Alles over de release van Baldur's Gate III

Morgen is het zover: de release van het voor velen langverwachte Baldur's Gate III. De release stond aanvankelijk op begin september, maar onze Belgische vrienden van Larian Studios vonden het verantwoord om de launch een maand te vervroegen. Hieronder lees je wanneer, waarop en hoe je zo snel mogelijk aan deze GOTY-in-spe kunt beginnen.

Baldur's Gate III kun je aanschaffen via Steam of GOG. Preloaden is helaas niet mogelijk, je zal dus pas op de daadwerkelijke release de download aan kunnen zetten. Larian gaf in een verklaring aan dat dit te maken heeft met het feit dat de game al in Early Access beschikbaar is en preloaden dan niet mogelijk is omdat dit de game zou 'slopen' voor mensen die nog in de Early Access zitten.

Geen preload-optie is vooral jammer voor de mensen met een niet al te snelle internetverbinding, want Baldur's Gate III is met 122GB een behoorlijk forse titel. Dat is ook niet zo vreemd als je ziet hoe groots het spel is en hoe grandioos het eruitziet. In de afbeelding hieronder zie je een overzichtje van de releasetijden in alle werelddelen. Bij ons zal de game dus officieel uitkomen op donderdag 3 augustus om 17:00 uur.

De release voor PlayStation 5 is een dikke maand later, namelijk op 6 september. Over de versie voor Xbox Series X|S, die nog altijd in ontwikkeling is, is helaas nog geen releasedatum gegeven. De laatste berichten daaromtrent spraken over problematiek om de splt-screen co-op op die console goed te krijgen. De kans is groot dat dat dit jaar niet meer wordt, maar opgeschoven wordt naar 2024.