Philipsen sprint naar eerste ritzege Tour de France

Jasper Philipsen heeft zijn eerste ritzege in deze Tour de France te pakken. De Belgische sprinter vanAlpecin-Deceuninck was in de eerste massasprint te snel voor Phil Bauhaus en Caleb Ewan. Na afloop duurde het even voordat Philipsen werd uitgeroepen als ritwinnaar nadat hij mogelijk afweek van zijn lijn, maar de wedstrijdjury vond het goed.

Na twee lastige ritten in het Baskenland was vandaag de eerste kans voor de snelle mannen in het peloton. In het begin van de etappe moest er nog wat geklommen worden, maar gedurende de etappe werd het steeds vlakker en kregen de sprinters hun eerste kans in deze Tour de France.

Vanuit het vertrek kozen Neilson Powless en Laurent Pichon voor de aanval. Powless, de leider in het bergklassement, pakte onderweg wat punten voor de bergtrui en nadat de bergjes op waren op tachtig kilometer liet de Amerikaan zich terugzakken in het peloton. Pichon ging nog wel even door, maar ook de Fransman werd ruim voor de finishstreep bijgehaald, waarna de sprinters zich konden opmaken voor de massasprint.

In de sprint die zou volgen trok Mathieu van der Poel de sprint aan voor Jasper Philipsen. De Belgische sprinter maakte het vervolgens met overtuiging af voor Phil Bauhaus en Caleb Ewan. In de sprint hinderde Philipsen nog wel een beetje Wout van Aert. De wedstrijdjury nam de tijd om de beelden te bekijken, maar besloot uiteindelijk dat er niks verkeerds was gebeurd en Philipsen pakte zijn eerste ritzege in deze Tour de France. Dinsdag volgt opnieuw een rit voor de sprinters.

Results powered by FirstCycling.com