 104 miljoen euro kosten. Servatius heeft al jaren plannen voor een campus, maar tot nu toe zag de gemeente het wegens geldgebrek niet zitten. Door onder meer het tekort aan studentenkamers in Maastricht is de gemeente nu toch overstag gegaan. Het tekort van vijftien miljoen euro zal worden gedekt door Servatius, de UM, de provincie Limburg en de gemeente Maastricht

Een andere reden is dat de campus de universiteit een grotere internationale uitstraling moet kunnen geven, dit vooral door de bouw van een sportcomplex dat voldoet aan de NOC/NSF-norm. Hiermee hoopt de Universiteit meer buitenlandse studenten aan te trekken, die meer dan Nederlanders hechten aan goede sportvoorzieningen.

Servatius wil begin volgend jaar beginnen met de bouw, in 2008 moet de campus klaar zijn voor gebruik.

Loovens afwezig, Saidi terug bij Feyenoord

Feyenoord zal het woensdagavond in de UEFA cup wedstrijd tegen Schalke 04 moeten stellen zonder verdedigers Glenn Loovens en Song Chong-Gug.

Song kampt met een blessure aan zijn kuitspier en Loovens heeft buikgriep. Daarentegen is de Tunesiër Karim Saidi weer hersteld van zijn hamstringblessure en kan de bijna van een enkelblessure herstelde Shinji On ingezet worden als invaller.

Saidi, die niet meespeelde afgelopen zondag tegen SC Heerenveen (2-2) , is weer fit. Ono speelde op 14 november tegen Ajax (1-1) zijn laatste wedstrijd. "Hij traint pas heel kort met de groep mee, maar hij is fit genoeg om op de bank te zitten", aldus trainer Ruud Gullit. De Ivoriaan Salomon Kalou kampte de afgelopen week met een dijbeenblessure maar volgens Gullit kan hij woensdag gewoon spelen.

Vanwege de afwezigheid van Loovens en Song voegde de coach van de Rotterdammers de 19-jarige Wouter Artz aan de voorlopige selectie toe voor het duel tegen Schalke.

Tegenstander Schalke kampt eveneens met blessures. Zo zijn Lincoln, Marcelo José Bordón, Gustavo Varela, Thomas Kläsener en Darío Rodríguez niet van de partij, en zal trainer Ralf Rangnick mogelijk enkele spelers rustgeven omdat de Duitsers al zeker zijn van een plek in de derde ronde.

Hulpsinterklaas betaalt 1680 euro voor baard

Hulpsinterklaas Ad van Weesenbeek uit Dongen heeft voor 1680 euro een baard aangeschaft om zijn werk goed te kunnen doen. Hij wilde exact dezelfde witte baard hebben die sinterklaas op televisie ook heeft. "Ja, het kost een paar centen, maar dan heb je ook wat. De baard wordt speciaal gemaakt van Duitse tule en wordt haartje voor haartje ingeweven. Ik haal ’m in Hilversum, bij dezelfde studio die ook de kostuums maakt voor de televisie", aldus van Weesenbeek.

Een gewone baard was voor hem niet voldoende. "De kinderen van tegenwoordig zijn erg achterdochtig. Ze roepen zelfs: 'hé, je wenkbrauwen lijken op televisie veel kleiner'. Daarbij ben ik drie weken per jaar fulltime Sinterklaas. Ik heb ook eens een baard van maar zeshonderd euro gehad, maar daarbij zie je de rand na een tijdje zitten."

Volgens de hulpsinterklaas is het overigens een goede investering. "Met zo'n baard doe ik wel vijftien jaar" Naast de baard heeft Van Weesenbeek ook nog voor tienduizend euro aan sinterklaaspakken in de kast hangen. "Een deel van de garderobe wordt ook uit de kas van de vereninging betaald. En nee, met mijn sinterklaasoptredens verdien ik niks."

Katamari Damacy niet naar Europa

Namco was vanwege het grote succes van Katamari Damacy in de US en Japan ook van plan om dit spel naar Europa te brengen. Nu hebben ze helaas bekend gemaakt dat ze het eerste deel vanwege technische redenen niet zullen uitbrengen in Europa. Het is wel mogelijk om dit deel te importeren vanuit de US.

Ook is bekend gemaakt dat deel twee in ontwikkeling is en dat dit deel wel in Europa zal uitkomen. Dit vanwege het succes van het eerste deel. Het vervolg zal ongeveer in 2005 in Japan uitkomen, de Europese datum is nog niet bekend gemaakt. In Katamari Damacy is het de bedoeling om een zo groot mogelijke bol te maken. Je begint in het klein en je kan alles in de wereld oppikken, zelfs olietankers als je bol groot genoeg is!

Interview: Stel vragen aan DJ Jean!

FOK!-tv gaat op pad met DJ Jean! We volgen de bekende Nederlandse DJ een hele dag: we beginnen bij hem thuis en volgen hem dan naar en tijdens zijn optredens. Uiteraard stellen we hem ook tal van vragen!

Heb jij een goede vraag aan DJ Jean, of wilde je altijd al iets van hem weten? Dit is je kans! Stel je vraag hier en wie weet zie je je vraag beantwoord in een van de komende afleveringen van FOK!-tv!

DJ Jean a.k.a. Jan Engelaar wint in in 1989 de Nederlandse mix- en scratch-kampioenschappen. Hij wordt gevraagd om te draaien op feesten en al snel lonkt het buitenland: Parijs, Ibiza, Oslo: ze willen hem allemaal hebben. In Nederland wordt discotheek de iT zijn vaste stek. Hits scoort hij ook, zoals met 'The Launch', 'Love Come Home' (die je ook wellicht kent van Def Rhymz' hit 'Schudden') en 'Lift me Up.' Momenteel staat hij in de hitparade met de single 'Every Single Day'.

De vragen zijn gesloten. Bedankt voor jullie medewerking, je ziet het resultaat rond kerst terug op de FP en op FOK!-tv.

DJ Jean
DJ Jean gaat op pad met het team van FOK!-tv.

Roeilegende Pinsent stopt

De 34-jarige Engelse roeilegende Matthew Pinsent heeft aangekondigd dat hij gaat stppen. Pinsent ziet er vanaf om op jacht te gaan naar zijn vijfde Olympische titel.

