Swiatek moeiteloos door op Wimbledon, Gauff onderuit tegen Kenin

Tennisster Iga Swiatek heeft zich op Wimbledon zonder onnodige moeite geplaatst voor de tweede ronde. De Poolse Roland Garros-kampioene stuurde de Chinese Zhu Lin met 6-1, 6-3 soepeltjes naar huis in de eerste ronde op het heilige gras in Londen.

De als vierde geplaatste Amerikaanse Jessica Pegula had het beduidend moeilijker: landgenote Lauren Davis bood flink partij, maar werd met 6-2, 6-7 (8), 6-3 wel verslagen. De als vijfde geplaatste Française Caroline Garcia won met 6-4, 6-3 van de Amerikaanse Katie Volynets, maar voor een andere Amerikaanse was het klaar: Coco Gauff (7) ging er met 6-4, 4-6, 6-2 af tegen haar landgenote Sofia Kenin, vorig jaar door blessureleed ver weggezakt en nu aanwezig als qualifier.

De Russische Daria Kasatkina (11) had met 6-1, 6-4 weinig moeite met de Amerikaanse Caroline Dolehide, terwijl landgenote Veronika Kudermetova (12) met 7-6 (4), 6-4 van de Estse Kaia Kanepi won. De als veertiende geplaatste Zwitserse Belinda Bencic was met 7-5, 6-2 te sterk voor de Britse wildcardspeelster Katie Swan, terwijl het voor de Russische Liudmila Samsonova (15) al klaar is: Ana Bogdan uit Roemenië klopte haar met 7-6 (1), 7-6 (4).