Informatie over Final Fantasy XIV Fan Festivals, en aankomende patch

Square Enix heeft vandaag plannen aangekondigd voor een nieuwe reeks Final Fantasy XIV Fan Festivals in 2023-2024. Deze festivals draaien helemaal om de MMORPG Final Fantasy XIV en beginnen in de zomer van 2023, met Las Vegas en Londen als eerste twee gaststeden, begin 2024 gevolgd door een afsluitend Fan Festival in Japan.

Het nieuws werd gedeeld tijdens de 73e Letter from the Producer LIVE-stream, die onderdeel was van een langere uitzending. Daarbij maakte Final Fantasy XIV Online-producer en director Naoki Yoshida ook bekend dat de game nu wereldwijd meer dan 27 miljoen geregistreerde spelers heeft.

De evenementen zullen plaatsvinden in Noord-Amerika, Europa en Japan. Hieronder meer details:

  • Noord-Amerika - Las Vegas, Nevada – Las Vegas Convention Center, 28 juli – 29 juli 2023
  • Europa – Londen, Verenigd Koninkrijk – The ExCel Centre, 21 oktober – 22 oktober 2023
  • Japan – Plaats nog niet bekend, begin 2024

Op een later moment wordt meer informatie verstrekt over de Fan Festivals, inclusief details over kaartverkoop. Ga voor meer details naar de website van het evenement: https://fanfest.finalfantasyxiv.com.

Tijdens de Letter from the Producer live-stream werd ook ander nieuws onthuld, inclusief een overzicht van aanvullende content die op dinsdag 18 oktober naar Final Fantasy XIV komt als onderdeel van Patch 6.25. Hieronder meer details:

  • Nieuwe Side Story Quests – Somehow Further Hildibrand Adventures worden vervolgd in Patch 6.25.
  • Nieuwe Weapon Enhancement Quests – Spelers kunnen Manderville-wapens verkrijgen en verbeteren in de hele Patch 6.x-serie, beginnend in de Somehow Further Hildibrand Adventures questline.
  • Nieuwe Tribal Quests: Omicron – Nieuwe dagelijkse quests voor Disciples of the Land.
  • Nieuwe “Variant Dungeons” gevechtscontent – Spelers kunnen in nieuwe kerkers met verschillende moeilijkheidsgraden duiken, beginnend met de Sil'dihn Subterrane. Deze kerkers zijn ontworpen voor 1 – 4 spelers, waarbij de vijanden meeschalen met de omvang van de groep. Spelers kunnen met Nanamo kerkers verkennen met verschillende routes, die veranderen op basis van de acties die spelers binnen de kerker uitvoeren. Spelers kunnen op elke route ook Folio’s krijgen die ze kunnen samenvoegen om geheimen te doorgronden en het verhaal compleet te maken.
  • Criterion Dungeons – Zwaar uitdagende content voor vier spelers, op een gebied dat lijkt op dat van Variant Dungeons, maar dan met vaste routes. De Criterion Dungeon-content biedt twee moeilijkheidsniveaus, met beide hun eigen unieke set regels en eigenschappen.