"Ik maak bekend dat Athene mijn laatste race was", aldus Pinsent. Bij de afgelopen Spelen in Athene pakte de Brit goud in de vier zonder stuurman. Eerder won Pinsent goud in 1992 (Barcelona), 1996 (Atlanta) en 2000. (Sydney)

In 1992 pakte hij samen met een andere roeilegende, Steven Redgrave, zijn eerste Olympische titel. Redgrave is met vijf Gouden plakken de succesvolste Olympische roeier aller tijden. Pinsent had het record kunnen evenaren over vier jaar in Peking. "Het najagen van records is een slechte reden om door te gaan", aldus Pinsent, die mogelijk Craig Reedie opvolgt als preses van het Britse Olympisch comité.

Opsporing Verzocht trekt dubbele aantal kijkers

Ruim twee miljoen mensen hebben gisteren naar de uitzending van 'Opsporing Verzocht' gekeken dat door de AVRO op Nederland 1 werd uitgezonden. Dat is een verdubbeling ten opzichte van het normale aantal kijkers. In de uitzending liet de politie een foto van Mohammed B. zien, de man die wordt verdacht van de moord op Theo van Gogh.

Het was de eerste keer dat een verdachte herkenbaar en zonder balkje voor zijn ogen te zien was op de Nederlandse televisie. Gisterenmiddag bepaalde de rechter nog in een kort geding dat het was toegestaan dit te doen.

De politie heeft tot nu toe ruim vijftig telefoontjes binnengekregen naar aanleiding van de uitzending. Of er bruikbare tips tussen zitten, kon het Openbaar Ministerie nog niet zeggen.

Tien jaar cel voor afperser Campina

geldropse_polleke en oekoedroekoe hadden ons via de nieuws-submit te melden:

De Belg F. van L., die in de zomer van 2003 zuivelfabrikant Campina heeft geprobeerd af te persen, is vandaag door het gerechtshof in Arnhem in hoger beroep opnieuw veroordeeld tot tien jaar celstraf. De 47-jarige man kreeg deze straf in maart van dit jaar ook al opgelegd. Hij is schuldig bevonden aan afpersing en poging tot moord.

De man deed vorig jaar landbouwgif in toetjes van Campina en zette deze terug in de winkel. Vier mensen in Noord-Brabant werden ziek door het eten van deze producten. Van L. stuurde tevens dreigbrieven naar het concern, dit deed hij ook al eerder naar Albert Heijn, de Nederlandse Spoorwegen en Sara Lee.

Van L. ging in beroep omdat hij zegt geen mensen te hebben willen doden. Volgens hem had hij er bewust een lage dosis gif in gedaan en kon er niemand dood aan gaan. Het Openbaar Ministerie had net als in maart vijftien jaar cel tegen hem geëist. Het hof was van mening dat Van L. koel en berekenend te werk is gegaan en hij zich heeft laten leiden door zijn hebzucht naar geld.

NOS start met digitaal nieuwskanaal

De Publieke Omroep start morgen met een digitaal 24 uur nieuwskanaal. De nieuwszender krijgt de naam 'Journaal24' en wordt door de NOS voorzien van programma's. Vanaf morgen zullen er 24 uur per dag herhalingen van het meest recente Journaal te zien zijn met daarbij tickertapes onder in beeld met het laatste nieuws en weerberichten.

Het is de bedoeling dat de zender later zal worden uitgebreid met live Tweede Kamer uitzendingen en andere nieuws-programma's. Voor abonnees van UPC Digital en via Internet zal het kanaal als eerste te zien zijn. De verwachting is dat het kanaal ook snel bij andere kabelmaatschappijen met digitale pakketten te zien zal zijn.

Het kanaal is inmiddels via internet te bekijken.

Nieuwslezer Arend Langenberg wellicht op tv

Nieuwslezer Arend Langenberg krijgt misschien een talkshow op televisie. Mede-producer en Veronica-dj Alexander Stevens bevestigde dat vandaag. "Diverse partijen hebben belangstelling getoond en met die partijen zijn we in gesprek", zegt Stevens. Afgelopen zaterdag is er al een proefuitzending gemaakt waarin ook oud 3FM-dj Jeroen Kijk in de Vegte te zien was.

Arend Langenberg is bekend geworden als nieuwslezer van Sky Radio en Radio 538. Zo was hij onder andere te horen in het ochtendprogramma 'Evers Staat Op' op Radio 538 en was hij te zien in reclamespotjes voor Sky Radio op televisie. Nu is hij ook voice-over voor onder andere het programma van misdaadverslaggever Peter R. de Vries op SBS6.


Arend Langenberg in de reclamespotjes van Sky Radio

Pitstop

Meestal heb je games die gaan over het racen, niet over de pitstop. Behalve deze natuurlijk. Deze game draait alleen om de pitstop.

Verwissel de banden op tijd. Vul benzine er niet al te vol bij. Repareer de schade en zorg ervoor dat de lollydame op tijd d'r lolly in de lucht steekt.

Het lijkt me handig om even rustig de instructies door te lezen. De game is nog wat aan de ingewikkelde kant.

Half-Life 2 downloads

Wie wil ze niet? Half-Life 2 extra's.

GameGuru heeft er een paar voor je op een rijtje gezet. Klik op de naam om er meer van te weten te komen.

Rocket Crowbar - Rocket Crowbar is coming back to the Source engine, there is not a lot of information about it yet, but it looks like they will be following the original mods design.

Half-Life 2 Gordon Deathmatch Model - This model is intended to be used as a replacement for the standard player model, it contains LOTS of animations, but the current HL2 DM code does not use any of them (except jump for some reason). Therefore when you play HL2, the model will not move at all even though all the animations exist.

Half-Life 2 Bullet Time Mod V1 - Here's a tiny simple script for hl2, which makes the game go "bullet-time" when pressing "b" button and while in bullet-time the physics and ragdolls fly a lot further than in normal mode. Due to no physics on bullets except crossbow, grenades, rpg and bugbait, the other weapons' bullets won't slow down.

Half-Life 2 Deathmatch Multiplayer V1.1a - This Half-Life 2 Mod contains Deathmatch with an essence of Co-op gameplay in HL2.

Zombie Panic V0.91a Open Beta - The basic idea of the mod is straight out of many different horror films: Zombies are coming for the last remaining humans, and the humans must fight them off as best they can.

