Frankrijk en Colombia completeren kwartfinales WK voetbal

Voor de liefhebbers gaan we nog even terug naar de dinsdag, want in Australië en Nieuw-Zeeland werden de laatste achtste finales gespeeld op het wereldkampioenschap vrouwenvoetbal. Vrijdag worden de eerste twee kwartfinales gespeeld, zaterdag staan de andere twee op het programma.

Colombia - Jamaica
Het duel tussen twee verrassende ploegen werd niet de meest spectaculaire aangelegenheid ooit, met name Jamaica gooide het weer flink op de verdediging. Vroeg in de tweede helft viel het doek voor de ploeg: aanvoerster Catalina Usme werkte de 1-0 in het doel voor Colombia en échte kansen kwamen er verder niet meer voor Jamaica.

Frankrijk - Marokko
Debutant Marokko mocht even hopen op een voortzetting van hun stunttoernooi, maar na een kwartier tekende Kadidiatou Diani voor de openingstreffer namens Frankrijk en acht minuten later was het ook wel klaar: Kenza Dali scoorde de 2-0 en Eugénie Le Sommer zorgde voor 3-0. De storm ging even liggen, tot Le Sommer twintig minuten voor tijd nog voor de 4-0 eindstand zorgde.