Historische NASCAR-zege Mexicaan Suarez op Sonoma

Voor de NASCAR-liefhebbers keren we nog even terug naar de late zondagavond, want op de Sonoma Raceway in Californië streek men weer neer op een road course. Dat leverde een toch wel historische race op, zo bleek achteraf, hoewel het niet de meest spannende ooit was.

Kyle Larson vertrok van poleposition en had Chase Elliott naast zich, voor Chris Buescher en Michael McDowell. Een geplofte motor voor Bubba Wallace zorgde in stage één voor een caution, waarna Larson en Elliott gewoon nog de kopposities hadden bij de herstart.

Larson reed overtuigend naar de stagewinst, voor Joey Logano en Kyle Busch - onder meer Elliott was al wat eerder binnengekomen voor nieuwe banden. Met Elliott, Ross Chastain, Chris Buescher en Tyler Reddick voorop - Larson moest zich met zijn andere strategie vanaf de 24e plek terugknokken.

Elliott hield de touwtjes stevig in handen, tot hij wederom kort voor het einde van de stage zijn pitstop kwam maken: de crew werkte aan zijn auto buiten het stopvak, waardoor hij de volgende herstart achteraan aan moest sluiten. Ook de nummer twee tot dat moment moest dat: Reddick reed te hard door de pitstraat.

Ondertussen reed Logano naar de stagewinst, voor Aric Almirola. Na de pitstops konden we door met Buescher, Daniel Suarez, Kevin Harvick en McDowell voorop en nog vijftig ronden te gaan - Larson reed op plek twaalf. Suarez nam al snel de leiding over.

Bij het laatste rondje reguliere pitstops ging het fout voor Larson: zijn rechtervoorwiel zat niet goed vast en rolde er even later vanaf. Het leverde een caution op waarna inmiddels iedereen binnen was geweest: Suarez had de leiding weer in handen, voor de duellerende Buescher en McDowell, met Ryan Blaney achter hen.

Kyle Busch spinde iets verder naar achteren en kon een goed resultaat vergeten, maar dat gold niet voor Suarez: hij reed onbedreigd naar zijn eerste overwinning, ruim voor Buescher en McDowell. De Mexicaan werd de vijfde niet-Amerikaanse coureur ooit die een Cup Series-race won, na Mario Andretti (ITA), Juan Pablo Montoya (COL), Earl Ross (CAN) en Marcos Ambrose (AUS).