HL Stats 1.31 - HLstats 1.31 has officially been released. This version contains numerous fixes as well as support for multiple Half-Life mods, as well as Counter-Strike: Source.

BrainBread 1.0 - If you dig zombies or otherwise have some fascination with spongy grey matter, this mod (download) is probably for you.

Deadlock Player Model Media - The SWAT Team Player model of the mod Deadlock has been revealed to the public. Check the Deadlock site for more information and media.

Enjoy

Van der Sar terug in basis bij Fulham

Na een maand op de bank te hebben gezeten, keert Edwin van der Sar dinsdagavond terug in de basis bij Fulham in de kwartfinales van de Carling Cup tegen Chelsea.

De coach van de Engelse club, Chris Coleman, liet zich op de tv zender Sky Sports News lovend uit over de doelman, wiens contract aan het eind van dit seizoen afloopt. "We doen hem in ieder geval een nieuwe aanbieding", aldus Coleman.

Coleman weet niet of de Nederlander inderdaad bij Fulham zal blijven. "Het is een goede doelman, dus er zullen andere clubs geïnteresseerd zijn, maar wij gaan zeker om de tafel om met hem te praten."

Van der Sar raakte eind oktober zijn basisplaats bij Fulham kwijt, maar mocht afgelopen zondag in het competitieduel thuis met Blackburn Rovers (0-2) invallen om de geblesseerd geraakte Mark Crossley te vervangen.

Button neemt schuld op zich

Jenson Button legt de schuld voor de verwarring over zijn contract voor een groot deel bij zichzelf. Hij zegt fouten te hebben gemaakt en daarvan te hebben geleerd.

Jenson Button dacht, na advies van zijn juridische adviseurs, dat zijn contract bij BAR voor 2005 niet meer geldig was en tekende bij Williams. Nadat dit bekend werd leverde het een hoop moddergooien op tussen de partijen. Na een zaak bij het CRB werd geoordeeld dat Button's contract bij BAR rechtsgeldig is en dus zal hij daar volgend jaar rijden. Button geeft nu aan dat de originele verwarring dan wel voornamelijk de schuld is van zijn adviseurs, maar dat hij later fout bezig is geweest.

Button vertelde: "Ja, ik heb enkele fouten gemaakt. Ik ken de juridische kant van zaken niet, dus ik moest wel luisteren naar wat mensen me vertelden. Ik dacht dat ik het juiste deed, maar klaarblijkelijk was dat niet zo. Mijn reden voor een overstap is denk ik niet fout geweest, maar door niet zelf met David (Richards, red.) te praten zat ik wel fout."

Met de uiteindelijke uitkomst van het verhaal is hij zeker niet ongelukkig: "Het is goed geweest dat alles goed is uitgezocht en om het boven tafel te hebben. Ik blijf bij BAR volgend jaar en nu die beslissing is genomen ben ik eigenlijk erg blij."

BAR heeft zelfs weer hoop dat ze Button over kunnen halen ook na 2005 te blijven. De vergroting van het Honda-aandeel van het team zou daarbij kunnen helpen. "Dat Honda een aandeel heeft in het team is het beste voor BAR. Het is geweldig voor iedereen die hier werkt. Het geeft ons goede moed voor de komende jaren.", aldus Button.

Grote ronden doen mee aan ProTour

Na maanden van onderhandelingen zijn de organisatoren van de drie grote ronden toch overstag gegaan om mee te doen aan de ProTour.

Eerder werd bericht dat de UCI een verkorte lijst had goedgekeurd. Op die lijst ontbraken de Giro D’Italia, de Tour de France en de Vuelta a España, die nu dus zijn toegevoegd aan het geheel. Ook zijn andere races, zoals Milaan - San Remo, Parijs – Nice en Luik - Bastenaken - Luik op de kalender van de ProTour gezet.

De Amaury Sport Organisation, of ASO, is overstag gegaan omdat ze, volgens eigen zeggen, “een crisis in het wielrennen” wilde vermijden, en omdat ze de teams die meedoen aan de ProTour in alle rust wil laten voorbereiden. Maar de problemen tussen de ASO en de UCI zijn nog niet over, en de onderhandelingen zullen zeker nog even doorgaan.

Kindercardioloog veroordeeld voor dood door schuld

De voormalig kindercardioloog A.H. is dinsdag door de rechtbank in Utrecht veroordeeld tot anderhalf jaar gevangenisstraf waarvan een half jaar voorwaardelijk. Daarnaast zal hij zes jaar het beroep van arts niet meer mogen uitoefenen. De 45-jarige H. is veroordeeld wegens dood door schuld en het bezitten van grote hoeveelheden kinderporno.

Tegen H. was door de Officier van Justitie drie jaar cel geëist. De rechtbank achtte bewezen dat de cardioloog onverantwoorde risico's had genomen bij de behandeling van een zeven maanden oude baby, die daardoor vier jaar geleden overleed.

De baby Charlotte Floor overleed in het Wilhelmina Kinderziekenhuis te Utrecht door tal van fouten binnen het medisch team van het ziekenhuis. Op de afdeling had het afdelingshoofd ruzie gekregen met een aantal artsen waardoor hij de operatie niet uitvoerde. H. besloot de niet noodzakelijke maar ingewikkelde en risicovolle operatie toch uit te voeren. Tijdens de operatie deden zich bloedingen voor waaraan de baby een paar uur later overleed.

Bij de moeilijke ingreep werd H. bijgestaan door een onervaren arts. H. was echter slecht voorbereid, nam verkeerde beslissingen en rommelde met materialen. Volgens de officier heeft de cardioloog welbewust risico's genomen om aan een collega "te laten zien wat hij kon". Ook in de nazorg na afloop van de operatie heeft de chirurg volgens de officier steken laten vallen. Al met al zijn er genoeg redenen om hem te vervolgen voor doodslag, betoogde officier Rutgers twee weken terug.

4500 luiers gedumpt bij Willem II Stadion

De beheerders van het Willem II stadion in Tilburg keken vanochtend raar op toen er 4500 luiers voor de deur lagen.

Supporters van de voetbalclub NAC hebben de luiers afgelopen nacht gedumpt. Ze reageren daarmee op een actie van aanhangers van Willem II die 19 november duizend kilo mest voor het NAC Breda-stadion dumpte. Dit was twee dagen voor de derby tussen de beide Brabantse clubs

Op de website van de NAC Breda-supporters staat te lezen dat het om een wraakactie gaat. Bij de luiers is een spandoek gehangen met daarop de tekst: 'Stilburg broekpoepers, zijn 4500 luiers genoeg om oew stront bij oew te houwe' Een woordvoerder van Willem II kon wel lachen om de actie van de Bredase supporters.

