Bayern München kampioen na bizarre slotdag

Bayern München is voor het elfde jaar op rij kampioen van Duitsland geworden. In de laatste speelronde won het vandaag na een doelpunt vlak voor tijd van FSV Mainz en nam door het puntverlies van Borussia Dortmund tegen FC Köln de koppositie over.

Borussia Dortmund begon met de beste papieren aan de slotdag nadat het door het puntverlies van Bayern München vorige week tegen RB Leipzig aan kop was gekomen. De start vandaag tegen FC Köln was echter dramatisch, na een half uur keek het al tegen een 0-2 achterstand aan en had Sébastien Haller een penalty gemist. Ondertussen was Bayern op voorsprong gekomen tegen Köln.

In de wetenschap dat het moest winnen ging Dortmund, met Donyell Malen in de basis, op jacht naar doelpunten. Na 70 minuten deed Guerrero wat terug maar de echte hoop op de landstitel kwam toen Ljubicic uit een strafschop de gelijkmaker scoorde namens Mainz. In de 89e minuut was het echter Jamal Musiala die zijn ploeg naar de landstitel schoot.

In de blessuretijd scoorde Dortmund nog wel de gelijkmaker maar hier bleef het bij. Hierdoor eindigden beide ploegen op 71 punten maar door het betere doelsaldo mag Bayern München zich voor de 33e keer in de clubhistorie kampioen van Duitsland noemen.