NFL: Nieuwe vernedering Patriots, Eagles naar 5-0

De vijfde speelweek van de NFL is achter de rug en voordat week nummer zes begint kijken we nog weer even terug op twee wedstrijden. Dit keer kijken we daarbij naar een ploeg die nog altijd ongeslagen is en naar een voormalige topploeg waar alles totaal fout loopt. Overigens zijn we bij FOK!sport nog altijd op zoek naar een enthousiaste NFL-redacteur, met zin en tijd om in elk geval eens per week verslag te doen van de wedstrijden, laat het vooral weten als je daar zin in hebt!

Los Angeles Rams - Philadelphia Eagles
De Eagles zijn uitstekend bezig en wonnen hun eerste vier wedstrijden, een touchdown pass van Jalen Hurts op Dallas Goedert bracht ze al snel op voorsprong in LA. Rams-quarterback Matthew Stafford leverde echter een touchdown pass af bij Tutu Atwell en in Q2 bij Puka Nacua voor 14-10 - Jake Elliott had tussendoor een field goal gescoord.

In de laatste seconde van de eerste helft bracht Hurts de bal nog de endzone in om de Eagles met een touchdown weer op voorsprong te krijgen, waarna Q3 voor beide teams niks opleverde. In Q4 scoorde Elliott twee field goals vanaf 26 yards en dat hielp de Eagles naar de 14-23 zege en een 5-0 record dit seizoen.

New England Patriots - New Orleans Saints
In week vier verloren de Patriots bij de Dallas Cowboys met 3-38, de grootste nederlaag in de meer dan twee decennia onder coach Bill Belichik. Thuis tegen de Saints moest dat ongedaan gemaakt worden, maar dat liep niet helemáál volgens plan: Tyrann Mathieu opende de score met een 27-yard interception return voor de Saints, in Q2 scoorde Alvin Kamara een rushing touchdown en wist Derek Carr ploeggenoot Chris Olave te bedienen: 0-21.

In het derde kwart leek de storm voor de Patriots een beetje te gaan liggen, het bleef bij een 54-yard field goal van Blake Grupe, maar in Q4 was het opnieuw raak: Carr bediende dit keer Foster Moreau voor een touchdown. Met krap zes minuten te gaan trapte Grupe nog eens raak vanaf 53 yards en daar bleef het bij: 0-34, de tweede vernedering op rij voor Belichik en de Patriots.