FOK! Wat een weer: Wisselend Pinksteren

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Goede morgen!

Pinksteren. Het weerbeeld op Pinksteren is er wisselend, dit komt omdat het ene jaar Pinksteren vroeg valt, het andere jaar wat later. Het varieert tussen 10 mei en 13 juni. Dit jaar valt mooi in het midden en zullen de waarden ook in het midden liggen ongeveer. In 1940 beleefde men de koudste Pinksteren met 11.8 graden, de warmste was in 1903 met 29.3 graden. Van de 122 Pinkstervieringen verliepen er 53 met neerslag op een of beide dagen.

Tweede Pinksterdag is het wat minder warm door de dan aanwezige bewolking, het wordt dan vanaf de minimumtemperatuur van 5 graden in het noorden tot 10 graden in het zuiden tussen de 13 graden op de wadden en 19 graden in het zuiden. Er is wat onschuldige sluierbewolking maar het blijft droog.

De vooruitzichten laten een droog weertype zien met een noodelijke stroming, woensdag lijkt de warmste dag te worden, daarna stabiele temperaturen van rond de 20 graden.

Tot morgen!

De fontein in Hoorn brengt verfrissing (Foto: DJMO)
De fontein in Hoorn brengt verfrissing (Foto: DJMO)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Deze is te mailen via weer@fok.nl of up te loaden via ons fotoforum. Vermeld bij de foto waar deze ongeveer is gemaakt.

Meepraten over het weer? Dat kan op ons weerforum waar de atmosfeer op ontploffen staat:
WKN - De atmosfeer staat op ontploffen.
Of uiteraard in de reacties onder het weerbericht.