Uitslag NEC - FC Volendam

NEC en FC Volendam hebben zondag de punten gedeeld. Na negentig minuten stond Volendam met 1-2 voor, maar in de extra tijd vielen er nog drie punten. Eerst maakte NEC gelijk, daarna kwamen de bezoekers weer op voorsprong, waarna NEC nogmaals gelijkmaakte in de blessuretijd.

NEC kwam in eigen huis al vroeg op voorsprong dankzij Koki Ogawa. FC Volendam-doelman Mio Backhaus leverde eenvoudig de bal in bij Elayis Tavsan, die de Japanner bediende en de 1-0 op het scorebord zette. Niet veel later leek Ogawa zijn tweede doelpunt van de dag te scoren, maar dat werd afgekeurd. Volendam had het lastig in Nijmegen, maar kwam tien minuten voor de rust toch langszij. Eerst kopte Robert Mühren nog op de lat, maar uit de rebound wist de Volendamse spits alsnog te scoren. Vier minuten na de gelijkmaker moest NEC ook nog met tien man verder na een domme tweede gele kaart van Tavsan.

Volendam stond ruim een helft met één man meer op het veld en dat leek zich uit te betalen. Een kwartier voor tijd zorgde Milan de Haan met een fraaie uithaal voor de 1-2. Toch kwam NEC vlak voor tijd langszij. Backhaus ging in de fout en maakte een onnodige overtreding in de zestien, waarna NEC een strafschop kreeg die werd benut door Magnus Mattsson.

Toch leek Volendam alsnog met de zege ervandoor te gaan. Calvin Twigt schoot in de 96ste minuut vanuit een vrije trap prachtig raak. Toch hield NEC één punt in Nijmegen nadat Ogawa uit een corner zijn tweede van de middag maakte.