Game Review: Metal Gear Solid 2 Substance

Het verhaal

Om het verhaal van Metal Gear uit te leggen hebben we meer dan 100 pagina's nodig. Het verhaal is gestart in de eerste Metal Gear en vervolgens doorgelopen in de andere delen. De basis van het verhaal is dat jij Solid Snake bent, een ex special forces agent van Foxhound(elite eenheid).


In iedere Metal Gear titel draait het om de verschillende Metal Gear's die in het geheim worden gebouwd. Een Metal Gear is een soort Mechwarrior die als massavernietigingswapen kan worden gebruikt. In Substance zijn 2 verhalen te spelen die zich 2 jaar na elkaar afspelen. Het eerste verhaal speel je als Solid Snake (uit MGS 1) en het tweede verhaal met Raiden een nieuwe agent zonder enige field experience, hij heeft alleen nog maar geoefend in VR ruimtes, maar is wel volledig uitgerust met de nieuwste snufjes op technologisch gebied. De verhalen zijn erg leuk door de plotwendingen en andere verrassingen. De speler heeft echt het gevoel in een film te spelen. Het komt voor dat daardoor wel eens dat er erg veel stukjes worden verteld en dit kan soms even vervelend zijn, maar als de speler er even de tijd voor neemt maken deze stukjes het spel wel veel interessanter.

Graphics

De graphics zijn in één woord geweldig. Al moet ik wel zeggen, zoals eigenlijk iedereen al heeft opgemerkt, de Xbox-versie heeft een klein probleempje ten opzichte van de PS2 versie. De regen zorgt er voor dat de framerate niet altijd even sterk is. Hierbij gaat het niet om zwaar schokkende beelden, maar het kan vloeiender.


De verschillende cutscenes die het verhaal goed ondersteunen zijn allemaal real time en zijn enorm gelikt. De animatie is zeer vloeiend en realistisch en de de motion blur zorgt voor een erg goed film effect. Aan detail is heel erg gedacht. Je kunt bijvoorbeeld ieder ding dat aanwezig is een level kapotschieten. Zo kan bijvoorbeeld bij een bar de bak met ijsklontjes worden stukgeschoten. De blokjes ijs vallen hierdoor op de bar en smelten langzaam. Ook brandblussers, kasten, schappen met fruit en zakken meel zijn wel wel eens het haasje.