NFL: 49ers verliezen weer, puntenfestijn tussen Browns en Colts

Ook de zevende speelweek van de NFL zat vol met prachtige en spannende wedstrijden. De San Francisco 49ers, die vorige week tegen hun eerste nederlaag aanliepen, kwamen tijdens Monday Night Football ook tekort tegen de Minnesota Vikings. De Eagles, die net als de 49ers vorige week voor het eerst verloren, wisten tijdens Sunday Night Football wel te winnen van de Miami Dolphins. Voor fans die van een puntenfestijn houden wisten de Cleveland Browns en de Indianapolis Colts er een waar spektakel van te maken in een wedstrijd met maar liefst 77 punten!

Cleveland Browns - Indianapolis Colts (39-38)
Deshaun Watson, de quarterback van de Cleveland Browns, moest na een blessure al vroeg in de wedstrijd plaatsmaken voor P.J. Walker. De backup quarterback speelde een sterke wedstrijd met weinig fouten en wist uiteindelijk zijn team naar een mooie overwinning te leiden.

De wedstrijd begon al meteen goed met een 68-yard touchdown van de Browns tijdens de derde play van de wedstrijd. De Colts kwamen meteen terug met een 59-yard touchdown en de toon leek gezet voor de rest van de wedstrijd. De Colts namen vervolgens twee keer de leiding door touchdowns van quarterback Gardner Minshew, maar de Browns wisten te antwoorden met een touchdown van running back Kareem Hunt en een touchdown van hun verdediging. Myles Garrett, misschien wel één van de beste verdedigers van de NFL, wist constant druk te zetten op Gardner Minshew en zorgde voor meerdere sacks en fumbles waarvan één zelfs resulteerde in een defensive touchdown voor de Browns.

In de tweede helft speelden beide teams wat terughoudender om geen fouten te maken, maar er werd nog steeds volop gescoord. Met nog een kleine zes minuten te spelen kwamen de Colts op een 38-33 voorsprong door een 75-yard touchdown van Michael Pittman. Het leek er even op dat de Colts er met de overwinning vandoor zouden gaan toen de Browns de bal maar niet over de achterlijn wisten te krijgen vanaf de 1-yard lijn. De eerste drie pogingen van P.J. Walker gingen allemaal mis, maar uiteindelijk was het sterspeler Kareem Hunt die met nog maar 19 seconden op de klok de bal over de achterlijn wist te lopen voor de tweede zenuwslopende overwinning van de Browns op rij.

Philadelphia Eagles - Miami Dolphins (31-17)
De Philadelphia Eagles liepen vorige week tegen hun eerste nederlaag van het seizoen aan en moesten het deze week tijdens Sunday Night Football opnemen tegen de sterke Miami Dolphins. Hoewel de Eagles met 14 punten verschil wisten te winnen was het een spannende wedstrijd tussen misschien wel de twee beste teams van dit moment.

Jalen Hurts, de quarterback van de Eagles, was met gemak de beste speler van de wedstrijd. Hij was verantwoordelijk voor maar liefst drie touchdowns en meer dan 300 yards aan passing en rushing plays. Een van de mooiste acties van de avond kwam laat in de eerste helft toen Hurts tijdens een 4th & 3 wist te ontsnappen aan de verdedigers van de Dolphins en de bal in de handen van A. J. Brown wist te gooien voor een touchdown. Helaas voor de Eagles bleek achteraf dat A.J. Brown de achterlijn niet gepasseerd was en kregen de Eagles de bal op de 1-yard lijn van de Dolphins. Hurt zelf liep vervolgens de bal zelf binnen voor een ruststand van 17-10 in het voordeel van de Eagles.

In de tweede helft domineerden de beide verdedigingen de wedstrijd. De verdediging van de Dolphins deed er alles aan op hun team in de wedstrijd te houden met een touchdown en een interception, maar aanvallend wisten de Dolphins geen raad met de sterke verdediging van de Eagles. De Eagles wisten, ondanks de goede verdediging van de Dolphins, nog twee touchdowns te scoren voor een eindstand van 31-17.