Muis steelt geld uit bureau

Dannytjeuh had ons via de nieuws-submit te melden:

Een muis uit het Oostenrijkse Villach had wel een hele dure smaak als het ging om het bouwen van zijn nest. Het diertje gebruikte bankbriefjes om zijn nest te bouwen. Vooral biljetten van vijftig euro waren in trek, waardoor het vermiste bedrag al snel op liep.

De zaak kwam aan het licht toen de inmiddels achterdochtig geworden baas van een Oostenrijkse firma bewakingscamera's liet installeren. Hij hoopte zo te achterhalen wie het geld uit zijn bureau jatte. De verbazing was dan ook groot toen de camera's geen werknemer, maar een muisje vastlegden op film.

Het diertje trok er meer dan twaalf keer op uit. Vervolgens knabbelde hij zijn buit in kleine stukjes. Eerder al had de politie het personeel ondervraagd, dit echter zonder resultaat. Een woordvoerder zei dat "het bedrijf en de politie ten einde raad waren. Het videobewakingssysteem was onze laatste optie."

Clanwars is gereleased

GW Films en CN productions hebben hun mechanima film Clanwars eindelijk gereleased.

Een jaar lang is er aan deze 350MB grote "film" gewerkt. Een ervaren clan neemt het op tegen een stel wannabe's in Counter-Strike. Volgens de website kan men humor, actie, scherpe dialogen, humor, Hollywood-achtige gunfights, humor en explosies verwachten. Er schijnt ook humor in te zitten.

Download mirrors:

FileFront
Amped News
FilePlanet
Planet Videos
Sommige mirrors vereisen registratie. Nog meer mirrors zijn hier te vinden.

Binnen 24 uur is Clanwars al zo'n 30000 keer bekeken, wat ongeveer 9 TeraBytes aan bandbreedte in beslag heeft genomen.

Doornbos naast Albers in Jordan

Robert Doornbos zal aankomende week naast Christijan Albers gaan testen voor Jordan op het circuit van Jerez de la Frontera in Spanje

De Nederlander, die de laatste drie Grand Prix van het afgelopen seizoen actief was als test- en reserverijder voor het team van Eddie Jordan, is omwille zijn reeds opgedane kennis en ervaring gevraagd om de aftrap te verzorgen van de circuitvoorbereidingen voor volgend seizen. Eerder vandaag werd al bekend dat de Australier Ryan Briscoe niet zal gaan testen voor Jordan.

Doornbos: “Ik ben erg trots om door het team gevraagd te zijn hen te ondersteunen in hun voorbereidingen op volgend jaar. De afgelopen weken heb ik me in Italië goed fysiek en mentaal voorbereid om een dergelijke uitdaging aan te gaan. Met de interim wagen zullen we deze week veel kilometers afleggen om vooral relevante technische data te verzamelen. Het accent zal dus niet op rondetijden liggen, omdat deze door de (reglementaire) aerodynamische beperkingen niet te vergelijken zijn met de huidige wagen.”

De Jong in 2005 terug bij selectie

Voetballer John de Jong zal pas in 2005 weer in actie kunnen komen voor PSV.

De aanvaller van de Einhovense club revalideert momenteel van een blessure aan zijn knie, die hij 24 oktber opliep tijdens de competitiewedstrijd tegen Ajax.

De Jong had overigens op tijd weer fit kunnen zijn voor de wedstrijd tegen Feyenoord op 12 december, maar het risico om daarna weer 2 maanden uit de roulatie te zijn was te groot. "Daarom blijf ik rustig revalideren om straks helemaal klaar te zijn", meldde De Jong op de website van PSV.

Oude Kamphuis in belangstelling Feyenoord

Niels Oude Kamphuis staat in de belangstelling van Feyenoord, maar of hij ook daadwerkelijk naar de Kuip zal gaan is onduidelijk.

"Feyenoord is een mooie club, maar ze willen me voor de rechterkant. Ik denk rechts achterin", zegt de speler in AD Sportwereld. De 27-jarige Tukker, die weg mag bij het Duitse Schalke 04, wil zich echter gaan richten op een positie op het middenveld.

Oude Kamphuis is de rechtsbackpositie al een tijdje beu. "Ik heb daar bij Schalke jaren gespeeld en wil mijn geluk nu eens op het middenveld proberen. Het liefst centraal, in een controlerende of iets aanvallender rol." Zijn vertrek bij Schalke heeft ook te maken met die ambitie. "Ik heb vorige week met manager Rudi Assauer gesproken. Het werd me al snel duidelijk dat hij me voor de toekomst als rechtervleugelverdediger ziet. Nou, dan houdt het voor mij op."

De Nederlander speelt aankomende woensdag met Schalke 04 in de Kuip tegen Feyenoord. De Duitse club is al zeker van een plek in de volgende ronde van de UEFA cup, en de Rotterdammers moeten winnen om zich ook te plaatsen.

Duits dorp verdwijnt van de kaart

iamredleader had ons via de nieuws-submit te melden:

Het Duitse plaatsje Horno is nu bijna geheel verlaten. Alleen het echtpaar Ursula en Werner Domain woont er nog. De rest van het dorp is verhuisd naar het kersverse dorp Neu Horno. Dit alles door het energiebedrijf Vattenfall. Dit bedrijf probeert al jaren om Horno leeg te krijgen om er bruinkool te gaan winnen. Nu de 500 jaar oude kerk van Horno gisteren is opgeblazen, lijkt het lot van het dorpje toch bezegeld.

De bevolking van het dorpje in de Duitse deelstaat Brandenburg ging niet zonder slag of stoot weg. De procedure loopt al meer dan tien jaar. Toch kwam Vattenfall stapje voor stapje dichter bij haar doel. En nu lijkt het toch gelukt om Horno van de kaart te vegen.

