Game: Ninja Gaiden

Mooiste Xbox game ooit

Dat de Xbox de krachtigste console is weet iedereen tegenwoordig wel, maar wat dat bakbeest allemaal op het beeld kan toveren overtreft deze keer mijn stoutste dromen! Ninja Gaiden is zó ontzettend mooi! De details van de omgeving, de bewegingen van de characters, de manier waarop alles in elkaar overloopt, ongelofelijk! Dit alles gebeurt met minimale laadtijden, een paar tellen en hop, weer een heel nieuw level geladen. De levels zijn ook allemaal erg groot en divers; je moet rennen, springen, over muren rennen, het is een beetje als in Prince of Persia, al ligt in Ninja Gaiden de nadruk veel meer op de actie en de gevechten en is het platform-gedeelte ondergeschikt. In het begin vond ik dit wel een beetje jammer, omdat ik het bij Pop juist zo cool vond, en de gevechten daar wat minder.



Moeilijkste Xbox game ooit

Na een tijdje, als je steeds beter wordt, en meer wapens en Ninpo (magic) tot je beschikking krijgt, is het echter een waar genot al dat vechten! Je hakt, slicet, chopt en slaat menig vijand naar het hiernamaals. Ik zeg trouwens speciaal “na een tijdje” want Ninja Gaiden is moeilijk. Erg moeilijk. Dit levert erg spannende momenten op waarin je echt helemaal kan inleven in het spel. Zweet breekt je uit en je gaat schreeuwen naar het scherm. Soms denk je: “Daar kom ik echt NOOIT voorbij”, maar je blijft toch proberen en je zal zien dat het op een gegeven moment toch wel lukt. Hierna staat overigens wel de volgende ‘onmogelijke’ eindbaas weer op je te wachten. Hoewel de moeilijkheidsgraad erg hoog ligt krijg je echter nooit het gevoel dat het oneerlijk is, het is echt je eigen schuld als je het niet haalt. Hierdoor blijf je het ook steeds weer proberen, want je voelt jezelf beter worden en je voelt dat je het je de volgende keer wél gaat lukken.



Een goede tactiek is overigens veel bewegen, maar toch blijven blokken op de juiste momenten, wachten op opening in de defensie van je tegenstander. Of je probeert een keer een ander wapen, er zijn er immers zat: zwaarden, shuriken, pijl-en-boog, nunchaku’s, etc. Voor ieder wat wils. En als dat niet genoeg is, zijn er ook de verschillende Ninpo’s (magic aanvallen) die je (gelimiteerd) kan gebruiken, zoals vuur en ijs.



Na al deze lofzang moet ik misschien ook iets vertellen over de mindere kanten van Ninja Gaiden, want de game is helaas niet perfect. De camera blijft ook in deze game een probleem. Nou ja, probleempje, het gebeurdt namelijk een enkele keer (dicht bij muren bijvoorbeeld) dat de camera boven je hangt en je alleen jezelf ziet, en niet de vijanden die op je in lopen te slaan. Maar dit gebeurt echt maar heel zelden.