1-2'tje voor AIX Racing in F3-sprintrace Hungaroring, Van Hoepen 9e

Op de Hungaroring is het raceweekeinde zaterdagochtend van start gegaan. De jongelingen in de Formule 3 werkten er hun sprintrace af, wat best een vermakelijke vertoning werd.

Dino Beganovic vertrok vanaf poleposition, naast Nikita Bedrin. Op rij twee stonden Tasanapol Inthrapuvasak en Callum Voisin, gevolgd door Christian Mansell, Tim Tramnitz, Sami Meguetounif, Santiago Ramos, Noel Leon, Leonardo Fornaroli, Nikola Tsolov en de snelste man van de kwalificatie, Laurens van Hoepen.

Bedrin kende een uitstekende start en verschalkte Beganovic, terwijl Inthrapuvasak, Voisin, Mansell en Tramnitz volgden. Richting de helft van de race opende Beganovic de aanval op Bedrin, maar dat deed hij wat te enthousiast: de Zweed gleed even weg en Inthrapuvasak kwam er juist voorbij.

Beganovic slaagde er niet in een nieuwe aanval te plaatsen en zo ging de overwinning naar Bedrin. Groot succes voor het AIX-team, want Bedrin's teamgenoot Inthraphuvasak reed naar de tweede plek, Beganovic completeerde het podium - Van Hoepen kende een prima start en reed gelijk naar plek negen, waar hij uiteindelijk ook finishte.