4500 luiers gedumpt bij Willem II Stadion

Niox had ons via de nieuws-submit te melden:

De beheerders van het Willem II stadion in Tilburg keken vanochtend raar op toen er 4500 luiers voor de deur lagen. Supporters van de voetbalclub NAC hebben de luiers afgelopen nacht gedumpt. Ze reageren daarmee op een actie van aanhangers van Willem II die 19 november duizend kilo mest voor het NAC-stadion dumpte. Dit was twee dagen voor de derby tussen de beide Brabantse clubs.

Op de website van de NAC-supporters staat te lezen dat het om een wraakactie gaat. Bij de luiers is een spandoek gehangen met daarop de tekst: 'Stilburg broekpoepers, zijn 4500 luiers genoeg om oew stront bij oew te houwe' Een woordvoerder van Willem II kon wel lachen om de actie van de Bredase supporters.

Pro Tour met negentien ploegen

De Pro Tour, de nieuwe topwielercompetitie zal in 2005 19 ploegen kennen. De internationale wielerunie UCI besloot dinsdag geen twintigste ploeg aan te wijzen.

Dat betekent dat de Zwitserse ploeg Phonak, het Franse AG2R Prévoyance en het Belgische MrBookmaker.com niet in de belangrijste wielerwedstrijden van het jaar mogen verschijnen. De enige Nederlandse ploeg die mee mag doen aan de Pro Tour is de Rabobank.

Briscoe gaat niet testen voor Jordan

Het leek allemaal in kannen en kruiken, maar de toekomst van Ryan Briscoe lijkt onzeker, nu de jonge Australiër volgende week toch niet voor Jordan gaat testen. Het team gaat nu op zoek naar een coureur die naast Christijan Albers aan de slag kan.

Briscoe werd al enkele weken met het team van Jordan in verband gebracht. De voormalige testrijder van Toyota zou samen met de motoren van Toyota meeverhuizen naar het team van Jordan.

Nu lijkt dit te worden afgeblazen, omdat Jordan volgende week zonder Briscoe zal gaan testen in Jerez. Én zonder Toyota-motoren, want die zijn pas klaar in februari, als Jordan met de nieuwe auto gaat testen.

Het team van Eddie Jordan heeft 4 testdagen gepland in Jerez, maar alleen voor de eerste dag is er een coureur vastgelegd, Christijan Albers, die nadrukkelijk in beeld is voor een racezitje. Wie er de andere drie dagen zal gaan testen is nog niet bekend. Nick Heidfeld lijkt geen optie, terwijl ook Timo Glock de laatste weken weinig meer gesignaleerd is bij het team.

Rentree Petö op voetbalveld

Tamás Petö heeft maandag zijn rentree gemaakt op de voetbalvelden, in de wedstrijd van Jong NAC Breda tegen Jong Ajax.

In april werd de kruisband in de rechterknie gereconstrueerd en sindsdien kwam Petö niet meer in actie. Ook werd de middenvelder in september voor tien wedstrijden geschorst vanwege het gebruik van doping, en die schorsing zit er inmiddels op.

"Ik heb drie kwartier gespeeld", aldus een blije Petö. "Het ging goed, vond ik zelf. Ja, de wedstrijd hebben we helaas wel verloren. Bij rust was het 1-0 voor de Amsterdammers, in de tweede helft kwamen we nog op 1-1 door Jenner, maar uiteindelijk verloren we alsnog met 2-1."

KNVB woedend op Hiddink

Per brief heeft de KNVB Hiddink laten weten het absoluut niet eens te zijn met zijn reactie op het staken van het duel tussen Vitesse en PSV.

Het duel werd door scheidsrechter Ruud Bossen stilgelegd vanwege kwetsende spreekkoren vanaf de tribunes in het Arnhemse Gelredome. Volgens Hiddink was de ingreep te drastisch omdat men te snel overgevoelig raakt.

Voor de KNVB is de reactie van de PSV trainer een doorn in het oog. De Nederlandse voetbalbond bond vindt het zeer ongepast dat een toonaangevend persoon in het Nederlandse voetbal als Hiddink op televisie verklaart dat hij spreekkoren tegen een arbiter lichtzinnig opvat.

Beatboxen op de PSP

De Koreaanse developer Coong Entertainment was al een tijdje bezig met developen voor de PSP en nu weten we dan eindelijk wat ze aan het maken zijn: een Beatbox game.

In Beatbox Studio zul je moeten beatboxen via een microfoon (vergelijkbaar met Singstar). Er zal dus waarschijnlijk een microfoon voor de PSP gereleased worden. Welke modi er allemaal in zullen zitten is op dit moment nog niet bekend.

Enkele screens hebben we al wel voor je:



Er komt ook een PS2 versie van Beatbox Studio welke in 2005 zal verschijnen. Er is nog geen datum voor de PSP versie.

Ronaldo overweegt stap Bundesliga

De Braziliaanse international en huidige spits van Real Madrid heeft verklaard dat hij in de toekomst een stap naar de Bundesliga zou overwegen.

Ronaldo: "Tot nu heb ik geen aanbiedingen en mijn contract bij Real verloopt in 2007. De Bundesliga in de toekomst? Waarom niet? Ik ben geïnteresseerd en ken de competitie erg goed. Ik heb veel Braziliaanse vrienden spelen daar."

Op de vraag wie hij de beste Duitse keeper vind als hij moet kiezen tussen Oliver Kahn en Jens Lehmann antwoordde Ronaldo: "Zonder twijfel Kahn. Beide zijn goed, maar Oliver is de beste".

Wat is dit - seizoen 3 - Deel 3

Suc6 allemaal met de 3e ronde van Wat is dit!!
Deze week 1 dag later gestart namelijk op dinsdag
Scores: http://weblog.fok.nl/widdps

Eerste plaatje (dinsdag)

Regels:
* Iedere maandag staat er een nieuwe foto op de FOKweblog. Als deze foto niet in 1 keer geraden wordt door een user volgt er per dag een nieuwe, iets duidelijkere, foto.

* Je mag 1x per gepost plaatje een poging doen!

* Je kan 10 punten per goed antwoord verdienen. Is het antwoord denk je al gegeven door een andere user dan kun je meeliften maar hier krijg je maar 5 punten voor! Ben je heel erg warm volgens de jury qua antwoord? dan kun je hiermee nog 3 punten verdienen!

* Alle users mogen mee doen aan dit spel!

* Niet eens met de score? Mailen kan naar Flat_erik@fok.nl

* FOK Crew ook in seizoen 3 uitgesloten van deelname

* De hoofdprijs wordt verzorgd door e-creative. Betreft een "starter" pakket + een domeinnaam voor 1 jaar.

