Top-6 vrouwentoernooi US Open door naar derde ronde, Wozniacki klopt Kvitova

Op de US Open in New York is ook in het vrouwenenkelspel in de afgelopen twee dagen de tweede ronde volledig afgewerkt. Dat leverde voor titelverdedigster Iga Swiatek in elk geval geen problemen op: de als eerste geplaatste Poolse klopte de Australische Daria Saville met 6-3, 6-4.

De Wit-Russische Aryna Sabalenka (2) won met 6-3, 6-2 van de Britse Jodie Burrage, terwijl thuisfavoriete Jessica Pegula (3) met 6-3, 6-1 van de Roemeense Patricia Maria Tig won. De als vierde geplaatste Kazachse Elena Rybakina hoefde niet eens te spelen: Ajla Tomljanovic uit Australië moest met een armblessure verstek laten gaan.

Ons Jabeur uit Tunesië (5) had het even moeilijk met de jonge Tsjechische Linda Noskova, maar won met 7-6 (7), 4-6, 6-3 alsnog. De Amerikaanse toptiener Coco Gauff (6) rekende met 6-3, 6-2 af met de 16-jarige Russische Mirra Andreeva, de Tsjechische Marketa Vondrousova (9) won met twee keer 6-2 van Marta Trevisan uit Italië en landgenote Karolina Muchova (10) klopte de Poolse Magdalena Frech met twee keer 6-3.

Het was overigens niet alleen feest voor de Tsjechische fans, want de als elfde geplaatste Petra Kvitova ligt er wel uit: zij verloor met 7-5, 7-6 (5) van de Deense Caroline Wozniacki, die haar eerste Grand Slam-toernooi speelt sinds de Australian Open van 2020.

De rest van de top-15 ging wel door, te beginnen met Daria Kasatkina (13): de Russische klopte de Amerikaanse Sofia Kenin met 2-6, 6-4, 6-4. Liudmila Samsonova uit Rusland (14) won met twee keer 6-3 van de Duitse Tamara Korpatsch, terwijl de Zwitserse Belinda Bencic (15) met dezelfde cijfers van de Britse qualifier Yuriko Miyazaki won.