Zuid-Korea dankzij goal in blessuretijd door naar achtste finales WK; Uruguay ondanks winst uitgeschakeld

Zuid-Korea heeft zich op spectaculaire wijze de achtste finales bereikt op het WK voetbal. Door een doelpunt in blessuretijd wonnen de Zuid-Koreanen met 2-1 van Portugal en dat net voldoende voor een plaats in de volgende ronde. Uruguay (2-0-winst op Ghana) kwam juist één goal tekort voor een achstefinaleplek.

Lange tijd leek Uruguay zich te plaatsten voor de achtste finales. Nadat Ghana in de openingsfase een strafschop had gemist stond Uruguay bij rust met 2-0 voor en leek het Zuid-Amerikaanse land zich te mogen opmaken voor een plek in de volgende ronde.

In de andere groepswedstrijd kwam Portugal snel op voorsprong, maar halverwege de eerste helft kwam Zuid-Korea langszij en die stand bleef lang staan en bij die stand was Zuid-Korea uitgeschakeld. Maar in de blessuretijd van de tweede helft maakte Hwang Hee-chan de belangrijke 2-1 en op basis daarvan ging de Aziaten Uruguay op doelsaldo voorbij in de stand.

Bij Zuid-Korea en Portugal bleef de stand 2-1 en moest het nog even afwachten of er nog gescoord ging worden in het andere duel. Mede dankzij de lange blessuretijd bij Uruguay en Ghana in zowel de eerste als in de tweede helft moest er nog even gespeeld worden en daarin kreeg het Zuid-Amerikaanse nog wat kansen, maar kwam niet meer tot scoren, waardoor Zuid-Korea samen met Portugal naar de achtste finales gaat.

In die achtste finales speelt Zuid-Korea waarschijnlijk tegen Brazilië. De beslissing in die poule valt later op vrijdagavond. Portugal treft de nummer twee van groep G. Op dit moment staat Zwitserland nog tweede, maar ook Kameroen en Servië maken nog kans om door te gaan.

We hebben ook een topic over de wedstrijd Zuid-Korea - Portugal & Ghana - Uruguay op ons WK-forum.