* Hier vind je binnenkort het complete score overzicht.

*Bij deze wil ik iedereen bedanken die elke keer meedoen met het spel!

Jongetje van twee verdronken in vijver

Icoon Binnenlands nieuwsIn het plaatsje Kruiningen in Zeeland is gisteravond een tweejarig jongetje verdronken nadat hij in een tuinvijver was gevallen.

Rond 17.00 uur werd er melding gemaakt van de vermissing van het kind. Na een drie uur lange zoekactie van politie en omwonenden werd hij uiteindelijk in een vijver in de buurt gevonden. De vader haalde samen met omwonenden het jongetje uit het water en probeerde hem te reanimeren, hij overleed later in het ziekenhuis in Goes.

Wenger maakt zich zorgen

De coach van Arsenal is bezorgd over de fitheid van zijn elftal. Uit de laatste zes wedstrijden uit de competitie behaalde Arsenal maar 1 overwinning. Daarvoor was Arsenal nog 49 wedstrijden ongeslagen gebleven terwijl afgelopen zondag werd verloren met 2-1 van Liverpool.

Arsene Wenger: "Misschien zijn we een beetje vermoeid, misschien heeft de Champions League wedstrijd met negen man ervoor gezorgd dat we niet volledig fit waren. We zijn heel diep gegaan tegen PSV en misschien betaalden we daar de prijs voor."

"Ik kijk niet te veel naar wat Chelsea doet, ik maak me meer zorgen om Arsenal opnieuw op de rails te krijgen. We moeten opnieuw onze beste vorm vinden. Volgens mij loopt er echter niet zoveel fout, ik zal geen ingrijpende veranderingen doorvoeren," vervolgde de Fransman.

Babos legt schuld bij verdediging

Gabor Babos heeft aangegeven dat hij er alles aan zal doen om zijn basisplaats in het doel van Feyenoord terug te winnen. Volgens Ruud Gullit heeft Babos behoefte aan rust maar de Hongaar denkt daar zelf anders over.

Babos sprak in een interview met het Hongaarse sportblad Sport Nemzeti. "Gullit zei tegen me dat ik een paar wedstrijden rust moet nemen. Ik respecteer de beslissing van de trainer maar ik vind het een beetje vreemd omdat ik me gewoon fit voel. Dit is me nog nooit gebeurd in de voorgaande vier seizoenen dat ik in Nederland ben. Ik hoop dat dit van korte duur is en dat ik gauw weer deel uit maak van het basiselftal. De komende dagen zal ik keihard werken om dat te bereiken," aldus Babos.

De doelman van Feyenoord is van mening dat hij onterecht de schuld krijgt van de fouten in de lekke verdediging. Afgelopen zondag toen Feyenoord 0-2 voor stond tegen Heerenveen had Babos het gevoel dat ze zouden winnen. Het was voor hem een indicatie dat er geen problemen zijn met keepers bij Feyenoord, de Hongaar is van mening dat de verdediging fouten maakte waardoor de stand werd gelijk getrokken tot 2-2.

Van Hoogdalem mag weer voetballen

Marco van Hoogdalem kan weer voetballen voor het Duitse Schalke 04. Een medisch onderzoek bij een specialist wees uit dat er geen extra risico`s zijn om zijn voetballoopaan voort te zetten.

De 32-jarige van Hoogdalem lijdt aan de leveraandoening primaire scleroserende cholangitis (PSC), waardoor de milt zodanig vergroot is dat voetballen te riskant zou zijn.

De Nederlander kreeg verscillende berichten van de artsen te horen over de risico's van het voortzetten van zijn carrière. Uiteindelijk moest de Duitse voetbalbond beslissen of Van Hoogdalem mag doorgaan.De bond stuurde hem naar München, waar hij een gunstige 'third opinion' kreeg.

"Daar ben ik twee weken geleden geweest", zei hij in de radio-uitzending van Langs de Lijn. "Ik ben blij dat ik weer mag spelen."

Ali B niet onder indruk van Ali B-diss

D-mike-E had ons via de nieuws-submit te melden:

Rapper Ali Bouali (Ali B) heeft definitief laten weten geen aangifte te zullen doen tegen de drie rappers van DHC (Den Haag Connection) die hem in een rap-diss met de dood bedreigen. De leden van DHC, die eerder in de cel belandden wegens doodsbedreigingen in een rap tegen VVD-Kamerlid Ayaan Hirsi Ali, uiten de dreigende taal jegens Ali B in een via internet verspreid rapnummer. ''Je zou je vergissen als je dacht dat mijn kogels je missen. Je kan rennen, duiken, vluchten vriend. Het zal je niet lukken. Ik heb een fucking AK, 't heeft geen zin om te bukken. Dit is wel andere koek. Je doet het zwaar in je broek. Want ik maak meer rappers zoek dan de Bermuda driehoek'', zijn enkele zinnen uit de Ali B-diss.

Volgens Ali B is hij niet bang geworden van de dreig-rap van DHC. ''Ik neem de rap niet serieus. Ik vind het jammer dat die jongens zo chagrijnig zijn, maar dien geen aanklacht in. De inhoud is een grap. Zoiets gebeurt vaker in rapnummers. Nee, ook vrees ik niet dat er een malloot is die zo'n oproep echt uitvoert. Als er zo'n gek bestaat, wordt hij door zo'n simpele rap echt niet op andere gedachten gebracht.'' Bouali begrijpt overigens niet waarom DHC het juist op hem gemunt heeft. ''Misschien is het jaloezie of zijn die jongens op zoek naar meer naamsbekendheid. Ik weet echt niet wat ik hen heb misdaan. Normaal ben ik een knuffelallochtoon. Voor hen blijkbaar een wurgallochtoon. Ach, als ik een keer tijd heb, wil ik best met die gasten chillen en mogen ze uitleggen wat hen dwarszit.''

In de Ali B-diss noemen de leden van DHC Bouali een wannabe nigger, een homo die er net zo smerig uit ziet als ''die fucking Theo van Gogh''. Verder zeggen de DHC-rappers dat het leven van de straat een voor Ali B onbekend klimaat is.

