ME ingezet nadat supporters veld ADO stadion bestormen

Zondagavond zijn bij het stadion van ADO Den Haag rellen uitgebroken na het mislopen van promotie tegen Excelsior. Supporters bekogelden de politie met bakstenen en andere voorwerpen, staken vuurwerk af en rukten diverse verkeersborden uit de grond. Zo meldt Regio15

Zondagavond is de ME ingezet nadat supporters van ADO het veld bestormden na het verlies in de nacompetitiefinale.

Na een bloedstollende wedstrijd verloor ADO uiteindelijk tijdens de strafschoppen toch nipt de wedstrijd van Excelsior en promoveert daardoor niet naar de eredivisie. 

Teleurgestelde ADO fans bestormden na afloop het veld. Daarop werd gelijk de ME het veld op gestuurd om de orde daar te herstellen en de supporters weer van het veld te halen. TIjdens de 'uitloop' uit het stadion braken er buiten rondom het stadion ook ongeregeldheden uit; ook hier stonden de supporters en de ME tegenover elkaar, en werden rake klappen uitgedeeld.

Rond 21.40 uur werden er politiehonden ingezet; en die hebben een aantal personen gebeten. Door de hooligans werd er opnieuw met vuurwerk en stenen naar de politielinies gegooid. Er zijn diverse aanhoudingen verricht. Er kwamen meerdere ambulances ter plaatse om de gewonden te verzorgen. De gewonden betroffen voornamelijk  hooligans, maar ook zijn een aantal agenten gewond geraakt. 

Rond 23.00 uur keerde de rust weer terug, meerdere relschoppers zijn aangehouden.