Skicrosser Deromedis stunt met wereldtitel, Nšslund maakt favorietenrol waar

Op de winderige pistes van Bakuriani in Georgië is zondag gestreden om de wereldtitels op de skicross. De individuele wedstrijden zouden eerder al gehouden worden, maar werden uitgesteld naar zondag, en de gemengde landenwedstrijd kwam er gelijk achteraan.

Vrouwen
De Zweedse topfavoriete Sandra Näslund stond uiteraard weer in de finale, met Marielle Thompson uit Canada, de Zwitserse Fanny Smith en de Oostenrijkse Katrin Ofner als tegenstanders. Zoals altijd had Näslund weer de beste start en de Zweedse ging weer ruimschoots op weg naar de wereldtitel. Achter haar was het wel spannend: Thompson startte goed, maar werd gepasseerd door Ofner en Smith, die na een spannende finish zilver en brons pakten.

Mannen
Erik Mobärg uit Zweden schopte het tot de finale, net als de Canadees Reece Howden, Simone Deromedis namens Italië en de Duitser Florian Wilmsmann. Howden en Deromedis kenden de beste start en het was de Italiaan die de leiding nam. Howden werd snel gepasseerd door Mobärg en Wilmsmann, maar voorin werd Deromedis niet meer bedreigd: de Italiaan pakte zeer verrassend de wereldtitel. Wilmsmann ging er met het zilver vandoor, Mobärg hield Howden van het podium en pakte brons.

Gemengde teams
In de finale kwamen de mannen eerst in actie, waarbij Reece Howden Canada de leiding bezorgde, voor Zweden met David Mobärg - Federico Tomasoni (ITA) en Youri Duplessis Kergomard (FRA) hadden al een forse achterstand. Sandra Näslund nam snel de leiding over van Marielle Thompson en bezorgde Zweden zo het goud, voor Canada, terwijl Jole Gali Italië tegen Marielle Berger Sabbatel het brons bezorgde.