NFL: Spanning, grote verrassingen en veel blessures

De zesde speelweek van de NFL was er één vol spanning, grote verrassingen en helaas ook blessures. De twee ongeslagen teams, de Philadelphia Eagles en de San Francisco 49ers, verloren deze week tegen teams die speelden met back-up QB’s. De Eagles en de 49ers behoren nog steeds tot de beste teams en staan nu samen met de Miami Dolphins en de Kansas City Chiefs op vijf winsten en één nederlaag na zes wedstrijden.

Cleveland Browns - San Francisco 49ers (19-17)
De Cleveland Browns zorgden voor een grote verrassing door met hun back-up quarterback, PJ Walker, te winnen van de ongeslagen San Francisco 49ers. De goed lopende aanval van San Francisco, die aan het begin van het seizoen niet te stuiten leek, zag er eenvoudig en ongeïnspireerd uit na het verlies van twee belangrijke spelmakers. Wide-receiver Deebo Samuel miste het grootste deel van de wedstrijd met een schouderblessure en sterspeler Christian McCaffrey verliet het veld vroeg in de tweede helft met een rib- en spierblessure.

Ondanks alle blessures en problemen kregen de 49ers toch nog een kans om de wedstrijd te winnen. Met nog maar negen seconden te spelen wist kicker Jake Moody, die eerder in de wedstrijd ook al een field goal had gemist, de bal weer niet tussen palen door te schieten, waardoor de 49ers voor het eerst dit seizoen tegen een nederlaag aan liepen.

New York Jets - Philadelphia Eagles (20-14)
Nadat de 49ers al vroeg op de avond hadden verloren van de Browns waren de Philadelphia Eagles het enige overgebleven ongeslagen team van dit seizoen. De New York Jets, die al sinds de eerste week spelen met hun back-up quarterback, zorgden misschien wel voor de grootste verrassing van de dag door de sterke Eagles te verslaan. Ook hier waren beide teams aanvallend niet sterk, maar beide verdedigingen stonden als een huis. Onder druk van de sterke verdediging van de Jets gooide Jalen Hurts, de quarterback van de Eagles, maar liefst drie interceptions tegenover één touchdown.

De belangrijkste interception gebeurde met nog maar een krappe twee minuten te spelen en een stand van 14-12 in het voordeel van de Eagles. Hurts zag verdediger Tony Adams van de Jets over het hoofd en gooide de bal recht in zijn handen, die de bal terug wist te lopen tot maar liefst de 8-yard lijn van de Eagles. Breece Hall liep vervolgens kinderlijk eenvoudig de bal in de end-zone voor de eerste touchdown van de wedstrijd voor de Jets. De Eagles konden in de overgebleven kleine twee minuten niks meer doen wat resulteerde in een eindstand van 20-14 in het voordeel van de Jets.