Niet duidelijk is nog of de rappers van DHC vrijuit gaan nu Ali B geen aanklacht indient. Justitie in Den Haag laat namelijk weten de rap te onderzoeken, en later te zullen beslissen of het wellicht tot een vervolging komt.

-
Op het weblog Volkomenkut.com staat een mp3 van de Ali B-diss.

Chelsea richt zich op vier prijzen

Volgens Arjen Robben is het niet ondenkbaar dat Chelsea alle vier de prijzen wint waar het dit seizoen voor gaat. Chelsea is vastbesloten om de Carling Cup, FA Cup, Champions League en het Premiership te winnen.

Robben zegt: "We zijn nog actief in alle vier de competities en ons doel is ze allemaal te winnen. Het is de instelling waarmee we de concurrentie aangaan, het zal moeilijk worden maar we gaan er voor." Robben vervolgt: "De manager is zeer gemotiveerd omdat hij alles wil winnen. Hij is altijd vooruitstrevend en het is geweldig om zo een coach te hebben. Ons voordeel is dat we een grote selectie hebben met veel kwaliteit."

Dekker , Bos en Van Moorsel in de prijzen

Erik Dekker en Leontien Zijlaard-van Moorsel zijn maandagavond in Den Bosch verkozen tot Nederlandse wielrenners van het jaar 2004.

Dekker kreeg de Gerrit Sculte Tree en Zijlaard-van Moorsel nam de Keetie van Oosten-Hage Bokaal in ontvangst. Voor de inmiddels gestopte Zijlaard-van Moorsel was het de tiende maal dat ze prijs won, Deker was voor de derde maal de beste.

Dekker, rijdend voor de Rabobank-ploeg, was dit seizoen goed voor zes overwinningen, waaronder de Eneco Tour, de Nederlandse titel en Parijs - Tours. Zijlaard-Van Moorsel sloot haar indrukwekkende loopbaan tijdens de Olympische Spelen in Athene af met goud in de tijdrit en brons op de achtervolging.

De Gerrie Knetemann Bokaal, voor de meest talentrijke wielrenner onder de 23 jaar, ging naar baanwielrenner Theo Bos. Bos werd het afgelopen jaar wereldkampioen op de sprint en pakte in Athene Olympisch zilver op dit onderdeel. Mountainbiker Bart Brentjens, die Olympisch brons pakte, won in de categorie off-road.

Drugsgeld hield Air Holland in de lucht

macromarkt.nl, chopke en Esposa hadden ons via de nieuws-submit te melden:

De volledige top van de in maart van dit jaar failliet verklaarde luchtvaartmaatschappij Air Holland zit in de gevangenis. Justitie verdenkt hen ervan dat ze de luchtvaartmaatschappij jarenlang hebben gefinancierd met drugsgeld. Dit zou gebleken zijn na onderzoek van de Nationale Recherche. In totaal zou zo'n 25 miljoen euro drugsgeld zijn gebruikt voor de financiering van Air Holland.

In de cel zitten de 52-jarige Cees van D., voormalige bestuursvoorzitter van Air Holland, en diens 42-jarige collega Paul G., voorheen financieel bestuurder bij de luchtvaartmaatschappij. G. was ook verantwoordelijk voor de pensioengelden van het personeel, die jarenlang niet werden afgedragen.

Behalve de twee bestuurders van Air Holland zijn er nog vijf andere verdachten aangehouden. Onder hen bevinden zich enkele leden van de beruchte Surinaamse familie G., rijk geworden met de handel in rijst en financiering van drugshandel.

In de luchtvaartwereld circuleerden al langer geruchten dat Air Holland door criminelen werd gebruikt bij het opzetten van een drugslijn tussen Suriname, de Nederlandse Antillen en ons land. Toen de maatschappij uiteindelijk dit voorjaar omviel, liet het een schuld van 30 miljoen euro na.

Carlos Tevez niet naar Europa

De Argentijn Carlos Tevez waarin PSV en Bayern München geïnteresseerd waren zal worden verkocht aan een club buiten Europa. Corinthians zal de aanvaller van Boca Juniors deze week overnemen.

De Braziliaanse club uit Sao Paulo betaald twintig miljoen euro voor de topscorer van het Olympisch voetbaltoernooi. Afgelopen maandag maakte vice-voorzitter Pedro Pompilio het nieuws bekend. Volgens de manager van Tevez is de transfer nog niet helemaal rond omdat hij enkele details met de leiding van de Braziliaanse club nog moet afronden.

NEC op zoek naar versterking

NEC is op zoek naar versterking. De club uit Nijmegen is zich namelijk al aan het voorbereiden op het volgende seizoen.

NEC zou interesse hebben in de doelman Khalid Sinouh van RKC Waalwijk. Vorig weekend scoutte NEC Sinouh in de wedstrijd van RKC tegen Vitesse. NEC heeft ook FC Groningen verdediger Kurt Elshot op het oog. Elshot speelt al zijn hele carrière bij Groningen dat zijn contract ook graag zou willen verlengen. Maar het contract van beide spelers loopt dit seizoen af waardoor ze transfervrij bij hun clubs kunnen vertrekken.

Gezien de goede prestaties van de huidige doelman Dennis Gentenaar houdt NEC rekening met een eventueel vertrek naar een grotere ploeg aan het einde van het seizoen. Het contract van de huidige doelman loopt aan het einde van dit seizoen ook af wat hem extra aantrekkelijk maakt voor de grotere clubs.

Square Enix komt met nieuw project

Gisteren werd in Japan de nieuwe RPG van Square Enix uitgebracht, Dragon Quest VIII. Op zich niet zo interessant voor ons, ware het niet dat er een bonusdisc bij zat met een trailer van een nieuwe RPG die voorlopig de naam Code Age heeft meegekregen. Het project staat onder leiding van Yusuke Naora, welke ook al meegewerkt heeft aan Final Fantasy VII, VIII en X.

Verdere info, noch een release datum is vooralsnog niet bekend.

Postal 2 verboden in Nieuw Zeeland

Dat sommige landen er erg lang over kunnen doen om een spel te keuren, blijkt wel uit dit voorbeeld uit Nieuw Zeeland. Na een jaar lang onderzoeken heeft de New Zealand's Office of Film and Literature Classification (OLFC) uiteindelijk besloten om Postal 2 helemaal te verbannen.

