Lippert sprint in lastige tweede etappe naar winst voor Kopecky

Liane Lippert heeft de tweede etappe in de Tour de France Femmes gewonnen, ondanks twee valpartijen in de etappe. De Duitse kampioene was in een sprint heuvelop te sterk voor Lotte Kopecky, die zondag wel de openingsetappe met overtuiging had gewonnen.

De tweede etappe in de Tour de France Femmes was een heuvelachtige rit, maar in die rit werd ook meermaals gevallen. Onder meer wereldkampioene Annemiek van Vleuten was bij een valpartij betrokken, maar kon de weg zonder schade vervolgen. Na de verschillende valpartijen vormden Yara Kastelijn, Anouska Koster en Eva van Agt de kopgroep in de finale. De drie Nederlandse dames werkte niet al te goed samen, maar namen toch één minuut voorsprong, maar na een versnelling in het peloton ging die voorsprong snel achteruit.

Vlak voor laatste helling van de dag werd de kopgroep ook bijgehaald, maar op dat moment had Van Agt al opgeven. In een afdaling kwam de Nederlandse van Jumbo-Visma hard ten val en werd afgevoerd naar het ziekenhuis. Op de laatste helling gebeurde er weinig en werd er gesprint voor de overwinning en daarin was de Duitse Liane Lippert de sterkste. De Duitse kampioene won voor geletruidraagster Lotte Kopecky, die achteraf sprintte met een leegloper. Kopecky behield wel het geel en heeft in het algemeen klassement 49 seconden voorsprong op de nummer twee Lippert.

Results powered by FirstCycling.com