NFL: Chiefs beginnen met nederlaag, Eagles verslaan Patriots

Het is weer zover, het seizoen in de NFL is weer van start gegaan. Donderdagavond begint de tweede week zelfs al, maar we kijken nog even terug op de eerste paar dagen, waarin de eerste speelweek van het reguliere seizoen werd afgewerkt.

Kansas City Chiefs - Detroit Lions
De Chiefs wonnen in februari de Super Bowl en mochten het nieuwe seioen openen als titelverdedigers, waarbij ze bezoek kregen van de Lions, die vorig jaar niet in de playoffs stonden. De Lions begonnen er nu echter goed aan en in het eerste kwart bediende Jared Goff wide receiver Amon-Ra St Brown voor een 9-yard touchdown.

Uiteraard gaven de Chiefs niet gelijk op en quarterback Patrick Mahomes bezorgde Rashee Rice en Blake Bell in het tweede kwart korte touchdown passes. Vroeg in Q3 kwamen de Lions weer langszij dankzij een 50-yard interception return door Brian Branch, waarna kicker Harrison Butker de Chiefs met twee rake field goals op 20-14 bracht. Toch ging het fout, want zeven minuten voor het einde scoorde David Montgomery een 8-yard rushing touchdown, waarmee hij de Lions de 20-21 zege bezorgde.

New England Patriots - Philadelphia Eagles
De Eagles verloren de Super Bowl, maar begonnen in elk geval geweldig aan het nieuwe seizoen. Jake Elliott opende de score met een field goal, Darius Slay knalde een 70-yard interception return binnen en Jalen Hurts bediende DeVonta Smith voor een 5-yard touchdown pass: 0-16.

Patriots-quarterback Mac Jones leverde touchdown passes af bij Hunter Henry en Kendrick Bourne in het tweede kwart, waarmee de Patriots in de buurt kwamen, maar Elliott trapte vervolgens nog eens drie field goals tussen de palen. Een pass van Jones op Kendrick Bourne leverde de Patriots nog een touchdown op, maar het bleef bij 20-25 voor Philadelphia.

Uitslagen NFL week 1
Kansas City Chiefs - Detroit Lions 20-21
Atlanta Falcons - Carolina Panthers - 24-10
Cleveland Browns - Cincinnati Bengals 24-3
Indianapolis Colts - Jacksonville Jaguars 21-31
Minnesota Vikings - Tampa Bay Buccaneers 17-20
New Orleans Saints - Tennessee Titans 16-15
Pittsburgh Steelers - San Francisco 49ers 7-30
Washington Commanders - Arizona Cardinals 20-16
Baltimore Ravens - Houston Texans 25-9
Chicago Bears - Green Bay Packers 20-38
Denver Broncos - Las Vegas Raiders 16-17
New England Patriots - Philadelphia Eagles 20-25
Los Angeles Chargers - Miami Dolphins 34-36
Seattle Seahawks - Los Angeles Rams 13-30
New York Giants - Dallas Cowboys 0-40
New York Jets - Buffalo Bills 22-16 OT