Titelverdedigster Rybakina naar derde ronde Wimbledon, einde carrière Kontaveit

Tennisster Elena Rybakina heeft zich geplaatst voor de derde ronde op Wimbledon. De Kazachse titelverdedigster, de nummer drie van de plaatsingslijst, rekende in twee sets af met de Française Alizé Cornet: 6-2, 7-6 (2).

De Amerikaanse Jessica Pegula (4) had met 6-1, 6-4 niet al teveel moeite met Cristina Bucsa uit Spanje, terwijl de Française Caroline Garcia (5) het wat lastiger had met Leylah Fernandez uit Canada: 3-6, 6-4, 7-6 (6). De Braziliaanse Beatriz Haddad Maia (13) won na een stroeve start met 4-6, 6-2, 6-4 van Jaqueline Cristian uit Roemenië, terwijl de Zwitserse Belinda Bencic (14) met 3-6, 6-4, 7-6 (2) van de Amerikaanse Danielle Collins won.

Vooral in de subtop gingen er ook flink wat dames onderuit, te beginnen met Barbora Krejcikova. De als tiende geplaatste Tsjechische was niet opgewassen tegen de pas 16-jarige Russische Mirra Andreeva, die bij een 6-3, 4-0 voorsprong zag hoe Krejcikova met een blessure op moest geven.

Een ander Tsjechisch-Russisch onderonsje ging precies andersom: Marketa Vondrousova won met twee keer 6-3 van de als twaalfde geplaatste Veronika Kudermetova. Karolina Muchova uit Tsjechië (16) verloor op haar beurt dan weer met 6-4, 5-7, 6-1 van Jule Niemeier uit Duitsland, terwijl voormalig Roland Garros-winnares Jelena Ostapenko uit Letland (17) met 4-6, 7-6 (6), 6-4 verslagen werd door de Roemeense veterane Sorana Cirstea.

Aan de carrière van Anett Kontaveit kwam een einde. De Estse, vorig jaar nog een tijdje de nummer twee van de wereld, kampte eind vorig jaar met een rugblessure en lag er dit jaar ook al even uit. Die rugblessure bleek dusdanig ernstig dat serieus trainen geen optie meer is voor Kontaveit, dus na Wimbledon zou ze er mee stoppen. Dat is nu het geval, want in de tweede ronde was de Tsjechische Marie Bouzkova met 6-1, 6-2 te sterk.