Interview: The Go! Team

Fok! spreekt met Ian (gitarist en voorman) en Sam (gitarist) van “The Go! Team” in Café de Balie nabij de Paradiso.

Na eerst drie jaar verschillende bandleden te hebben gehad, hebben ze de laatste zes maanden duidelijk niet stilgezeten.
Daarvan is “Thunder, Lightning, Strike” het resultaat geworden, welke niet onopgemerkt ging aan muziekcritici en zelfs in Nederland hoor je hier en daar op de radio de single “Ladyflash” voorbij komen als eigen keus van de DJ.


Vraag aan “The Go! Team” hoe zij zelf hun muziek zien en je krijgt vijf verschillende antwoorden. Wat eigenlijk helemaal niet zo gek is, want het is namelijk een grote mengelmoes van stijlen; samples uit oude songs worden keihard gecombineerd met schreeuwende gitaren, funky bassen,
kapotte mondharmonica, blokfluit en zelfs een klein keyboardje met
twee octaven welke je bij de dichtstbijzijnde speelgoedwinkel kan kopen. Volgens Ian valt het nog het beste te beschrijven als “Eclectisch”, wat mij meer vragen dan antwoorden opleverde.

De tijd gaat veel te snel en voor dat we het wisten zat het er al op, maar we waren nog lang niet uitgepraat en bovendien wist ik nog steeds niet
hoe hun sound klonk.
Gelukkig word ik door Ian meegenomen naar de soundcheck van hun gig op VPRO’s 3 voor 12 “London Calling” in de Paradiso.