Geen Roland Garros-finale Middelkoop, titel voor gediskwalificeerde Kato

Tennisser Matwé Middelkoop is er niet in geslaagd de finale van het mannendubbelspel te bereiken op Roland Garros. Samen met zijn Duitse partner Andreas Mies, met wie hij als twaalfde geplaatst was, ging Middelkoop met 4-6, 5-7 onderuit tegen de Belgen Sander Gillé en Joran Vliegen, die in de finale het Kroatisch-Amerikaanse duo Ivan Dodig/Austin Krajicek treffen.

In het gemengd dubbelspel werd de finale al gespeeld. De Japanse Miyu Kato nam het samen met haar Duitse kompaan Tim Pütz op tegen de Canadese Bianca Andreescu en de Nieuw-Zeelander Michael Venus. De eerste twee sets werden netjes onderling verdeeld, waarna een supertiebreak uitsluitsel moest bieden. Daarin waren Kato en Pütz net iets te sterk: 4-6, 6-4 [10-6], voor beiden de eerste Grand Slam-titel.

Kato werd in het vrouwendubbelspel eerder nog gediskwalificeerd, samen met de Indonesische Aldila Sutjiadi - die ze in het gemengd dubbel overigens uitschakelde in de halve finales. In de wedstrijd tegen de Tsjechische Marie Bouzkova en Sara Sorribes Tormo uit Spanje raakte Kato per ongeluk een ballenmeisje, wat aanvankelijk een waarschuwing opleverde. Bouzkova en Sorribes Tormo keken echter niet op of om naar het ballenmeisje, stormden gelijk naar de scheidsrechter en eisten een diskwalificatie voor Kato en Sutjiadi, wat ze daarna ook kregen.