NHL: Hurricanes overrompelen Devils opnieuw en gaan met 2-0 naar New Jersey

In de Noord-Amerikaanse ijshockeycompetitie NHL was het vrijdagavond relatief rustig, hoewel de fans van de New Jersey Devils en Carolina Hurricanes daar wellicht een andere mening over hadden. Er stond één playoffwedstrijd op het programma in de halve finales van de Eastern Conference, waarin het niet al te spannend was.

De Hurricanes wonnen wedstrijd één ruim, maar in de eerste periode van wedstrijd twee stonden ze droog. Toch ging het in de tweede periode alsnog los: Jesperi Kotkaniemi schoot de 1-0 op de borden, dik twee minuten later verdubbelde hij de score. Het duurde vervolgens even, maar in de laatste drie minuten van de periode waren Jordan Staal én Martin Necas trefzeker: 4-0.

Miles Wood deed vroeg in de derde periode iets terug namens New Jersey, maar negen minuten later schoot Jordan Martinook de hoop van de bezoekers definitief de prullenbak in, waarna Stefan Noesen er zelfs nog 6-1 van maakte. Daar bleef het bij en met twee overtuigende zeges trekken de Hurricanes naar New Jersey, waar zondagavond wedstrijd drie gespeeld wordt.

Game 3: Zondagavond 7 mei, 21.30u (NL); New Jersey Devils - Carolina Hurricanes