Iedereen die nu in het bezit is van dit spel kan een boete verwachten van 2000 Nieuw Zeelandse Dollar (NZD, ongeveer 1075 Euro) en distributeurs kunnen een boete verwachten van 20.000 NZD (ongeveer 10.750 Euro). Voor groothandels is het helemaal slikken, want die kunnen een boete verwachten van 50.000 NZD (26.800 Euro).

In het volledige rapport staat onder andere het volgende:

"[...]
"The game has a crass sense of racist, sexist, and homophobic humor in its treatment of homosexuals, Asians, militant Islamists, conservatives and others. The game could be said to make coarse political observations with its depictions of suicidal Arab terrorists engaged in warfare against 'infidel' Catholics, and its treatment of armed conservatives against video game violence…The publication promotes and supports the use of urine in association with degrading and dehumanizing conduct because the player is able to employ the urine function at will."
[...]"


Heinz Stuy beloont doelpunt tegen PSV

Een onbekende FOK!ker had ons via de nieuws-submit te melden:

PSV speelt zaterdagavond in Doetinchem tegen De Graafschap. Tijdens dit competitieduel kan een bijzonder record uit het Nederlandse profvoetbal worden gebroken. In 1971 speelde Ajax een reeks competitieduels waarbij de club van 1082 speelminuten op het veld stond zonder een tegendoelpunt te incasseren. PSV heeft in de huidige competitie al elf wedstrijden lang geen doelpunt tegen gekregen. Mocht PSV in de komende wedstrijd niet binnen de 62 minuten tegendoelpunt incasseren, dan zal het record uit 1971 uit de boeken verdwijnen.

Oud Ajax-doelman Heinz Stuy, als toenmalige keeper de huidige 'houder' van het eredivisierecord, heeft aangekondigd een bloemetje te sturen naar de speler van De Graafschap, mocht deze aanstaande zaterdag binnen 62 minuten tegen PSV scoren. Doelman Stuy maakte deel uit van het Ajax van de vroege jaren '70, in de periode dat er drie maal op rij de Europa Cup 1 werd gewonnen.

Eén verschil met een mogelijk record van PSV is er wel: waar Stuy destijds het doel in z'n eentje schoon hield, zal de huidige eerste keeper van PSV, Gomes, het eventuele record moeten delen met de keeper nummer twee, Edwin Zoetebier. Gomes stond namelijk niet alle elf wedstrijden onder de lat.

64k was genoeg voor iedereen...

Als je al wat ouder bent (zoals de submitter dezes ), wil je wel eens met nostalgische gevoelens terug denken aan je eerste schreden achter de computer. Zo maakte ik op school voor het eerst kennis met de Commodore 64, was de Sharp MZ-821mijn eerste homecomputer en heb ik de Atari 1040STFM ook nog vol trots aan vrienden en klasgenoten kunnen tonen. Met dank aan de portemonnee van papa natuurlijk.

Bij het homecomputermuseum. vind je een zeer uitgebreid overzicht van al die leuke, dure en spannende computers die ons een kick richting de 21ste eeuw gaven

Met dank aan RRRobert voor de submit

Eerste MOD-chip voor GameCube opgedoken

Tweakers.net meldt dat de eerste mod-chip voor de GameCube opgedoken is. Het on board flashgeheugen behorend bij de chip stelt gebruikers in staat om zelfgemaakte applicaties, zogenaamde boot loaders of nieuwe BIOS'en te laden. Met de MOD-chip en de bijgeleverde parallelle poort en FFC-kabel zullen gebruikers dus in staat zijn om vanuit de GameCube nieuwe apparaten en PC-poorten aan te spreken, zodat nieuwe code direct in het flashgeheugen geladen kan worden. Dit heeft weer als voordeel dat de GameCube direct opgestart kan worden in een 'vrije' modus, waarbij andere informatiedragers dan de DVD-disks meteen oproepbaar zijn. Vanwege het toegenomen gebruikersgemak betekent dit dat bijvoorbeeld de linux-scene de kans heeft om flink te groeien. Voorheen was het namelijk alleen mogelijk om Linux op je GameCube te draaien door gebruik te maken van een exploit binnen Phantasy Star Online en door vervolgens de nieuwe code via de breedbandadapter en een PC in te laden.

In hoeverre deze modchip de ontwikkeling van het afspelen van illegale games faciliteert is onbekend maar het lijkt onwaarschijnlijk dat dit nu veel makkelijker wordt dan voorheen al mogelijk was. De DVD-speler van de GameCube is namelijk van een speciaal formaat, waardoor het laden van illegaal gekopieerde games nog steeds via een ander medium in combinatie met de nieuwe parallelle poort zal moeten geschieden.

Albert Heijn op oorlogspad

Albert HeijnAlbert Heijn is nog verder op oorlogspad. Naast de prijzenslag die op dit moment gaande is wil het supermarktconcern het aantal filialen flink uitbreiden en bestaande vestigingen van andere winkelketens overnemen. Het bedrijf uit Zaandam is in gesprek met kleine zelfstandigen die nu nog gebruik maken van andere formules zoals die van concurrent Laurus (zoals EDAH, Super De Boer en Konmar).

Topman De Boer zegt morgen in het Algemeen Dagblad dat het mogelijk moet zijn om in vijftig procent van de nieuwbouwwijken een vestiging van Albert Heijn te openen.

[update] Vrachtwagen Jovink teruggevonden

Icoon Muziek nieuwsDe vrachtwagen van Achterhoekse band Jovink en de Voederbietels blijkt afgelopen nacht op een parkeerplaats in Almelo te zijn gestolen. Ook de geluidsinstallatie en het decor, die in de vrachtwagen waren opgeslagen, zijn spoorloos verdwenen.

De vrachtwagen met oplegger werden rond 1.00 uur vanmorgen bij een verhuurbedrijf in Almelo geparkeerd. Omstreeks 4.30 uur bleek de combinatie te zijn verdwenen. Wel werden het geforceerde deur- en contactslot teruggevonden. Omdat alle apparatuur, inclusief instrumentarium, van de band in de vrachtwagen zat, is besloten om een beloning van 2.500 euro voor de gouden tip uit te loven .


De gestolen vrachtwagen


Update 0.03
Op de officiële website van Jovink en Voederbietels wordt gemeld dat de vrachtwagen terecht is. Hij is in de omgeving van Apeldoorn teruggevonden. In verband met het politieonderzoek zijn geen nadere mededelingen gedaan.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.