Volleybalsters niet naar EK-finale na verlies tegen wereldkampioen ServiŰ

De Nederlandse volleybalsters hebben zich niet weten te plaatsten voor de finale op het EK. In de halve finale bood Oranje goed tegenstand tegen wereldkampioen Servië, maar uiteindelijk verloor Nederland met 3-1 (25-21, 15-25, 25-22, 25-21).

De Nederlandse volleybalsters hadden het in de eerste set lastig tegen Servië en al snel keken ze in de openingsset tegen een achterstand aan. Tegen het einde van de set kwam Oranje nog wat terug, maar de set ging alsnog naar Servië. In de tweede set bouwden de Nederlandse volleybalsters al snel een grote voorsprong op, lieten Servië niet meer terugkomen en wonnen overtuigend de set.

Oranje zat in een goede fase en ook de derde set leek naar Nederland te gaan. Halverwege de set stonden de Nederlandse volleybalsters met vier punten voor (12-16), maar vrij snel werden die weggegeven en ging de set alsnog naar de huidige wereldkampioen. Ook in de vierde set had Oranje de leiding met meerdere punten verschil, maar steeds knokte Servië zich terug en pakte alsnog de set en de wedstrijd.

Door de nederlaag speelt Oranje om het brons tegen Italië, dat in een prachtige wedstrijd verloor van Turkije (3-2).