Game: Ninja Gaiden

Een stukje geschiedenis...

Ninja Gaiden stamt uit 1988, toen het in de arcades verscheen om van daaruit de NES te veroveren. Er kwamen in totaal drie delen voor de NES, die later verzameld werden in een compilatie voor de SNES. Hierna werd het stil rondom de franchise. Ninja Gaiden verdween van de gamesmarkt.
De hoofdrolspeler (Ryu) had echter nog lang geen zin in pension en ging dus maar meedoen aan de Dead or Alive vechtserie. Hier zijn ondertussen ook drie delen van gereleased. Maar nu is er dus eindelijk weer een Ninja Gaiden game uit, op de Xbox dit keer.

Als extraatje is de Ninja Gaiden Trilogy in deze game vrij te spelen. Dit is iets dat steeds vaker gedaan wordt (Prince of Persia: the Sands of Time had het bijvoorbeeld ook) en erg leuk is voor de fans en voor diegenen die de originelen niet kennen.Er was eens een stoere Ninja...

In deze Ninja Gaiden gaat Ryu (lid van de Hayabusa Ninja Clan) op zoek naar de moordenaars die zijn dorp (Hayabusa, in de Japanse bergen) hebben uitgemoord. Ondertussen moet hij ook nog eens een duister zwaard terughalen dat door dezelfde badguys is meegenomen. Ryu heeft van zijn vader de legendarische Dragon Blade gekregen welke al eeuwen in de familie is. Ryu wordt in zijn avontuur bijgestaan door verschillende handlangers die hem steeds op weg helpen. Een voorbeeldje is Ayane, zij helpt door zo nu en dan shuriken te gooien met daaraan een kleine note die Ryu op weg moet helpen.